right_align

A piece for life

Linnéa Andersson


Ett intiativ för Suicide Zero

Linnea Andersson började sin resa med grafisk design men insåg snabbt att det var något med målandet som drog i henne. Efter en tids utforskning och ett examensarbete senare landade hon i ett uttryck som idag tydligt har satt Linnéa på kartan. Hennes bladliknande former har tagit sin omgivning med storm och nu syns det även i originalkollektionen A piece for life, ett intiativ av Linnéa och Gustav Broström till förmån för Suicide Zero. 

left_50right_50

Nu är kollektionen live, wow! Hur känns det för dig?
Otroligt roligt! Det har känts så överväldigande fint att få chansen att genomföra detta, så jag känner mig väldigt tacksam över att det nu är dags att visa upp det.

Det är ju du tillsammans med Gustav som drog igång det här fantastiska initiativet och projektet! Det är vi oerhört tacksamma för, att kunna vara med och förändra och påverka. Hur kom ni fram till den här idéen?
Jag skulle framförallt vilja tacka Gustav för idén. Jag slängde iväg ett DM till honom när jag förstod att vi hade liknande erfarenheter, och det var som om han bara hade suttit och väntat redo med tanken. Stjärnorna linjerade den dagen.

left_50
right_50


Du har berättat att du har erfarenhet av suicid i familjen, varför har det varit viktigt för dig att engagera dig efter det?
Framförallt för att psykisk ohälsa är ett växande problem, och jag kan bli så otroligt frustrerad över vad bristande resurser kan ge för resultat. Att engagera sig blir liksom en no brainer, det är helt självklart.

left_50right_50

Linnéas målning Palm går att hitta här.

Vilka är dina hjärtefrågor?
Mer resurser till vården, punkt!

large

Vad hoppas du förmedla genom detta samarbete?
Utöver ett faktiskt bidrag så hoppas jag att det väcker ett litet hopp. Det går att engagera sig! Det är inte så svårt. Och orkar man inte själv så får en hitta en parhäst. Jag och Gustav kände inte varann sedan tidigare, så jag hoppas att det kan väcka ett engagemang.

Du har bidragit med en originalserie till kollektionen, berätta om ditt uttryck och val av verk!
Jag har valt ett verk ur en serie jag kallar Palm. I denna serie utforskar jag rörelser och mellanrumsformer, men vill med den dubbelmeniga titeln också föra reflektera till vad som är greppbart, vad vi har i våra händer. Att en bara måste jobba med det en blir tilldelad och göra det bästa av det.

right_50left_50

Vad betyder konst och kreativitet för dig?
För mig är det en pågående undersökning, en forskning i det visuella. Både utifrån mitt egna arbete men också genom att uppleva andras.