Inspiration

Hello home, Catarina Mira-Rose

Catarina finner en stor del av sin inspiration i, och genom ljus. Hennes passion för konst är stor och den ger henne möjlighet att få kontakt med människor hon kanske aldrig annars mött. Hon finns i London, har sitt hjärta i Algarve, Portugal och för en utekväll med sina tjejer klär hon upp sig i jeans, vintage kavaj och boots. Möt henne i en personlig intervju och ta reda på vad hon inte kan leva utan.

Foto av Simon Schmidt

Du har ett fantastiskt sätt att visa upp ditt liv och de saker du gör genom bilder. Var hittar du inspiration?
Åh tack, vad snällt sagt. Ljus är en stor inspirationskälla för mig, jag har så mycket lättare för att skjuta upp saker om dagen när solen skiner. Jag samlar också alltid på bilder, min sparade mapp på Instagram är en plats jag återvänder till när jag känner mig oinspirerad. Jag tycker att resa också alltid ger mig en gnista av kreativitet.

"Konst hjälper mig att få kontakt med andra människor på sätt som inte alltid är lätta eller ens möjliga med enbart ord"

Vad gör dig lycklig?
Att få min son att skratta, det är beroendeframkallande. Hans skratt är det mest helande ljudet i världen, verkligen. Jag får alltid ett leende på läpparna, jag känner att det lilla barnet i mig också kommer ut.

Vad är din relation till konst?
Det är en stor och svår fråga. Jag kommer alltid att se det som en av de mest rena mänskliga kopplingarna som finns. Konst hjälper mig att få kontakt med andra människor på sätt som inte alltid är lätta eller ens möjliga med enbart ord. Jag omger mig med konst, för den matar mig hela tiden. Jag gillar också hur inkluderande ordet "konst" är. Allt är konst, de sånger du gillar, filmer du tittar på, dikter, teater, till och med ett täcke som din mormor gjort eller en teckning som ditt barn tog med sig hem från skolan.

Nämn tre saker du inte kan leva utan!
Jag skulle ljuga om jag inte nämnde min telefon. Det är där jag skriver mina tankar, fångar allt och även utför det mesta av mitt arbete. Jag har också alltid med mig en bok och läppbalsam.

Vad finns alltid i ditt kylskåp?
Fotofilm, ägg och havremjölk.

Hur klär du dig för en tjejkväll?
Jag har inte haft en sådan på ett tag, haha! Men jag är en jeans och topp-tjej. Släng på några högklackade stövlar, kanske en vintage kavaj, massor av guldsmycken, sen är jag redo.

Middag hemma eller gå ut?
Middag hemma, jag älskar att laga mat och vara värd.

Var är din favoritplats i världen?
Jag älskar verkligen att återvända hem, till södra Portugal. Det fridfulla Algarve under lågsäsong är min tillflyktsort.

Har du en guilty pleasure?
Jag tänker inte på något sätt att jag ska må dåligt eller ha skuld för att jag njuter av något. Så jag erkänner öppet att jag älskar reality-tv och jag njuter av stora mängder salt och vinägerchips.

Hur skulle du beskriva ditt hem och din stil?
Jag tror att både hemma och inom mode värdesätter jag komfort först. Jag är väldigt avslappnad med sättet jag klär mig, jag älskar basics och bra skrädderi. Till mitt hem köper jag bara vad jag vill och hoppas att allt blir vettigt tillsammans. Jag antar att du kan ana det genom mitt urval av prints från WOA, de är alla ganska olika varandra.

Vad skulle du vilja rekommendera?
Stormzys senaste album, This Is What I Mean, jag tror att det är det första albumet på evigheter som jag har spelat på repeat.

Ge mig din bästa frukost!
Min mans bacon- och äggmackor!