Inspiration

Ny konstnär, Ruby Hughes

Ruby Hughes född i London, startade Sshepaints i ett försök att skapa kontakt mellan människor under pandemin. Hon målar minnen och bilder av Aperol Spritz och pizza i solen, till kaffekoppar och eftermiddagsprat. Oftast är målningarna inspirerade av små kärleksanteckningar mellan vänner och familj. Fortfarande målar hon allt det vardagliga och vackra från livet, pasta, vinglas och möten. Ruby bjuder in till att inspireras, oavsett om väljer att ta första bästa pensel och börjar måla eller om du väljer att sätta dig på närmsta vinbar. Nu är hon aktuell med sin första kollektion, möt henne här.

Berätta om din konst!

Jag skulle säga att mitt konst är ett kärleksbrev till livet - hur klyschigt det än låter. Den firar den enkla glädjen att äta och dricka med nära och kära. Från morgonens kopp te till kvällens pratstund i en vinbar. Jag vill att det ska påminna dig om hur viktigt det är att fira dessa ögonblick.

"Ibland säger mina vänner något och jag skriver ner det och målar en bild runt det"

Hur och när började ditt konstnärskap?

Det började under covid vid en tidpunkt då vi fysiskt inte kunde vara tillsammans. Så jag började måla scener av människor som drack Aperol och delade en kaffe på gatan. Dessa målningar såldes och skickades till människor som de saknade. Jag la till personliga meddelanden "Jag saknar att dricka vin med dig" etc. Jag kände mig som cupid i en tid när anslutningen var så begränsad. Jag antar att det växte därifrån, pandemin tog slut och folk ville fortfarande ge mig i uppdrag att måla deras minnen av pastasås och dans i köket.

Var hittar du din inspiration?

Jag hittar den överallt, jag skulle kunna vara en sammankomst som jag hör på ett café om middagsplaner. En morgonprat med min pojkvän över rostat bröd. Det är livets vardaglighet som jag tycker är riktigt inspirerande. Ibland säger mina vänner något och jag skriver ner det och målar en bild runt det.

Vad gör dig lycklig?

Relationer gör mig så glad, att ha en trevlig pratstund med en vän över ett glas vin. Skratta i bilen med min pojkvän. Att måla en bild åt någon får mig att känna mitt mest autentiska jag. Jag känner mig verkligen glad när jag bara pysslar runt i vår vanliga rutin, jag känner mig så lycklig att få säga det.

Berätta om din favoritfrukost!

Dippy ägg och fattiga riddare är helt klart min favorit. Väldigt enkelt men så gott, med en kanna te på sidan. När vi åker till Frankrike är min favorit också att få en "petit dejeuner" som är en liten frukost - ett bakverk, kaffe och vanligtvis apelsinjuice.

Middag hemma eller gå ut?

Det här är så svårt, jag älskar verkligen att hosta middag hemma, men atmosfären i en bar eller restaurang är oslagbar. Att komma ut för att gå och äta tror jag verkligen kan förändra dagen och få dig att må bra.

Post eller story? Posts alla dagar i veckan. Jag tycker att det är lite stressande att stories försvinner. Jag älskar att se tillbaka på vad som har hänt.

Sneakers eller klackar?
Jag önskar att jag kunde säga klackar, och jag älskar att bära små klackar till en avslappnad outfit. Men jag är en sneakertjej rakt igenom. Bekvämlighet är allt för mig.

Vilken är din favoritlåt?

Det finns en låt av Babybird som heter "You're gorgeous" som är så nostalgisk för mig. Det är nästan för känslosamt för att lyssna på eftersom det tar mig tillbaka till min barndom. Men den är favoriten.

Var är din favoritplats i världen?

Södra Italien. Min mamma, syster och jag åker dit nästan varje år och har gjort det sedan jag var yngre. Människorna, sättet att leva det är verkligen det bästa. Det var där jag blev kär i italiensk matlagning och jag antar att det hade en enorm inverkan på mitt varumärke.

Beskriv dig själv med tre ord.

Det här är svårt - jag har aldrig fått den här frågan förut. Jag skulle säga, kreativ, avslappnad och vänlig.

Vad drömmer du om?
Att en dag få barn är en stor dröm för mig. Jag fortsätter att bygga mitt företag och få det att vara ett varumärke i flera lager. Mitt företag är i stort sett min dröm som jag känner att jag manifesterar och arbetar med varje dag. Att bo någonstans varmt står på listan – Att dela mitt liv med min pojkvän och stödja varandra för att utveckla våra företag är något jag vill göra för alltid. Vara glad!