Inspiration

Hello home, Leni Rabbel

Leni är modell och grundaren av ett litet företag för hållbara badkläder som heter Licious Oceanwear. Leni hämtar inspiration till sin lägenhet från gamla filmer, vänner, utställningar och Pinterest. Hem, för Leni, är mer ett sinnestillstånd än en plats, och det är där hon känner sig trygg med de människor hon älskar. Kanske känner du igen Leni, hon är modellen och musan på några av bilderna tagna av Vanellimelli som du hittar på vår sida. Möt henne i en personlig intervju.

Foto av Marie Staggat

Leni, hur mår du idag?
Bra tack. Håller i när alla runt omkring mig verkar bli sjuka igen - jag hoppas att ni är okej <3

"Jag var aldrig en minimalistisk tjej och jag har äntligen förstått det och jag fortsätter att inreda min lägenhet till en plats som är full av minnen"

Berätta om din tid i Kapstaden.
Det var fantastiskt att komma ifrån Berlinvintern och tillbringa lite tid i solen. Kapstaden är fantastiskt på så mänga vis, god mat, många inspirerande människor och fantastiskt landskap. Å andra sidan är staden formad av fattigdom och systemisk rasism – jag tycker att man bör vara medveten om detta och göra det man kan för att stötta.

Du har inte bott i Berlin så länge, var hittade du inspirationen till din nya lägenhet?
Jag har varit i Berlin sedan 2017 men det här är den första lägenheten jag verkligen känner mig hemma i. Min inspiration kommer från gamla filmer, vänner, utställningar jag ser och såklart Pinterest. Jag har aldrig varit en minimalistisk tjej och jag har äntligen förstått det och jag vill fortsätta att inreda min lägenhet till en plats som är full av minnen.

Vad gillar du mest med Berlin? Jag älskar att allt är tillgängligt hela tiden, mat, konst, fester, cigaretter haha. Det är den enda staden i Tyskland som har denna känsla och jag älskar att vara en del av den.

Kan du nämna dina tre favoritställen i Berlin.
Jag kommer att låta väldigt basic nu:
- Antipasti och drinkar på Maybach Ufer på sommaren.
- Fly från storstadsgalenskapen med en promenad genom Grunewald.
- Mitt hem. Jag älskar att vara ensam då och då och det är en plats där jag tillbringar mycket av mina dagar, så det måste kännas som en fristad.

Förutom att vara modell har du också grundat ett litet företag för hållbara badkläder. Berätta lite om det och hur en vanlig dag för dig ser ut.
Som den havsälskare jag är har jag alltid varit besatt av bikinis - så idén med läckra badkläder kom ganska naturligt. Att producera hållbart var aldrig en tvekan, jag känner att det borde vara det normala vid det här laget - vi säger inte att vi är perfekta, men vi gör vårt bästa. Mina dagar är aldrig desamma. Ena dagen är jag på set eller gör castings, nästa dag packar jag beställningar och pratar med producenter. Ibland är det svårt att hantera allt på en gång och jag blir överväldigad - men å andra sidan älskar jag att jag möter nya utmaningar varje dag.

Hur ser en perfekt dag ut för dig?
Spendera hela dagen på stranden med en god bok, sen middag med vänner, och pasta är alltid en stor favorit.

Kan du beskriva hur ditt hem känns för dig?
Det är mer ett sinnestillstånd än en plats. Hem är också människor som jag känner mig trygg med. Även på semester brukar jag säga "låt oss gå hem" innan jag säger "låt oss gå till hotellet". Låter kanske patetiskt, men det är kärleken som gör att det känns hemma <3