Inspiration

Hello home, Gesina Demes

Gesina bor mitt i centrala Berlin. Beskriver sig själv som rolig, positiv och kreativ och finner inspiration i allt runtomkring henne. På frågan om vad som är bästa tipset för en bättre självkänsla svarar hon att det inte finns bra tips, det är snarare en resa. Med sig har hon alltid sin analoga kamera. Möt henne här.

Kära Gesina, hur mår du?
En fråga jag ställer mig själv varje morgon och som jag tvingar mig själv att vara ärlig om. Jag mår fantastiskt. Att må bra dominerar mitt 2022.

"Jag är en extrovert. Inte ens en introvert extrovert."

Berätta lite om dig själv!
Okej, let's go: Jag är Gesina, 27, bor i Berlin och jag tycker att den här frågan är ganska svår att svara på eftersom jag just nu håller på att lära känna mig själv. Jag antar att jag kan börja med de saker jag gör och de saker jag bryr mig om. Så: Jag tillbringar ganska mycket tid med min telefon, dels för att jag jobbar med sociala medier men också som innehållsskapare. När jag inte är uppslukad av den digitala världen är allt jag bryr mig om att umgås med mina vänner. Jag är en extrovert. Inte ens en introvert extrovert. Jag orkar inte vara ensam vilket inte betyder att jag inte gillar mig själv. Jag tycker om det. Men jag är en ännu bättre person när jag är omgiven av de människor jag älskar. Det spelar ingen roll om det är resor till landet (som jag behöver då och då för att återhämta mig från det livliga Berlin) eller bara gå på promenader utan mål, dricka kaffe och prata och sen dricka en kaffe till och fortsätta prata.

Vad älskar du mest med dig själv?
Haha. Jag tycker att jag är rolig, positiv, kreativ om jag har den mentala kapaciteten. Jag älskar också att se min egen resa och från att inte kunna svara på den här frågan till att exakt veta hur jag ska svara på den.

Hur tror du att dina vänner skulle beskriva dig?
Samma som jag beskriver mig själv? Jag hoppas?

"Jag drömmer om en värld utan egoism."

Var hittar du inspiration?
Genom att bara se mig omkring med ett klart sinne. Jag kan verkligen hitta inspiration i vad som helst. Det är lättare att berätta var jag inte hittar det: Och det är i princip bara när jag är stressad, orolig, orolig för det förflutna eller framtiden. Och ja, det händer att jag är det.

Och vad drömmer du om?
Jag drömmer om en värld utan egoism. En värld utan dömande ögon. En värld där man bara kan acceptera sig själv och människorna runt omkring oss. Och jag är ganska säker på att detta är önsketänkande eftersom till och med jag kommer på mig själv att döma, vara egoistisk, söka bekräftelse från andra eftersom jag inte kan hitta det i mig själv. Men allt det där är okej - så länge vi är medvetna om det och gör vårt bästa.

Vilken av dina inredningsdetaljer är du mest stolt över? Och varför?
Lavalampan som min pappa gav mig i julklapp. Och så klart min ergonomiska & roliga stol. Ja, du hörde rätt - det är inte bara till för att se söt ut, DEN ÄR BRA FÖR MIN RYGG. Och ja, och jag älskar golvet. Gör verkligen varje rum vackert.

Vad har du alltid med dig?
Min analoga kamera. #35 mm (lol)

Ett tips för mer självacceptans?
Ganska tung fråga men låt mig testa:
Det finns inte ett enda tips jag kan ge eftersom det är en resa. Min började när jag insåg att 1. Jag är inte på den här planeten för att behaga andra och 2. Jag måste ändra min definition av vacker som brukade vara: att vara smal och perfekt för bilden. För jag upptäckte ganska snabbt att det medför en kostnad att vara en storlek 0 för mig. Kostnadens betydelse: fysiskt och känslomässigt lidande. Jag upptäckte också att människorna som verkligen brydde sig om mig inte brydde sig om mitt utseende och bristningar och celluliter och...

Folk tror ibland att acceptans innebär stagnation. Att det bara är en lat ursäkt för att inte anstränga sig tillräckligt. Men acceptans för mig utesluter inte förändring. Det betyder bara att om du är frisk - du är perfekt, som du är (och mjuk och ojämn och ojämn är inte lika med ohälsosam)

Topp 3 platser i Berlin för sommardagar?
Picknick eller grill på Tempelhofer Feld.
Solnedgång med en öl på toppen av Kreuzberg (Victoriapark)
Fly staden för att gå till en närliggande sjö i Brandenburg (kommer inte att specificera eftersom de redan är för trånga heheh)