Inspiration

Ny konstnär, Philippa Parnevik

Philippa Parnevik, baserad i New York fann kärleken i fotografi efter ett försök att fly ensamheten och det ständiga bullret i storstaden. Hennes känsla för varje individ och komplexiteten man hittar i en person gör hennes fotografier unika i sitt slag. För Philippa handlar foto om att skapa kontakt med människor. Nu är hon aktuell med en serie analoga bilder som hon kallar för "The Butts, backs and faces of people I love". Möt henne i en exklusiv intervju.

Philippa, slutspurt till jul nu. Hur mår du?
Det är så mycket som händer nu innan jul , men jag älskar pulsen. Känns som jag har tagit med NYC’s energi till Stockholm. Jag känner mig inspirerad, fylld av vänner och familj, och en lagom blandning av kaos och kontroll. 

"När jag är hemma i NYC så känner jag mej väldigt svensk och när jag är i stockholm så är jag så amerikansk man kan bli"

Berätta lite om dig själv!
Jag är en 23 årig tjej som är 50% Svensk och 50% amerikansk. När jag är hemma i NYC så känner jag mej väldigt svensk och när jag är i stockholm så är jag så amerikansk man kan bli. Jag började fotografera min kusin Luna när jag var 13, hon var 5 då, och jag har inte slutat fotografera sedan dess. Det är viktigt för mig att det aldrig känns som något jag måste göra, snarare något som låter mig känna mig fri. Och jag är så tacksam för att det fortsätter att ge mig frihet.

Berätta om din kollektion för Wall of Art!
Kollektionen sträcker sig från bilder jag har tagit under 2018-2022. Jag älskar att fotografera familj, vänner och främlingar. Det är väldigt viktigt för mig att fånga varje individ i sin mest sanna form och det som känns mest autentiskt för vem de är. Min process är aldrig genomtänkt eller plottad, de flesta bilder sker väldigt naturligt och faller på plats av sig själva. Jag skulle säga att jag spenderar max 25 minuter när jag plåtar någon – antingen har man det eller så har man det inte. Ryggar och rumpor är något jag tycker är väldigt vackert och fortsätter med att fotografera, därav kollektionens namn - The Backs, Butts, and Faces of People I Love.

Om du fick välja en person i världen, vid liv eller icke, att fotografera. Vem skulle du välja då?
Den inre fangirl:en i mig skulle säga Harry Styles. Den konstnärliga sidan av mig skulle ha älskat att fotografera min farfar i 20-årsåldern.

Vad gör du när du inte fångar bilder?
Jag är alltid runt och med människor. När jag inte är med min familj eller vänner, hittar jag hela tiden ett nytt projekt att brinna för eller så shoppar jag vintage.

Vad gör dig lycklig?
Ett par riktigt bra vintagejeans.

Var reser du helst när du får möjlighet?
Var min familj än befinner sig.

"Att få modebranschen att göra systematiska förändringar och bojkotta Fast Fashion"

Vad tror du har hänt om tio år i ditt liv?
Jag tror att jag har lämnat NYC, arbetar med en lagreform mot modeindustrin och är förälskad.

Vem är dina förebilder?
Mina storasystrar

Just nu bor du inte i Sverige, tror du att det en dag kommer bli din plats?
Jag tror att när jag väl har tagit allt NYC kan ge mig så hittar jag tillbaka till mina rötter i Stockholm.

Vad brinner du för?
Att få modebranschen att göra systematiska förändringar och bojkotta Fast Fashion.

Jag dansar till…

Abba, Remi Wolf, and Amy Winehouse. 


Jag skrattar till…
Broad city, det finns inte ett enda avsnitt som inte får mig att skratta.


Skulle aldrig få för mig att äta...
Jordgubbar 


När jag var liten ville jag bli…
CEO haha 


När ingen ser…
Min guilty pleasure är att titta på riktigt dåliga reality-tv-program

Jag vill rekommendera…
Boken “I’ll give you the sun“