right_align

Wall of Art x Suicide Zero

A piece for life


Ett intiativ av Linnéa Andersson och Gustav Broström till förmån för Suicide Zero

Gustav Broström och Linnea Andersson fann varandra via Instagram och med sina erfarenheter av suicid kände de ett starkt behov av att göra skillnad. Detta blev startskottet för samarbetet A piece for life, ett konstprojekt tillsammans med oss där några av Sveriges mest eftertraktade kreatörer valt att sälja sina original till förmån för organisationen Suicide Zero. Intäkterna går oavkortat till deras arbete för suicidprevention. 

Suicide Zero är en ideell organisation som sedan 2013 arbetar för att radikalt minska självmorden i Sverige. Varje år tar nära 1500 människor sina liv. Det är fyra om dagen. I statistiken döljer sig föräldrar, syskon, barn, grannar, kollegor och vänner. Tiotusentals får varje år beskedet att någon de känner har tagit sitt liv. Suicide Zero gör allt för att lyfta frågan, identifiera brister i samhället, sprida kunskap och arbetar för att radikalt minska självmorden. Tillsammans kan vi göra skillnad. 

largeKollektionen består av 15 original och är en kurering av fotokonst, målningar, keramik och textil. Bakom verken står kreatörerna Linnea Andersson, Sigfrid Billgren, Anna Mörner, Annica Eklund, Malwina Kleparska, Gustav Broström, Niki Cervin, Julia Olanders, Klara Gardtman, Sofia Lind och Emilia Ilke.

left_50right_50Målning av Linnéa Andersson

 - Det kreativa har verkligen betytt allt för mig. Målandet har varit mitt främsta sätt att bearbeta min sorg, dels genom att få skapa motiv med en koppling till vad som hänt, men också att få en zon där jag för en liten stund också kan få vila från det. - Linnea Andersson, konstnär.

large

Vaser av Julia Olanders, målning av Sofia Lind och fotografi av Annica Eklund

left_50

right_50Ljusstake av Malwina Kleparska och tavla av Emilia Ilke

left_50right_50Tavlor av Gustav Broström

För mig har det kreativa varit viktigt i min sorgbearbetning. Att få fly en stund och bara rita har hjälpt mig mycket och att folk velat köpa mina verk till förmån för Suicide Zero känns väldigt fint. Det här samarbetet är ett bevis på människors godhet. Det gör mig så rörd och tacksam. - Gustav Broström, kreatör.

large

left_50right_50Målning av Anna Mörner och tavla av Sigfrid Billgren 

largelargeMålning av Niki Cervin

left_50right_50

Handvävd konst av Klara Gardtman och målning av Sofia Lind

largeright_50right_50

Se alla produkter här.

Foto av Matilda Levenborn