right_align

Annika och Nicklas

Hjärtat i Wall of Art

Fyra år har gått sedan starten av Wall of Art. Det som började som en efterfrågan från en av grundarna blev kärnan och hjärtat av ett företag som lyfter framtidens konstnärer och ger dem det utrymme som de både kräver och förtjänar. Annika och Nicklas spenderar mer eller mindre dygnets alla timmar tillsammans och lever och andas konst, både privat och på kontoret. Annika får både fjärilar i magen och svindel när hon tänker på framtiden, Nicklas är lugn och stadig på rösten, Nu kör vi!left_50right_50

Hur uppstod idén till Wall Of Art?
Idén om Wall of Art kom till liv i vår första gemensamma lägenhet här i Stockholm. Jag har en stor passion för inredning och mitt första uppdrag var att skapa en stor gallerivägg i vår tomma lägenhet. Jag hade problem med att hitta unik och prisvärd konst som inte var för vanlig. En oändlig sökning ledde till en annan idé. Nicklas uppmuntrade mig att skapa min egen konst för att pryda väggarna med. Till slut bestämde jag mig för att ta fram min inre konstnär och skapa några målningar. Under den tiden började Nicklas fundera på om fler skulle vilja se min konst i sina hem. Ganska snabbt insåg vi att det tar mycket tid, energi och ansträngning att leda produktionen och marknadsföringen på egen hand. Det var då idén om Wall of Art föddes.

Jag och Nicklas var bestämda från början att vi ville skapa en förändring. En förändring för skapare och kreatörer, att låta dem och deras passionerade själar göra det de älskar. Att skapa. Det kom naturligt för oss att bilda och bygga ett företag som fokuserar och marknadsför nya och kommande artister. En mötesplats där konstentusiasterna kan köpa utvald konst som inte lämnar ett stort hål i plånboken.

large_image


"Jag är en kreativ själ med ett öga för detaljer och det vackra. Jag är själv konstnär och litar till 100% alltid på min magkänsla." - Annika

right_50

left_50

Vad är ert fokus på Wall of Art?
Vi fokuserar helt på att jobba utefter det Wall of Art står för. Vi vill inspirera och ligga i framkant när det gäller inredning, kurering och paketering. Vi arbetar hårt för att ge våra kreatörer en förtjänad plats att synas på och skapa möjligheter för dem att vara med på spännande projekt. Vårt fokus gör att vi inte tittar åt sidan på vad andra gör utan vi jobbar för att skapa det företag som vi drömmer om, en inspirerande plattform som skapar en förändring för kreatörer och som underlättar för kunden att inreda med konst. Vi har valt att begränsa antalet kreatörsplatser för att garantera att de konstnärer vi jobbar med får en förtjänad plats att synas på. Det innebär även att vårt utbud är oerhört noga utvalt. För oss är det viktigt att motiven passar bra ihop, att färgerna går att kombinera och att kreatörerna inte blir konkurrenter utan lyfts av varandra. 

right_50left_50large

 

Vad känner ni om framtiden?
Gud, vi blir alldeles pirriga och svimfärdiga av att tänka på framtiden. Vi jobbar idag med ett 60-tal kreatörer och vi gör allt vi kan med att nå ut med deras konst. Kärnan och visionen om att lyfta framtidens konstnärer kommer alltid att finns fortfarande kvar men nu med ännu mer fokus på inspiration, redaktionellt innehåll och långsiktiga samarbeten. Vi fyller fyra år men vår resa har precis bara börjat. Vi har mycket spännande på gång som vi ser fram emot att dela med oss av. Inom den närmsta tiden kommer vi också att utöka vårt team vilket känns fantastiskt och öppnar upp för större och fler möjligheter. 

right_50

left_50

"Om Annika är den kreativa visionären och den som kommer på spännande idéer, är jag den som försöker följa upp och förverkliga." - Nicklas

large

Vad är det roligaste ni vet med ert arbete respektive när ni är lediga?
Allt är bäst, Wall of Art är det kreativa företag som jag alltid drömt om. Wall of Art ger oss möjligheten att träffa så otroligt inspirerande och kreativa personer. Alla nya möten med konstnärer, samarbetspartners och kunder ger oss så mycket energi och det finns alltid nya spännande idéer att utveckla, det är en never ending art story. Eftersom vi driver företaget ihop är det som vår livsstil och som grundare och entreprenörer spenderar vi därmed mycket tid på vårt kontor, men det är också där vi har våra bästa vänner som vi älskar att umgås med.

left_50right_50largeFoto av Matilda Levenborn