Inspiration

Hello home, Theresa Gross

Theresa Gross bor i Berlin och jobbar som stylist. Intresset för mode började redan som barn när hon hjälpte sin mamma att välja ut fina kläder och råda tvivlande kunder i den klädbutik hon jobbade i som tonåring. Inspiration finns överallt säger hon och konst är en viktig del i livet. Möt henne i en personlig intervju och få reda på vad hennes bästa vintertips är.

Kära Theresa! Hur mår du idag?
Jag mår bra tack :)

Beskriv dig själv med tre ord!
Kreativ, positiv och spontan.

"Jag visste konstigt nog alltid hur jag ville se ut och vad jag ville ha på mig"

Var kommer ditt modeintresse ifrån?
Jag kan ärligt talat inte riktigt säga var mitt modeintresse ursprungligen kommer ifrån men jag kan minnas att jag alltid har älskat det, även som barn. Jag visste konstigt nog alltid hur jag ville se ut och vad jag ville ha på mig. Jag tror att saker som Sex and the City väckte mitt modeintresse ännu mer och jag visste att jag ville jobba inom detta område. Mitt första jobb när jag var 14 var i en klädaffär i min hemstad och min chef var denna flamboyanta äldre kvinna som bar långa gamla shearlingrockar och alltid bar en Balenciaga cityväska. Jag tittade på henne och ville bli precis som henne när jag blir gammal. På något sätt har min väg alltid utvecklats kring mode och växte väldigt naturligt där under åren, och här är vi nu :)

Hur skulle du beskriva ditt hem?
Jag skulle säga att mitt hem representerar mig ganska bra. Det är verkligen resultatet av åratal av att samla, kombinera, resa och noll rädsla för att kombinera allt som finns. Jag är en maximalist i mitt hjärta och har alltid varit så jag hittar naturligt saker vart jag än går. Eller hittar grejer mig, haha?

Du har en fantastisk smak inom mode såväl som interiör. Var hittar du inspiration - både till ditt jobb och din lägenhet?
Jag inspireras av i stort sett allt. Från konst till musik, till människor och de livliga gatorna utanför min dörr. Jag kan inspireras av en måltid eller en vacker tallrik. En bukett blommor eller ett fantastiskt fotografi. Inspiration finns överallt - överallt finns inspiration!

Kan du nämna ett måste för din garderob och ett för din lägenhet?
Ett måste för mig är konst! Klä dina väggar och skapa en atmosfär som gör dig glad och som är vackert för dina ögon. Jag älskar att sitta i soffan och se mig omkring, det finns alltid något att upptäcka.

"När jag fick reda på att kändisar har stylister och att det faktiskt är ett riktigt jobb inom branschen visste jag att det var för mig!"

Vad drömde du om att bli när du var liten?
Jag har alltid drömt om att jobba inom mode, låter tråkigt men det är verkligen sanningen.

Och när insåg du att du ville bli stylist?
Jag visste aldrig riktigt när jag var yngre att jobbet fanns men jag har alltid hjälpt min mamma att välja en outfit innan hon gick ut på helgerna med min pappa eller hjälpt folk att hitta rätt kläder i butikerna som jag jobbade i från när jag var 14. När jag sedan fick reda på det att kändisar har stylister och det är faktiskt ett riktigt jobb inom branschen jag visste att det var för mig!

Kan du ge några tips för att överleva den kalla årstiden i Berlin?
Gör ditt hem mysigt, tänd ljus, ta ett bad, laga måltider till dina nära och kära, arrangera filmkvällar, omfamna årstidernas växlingar, jag älskar det!

Och sist men inte minst: Nämn dina bästa ställen att besöka i Berlin!
Mina favoritställen utan speciell ordning: Studio Linne för blommor, Lon Mens noodlehouse för mat, Annelies för frukost, Kryza för vintageshopping och Voo Store på lördagar för att få inspiration.