Integritetspolicy

Hantering av personuppgifter

Den 25 Maj 2018 trädde en ny lag i kraft, GDPR. Det är en gemensam lag som skall göra att samma regler gäller överallt i hela Europa. GDRP ersätter personuppgiftslagen. Med GDRP måste alla organisationer, handlare och företag ha ett större ansvar på att ha kontroll på sina kunders uppgifter.

Wall of Art är ansvariga för behandlingen av dina personuppgifter som du lämnar hos oss som kund och vi värnar om att du ska känna dig trygg. Vi behöver samla in vissa personuppgifter från dig för att fullfölja avtal gentemot dig som kund. Wall of Art lämnar inte ut personuppgifter till tredje part annat än vad som nämns nedan.

Vilka uppgifter sparas och med vilket syfte?

När du handlar hos Wall of Art samlar vi in följande personuppgifter: Namn, adress, e-post, orderhistorik, telefonnummer, ip-adress och betalningsinformation.

När du registrerar dig till vårt nyhetsbrev samlar vi in följande personuppgifter: E-post

När du använder vår konsultationstjänst: Det du väljer att fylla i formuläret. Det enda som är krav är att fylla i är e-post så att vi kan återkoppla till dig. Vi tar bort dina uppgifter så fort ärendet är avslutat.

När du ansöker om att bli en kreatör hos Wall of Art: Det du väljer att fylla i formuläret.

När du besöker vår sida: Använder vi oss utav Cookies och samlar en viss information. Läs mer om vår cookies hantering här.

Dessa uppgifter delar vi ej vidare förutom till följande:

  • För att vi ska kunna leverera din beställning och slutföra vårt avtal måste vi dela viss information med fraktbolaget. Det som delas med fraktbolaget är förnamn, efternamn, adressuppgifter, mobilnummer och e-postadress. Detta för att vår fraktleverantör ska kunna leverera din beställning till din adress och telefonnummer/e-postadress används för att skicka dig en AVI. Våra fraktpartners är: DHL via Boxday.se och Postnord.
  • Betalleverantör. Vid genomförande av köp delas information med vår betalleverantör. Det som lagras är förnamn, efternamn, adress, e-postadress och telefonnummer. Informationen sparas för att kunna genomföra köpet och för att skydda parterna för bedrägeri. Våra betaleverantörer är: Mondido (Läs mer om deras policy här), Teller (Läs mer om deras policy här) och Swish.
  • Vi använder oss även utav Klarna för betalning. För att vi ska kunna erbjuda dig Klarnas betalsätt behöver vi dela vissa av dina personuppgifter till Klarna, så som kontakt- och orderinformation, för att Klarna ska kunna bedöma om du kan erbjudas deras betalningsmetoder och för att skräddarsy betalsätten åt dig. Mer information om Klarna kan du hitta här. Användningen av dessa uppgifter regleras i enlighet med gällande dataskyddslag och Klarnas dataskyddspolicy.
    
    
  • Nyhetsbrev. Om du väljer att prenumerera på vårt nyhetsbrev sparas endast e-postadressen för att vi ska kunna skicka ut information, nyheter och kampanjer i marknadsföringsyfte. Dessa uppgifter delas inte vidare till någon annan part annan än vår leverantör för utskick och sparas tillsvidare. Du kan när som helst be oss att ta bort dig från vår utskickslista och radera dina uppgifter. Vi använder Mailchimp för utskick av nyhetsbrev.
  • Vårt tryckeri som får dina adressuppgifter i samband med printning vid utskick och paketering av beställning.
  • IT-Partner. Webbutvecklare, vår e-postklient som är via Gmail (google) och vår leverantör av digital plattform Shopify som även tillhandahåller vårt affärssystem. (läs mer om deras policy här)
  • Cookies: Vi använder cookies och andra verktyg för webbanalys, exempelvis Google Analytics, för att automatiskt samla in information om dig för att leverera en bättre upplevelse hos Wall of Art. (Läs mer om Cookies här).
  • Konsultation: Om du vill ha hjälp med konsultation så sparas endast de uppgifter som du själv bestämmer att fylla i formuläret. Så fort vi har återkopplat till dig och avslutat ärendet tar vi bort den information vi har mottagit.
  • Ansökan. Om du ansöker att bli en kreatör hos Wall of Art sparar vi de uppgifter som du själv väljer att fylla i. Dessa uppgifter delas aldrig vidare till tredje part och sparas i max 2 år.
  • Marknadsföring. För att vi ska kunna göra vår hemsida så relevant som möjligt delar vi dina personuppgifter med marknadsföringstjänster. Som tex, Google och Facebook.

Hur länge sparar vi dina personuppgifter?

Vi sparar aldrig dina personuppgifter längre än vad som är nödvändigt för respektive ändamål. I de vanligaste fallen tar vi bort dina personuppgifter efter avslutat ändamål. De enda fall där vi behåller uppgifterna längre än vad som är nödvändigt är när vi ska rätta oss till rättsliga förpliktelser. (exempelvis enligt bokföringlagen)  

Rättigheter

Du har alltid rätt att få utdrag av all information som vi har om dig och har även rätt att be oss uppdatera felaktig information eller komplettera information som är bristfällig.

Du har även rätt att bli glömd. Du kan när som helst be att uppgifterna som avser dig raderas. Det finns få undantag till rätten till radering, som till exempel om att det ska behållas för att vi måste uppfylla en rättslig förpliktelse. (exempelvis enligt bokföringslagen)

 

Har du några frågor eller klagomål. Om du vill utöva någon av ovanstående rättigheter eller om du har frågor angående personuppgifter som innehas av oss. Tveka inte att kontakta oss. Se nedan.

Kontakta oss:

Wall of Art AB

info@wallofart.se

Orgnr: 559086-8161

tel: 0738302055