Inspiration

Hello home, Jessica Hallbäck

Konstnär med det offentliga rummet som galleri. Mamma till fyra. Så beskriver Jessica sig själv på instagram. Jessica bor i centrala Malmö tillsammans med sin partner och barn. Lägenheten talar för ett levande och välkomnande hem med en varm energi.

Hej Jessica! Vem är du?
Jag är en kvinna som aldrig trodde hon skulle få barn men blev 4-barnsmamma. Trodde inte heller att jag skulle få vara konstnär men det kan jag titulera mig som idag. Livet blir härligare ju äldre man är.

"Att vara mamma gör en till en livsoptimerare, inte livsnjutare haha.

Berätta om din familj!
Vi består av mig och min sambo Ramón, mina två barn sen tidigare (Zoe 15år och Lily 12år) samt våra gemensamma barn Frankie (1år) och Liana (2år). Ramón och jag träffades för drygt 4 år sen, han var min tredje tinderdejt någonsin. Hatade att nätdejta!

Hur är det att vara mamma?
Att vara mamma gör en till en livsoptimerare, inte livsnjutare haha. Nä men det är skitkul och skitjobbigt på samma gång. Alla dygnets timmar är liksom upptagna och samtidigt så får man så mycket fint tillbaka. Barn får en liksom att känna alla slags känslor och att bara köra på, leva i nuet.

Vad är viktigast för dig att ge till dina barn?
Trygghet. Vill ha ett hem som känns varmt och välkomnande för mina barn.

Vem var du som barn?
Jag var blyg och hade tonvis med fantasi.

Ni har inte alltid bott i Malmö, hur och varför hamnade ni här?
Vi hade tröttnat på Stockholm och ville bo någonstans där vi skulle ha råd att bo mitt i stan. Vi var också trötta på att åka tunnelbana och ville ha gångavstånd till det mesta. Vi kollade runt i hela Sverige men föll för Malmö, staden är så mångkulturell, den ligger nära europa, den är billig, lagom stor och min morbror bor här tillsammans med sin man.

Berätta om ditt konstnärskap?
Jag har alltid älskat konst men det var inte förrän jag upptäckte gatukonsten som jag kände riktig glädje i den. Glädje och mod. Gatukonstvärlden känns inte så elitistisk och mycket friare.

"Gatukonstvärlden känns inte så elitistisk och mycket friare."

Vad betyder kreativitet för dig?
Att vara modig och testa saker. Att tänka utanför boxen. Att skapa för att det är kul.

Vad är det roligaste du vet?
Svårt! Men just nu skulle jag drömma om att få vara kreativ utan att behöva tänka på pengar.

Har du några guilty pleasures?
Dålig tv. Skulle så gärna vilja läsa en bok istället men nej, 90 days fiancy drar mer.

Vad gör dig galen?
Världen. Den är så orättvis.

Vad gör dig lycklig?
Att ha ägglossning och inte PMS eller mens hahaha. Nä men ganska enkla saker gör mig lycklig. Kan bli lycklig av att tänka på att jag snart ska få dricka dagens första kaffe (den absolut godaste) när jag precis vaknat.

Vad finns alltid i din kyl?
Havremjölk till min latte.

Vad drömmer du om?
Att få känna mig totalt fri.

Vad skulle du vilja rekommendera?
Att våga tänka utanför samhällets normer.