Inspiration

Ny konstnär, Peter-Maximilian Ronsdorf

Peter-Maximilian Ronsdorf är en tysk konstnär från Berlin. Hans konst handlar om att skapa en visuellt tilltalande upplevelse som uppmuntrar betraktaren att dröja och engagera sig. Han skapar spännande mönster- och färgvärldar på såväl stora som små dukar och lägger stor vikt vid ett balanserat samspel. Akrylfärg blandad med vatten, pasteller, oljepastell samt sprayburkar och oljestickor är några av de många målningsmedier Peter kombinerar. Möt honom här.

Peter, vem är du?
Mitt namn fullt är Peter-Maximilian Ronsdorf, det är också mitt artistnamn, eller det namn som min mamma använder. Mina vänner kallar mig Peter, jag är 26 år, bor i Berlin och har förmånen att leva som konstnär och försörja mig på det. Jag föddes nära gränsen till Nederländerna i Duisburg, men växte upp nära Alperna i djupa Bayern från när jag var 5 år. Jag har 4 syskon och de bästa föräldrarna.

"Blev genast kär i hans arbetsflöde, symboler, kaoset men ändå med en struktur, och färgerna"

Berätta om din konst.
Förutom de flesta av mina kollegor som sysslar med abstrakt konst, tänker jag väldigt rationellt på konst. Det är fortfarande fullt av känslor och atmosfärer, men i första hand är min konst för mig ett hantverk, genomtänkt placering av färg, och mest matchande färger som fungerar tillsammans och blir synergier.


Hur började du din konstnärliga resa?
Jag skulle säga i första klass. Men min första stora målning som jag gjorde var när jag var 14 år, min storebror började måla i vår källare. Han visade mig en konstnär som heter Basquiat, många av er kanske känner till honom. Blev genast kär i hans arbetsflöde, symboler, kaos men ändå med en struktur, och färgerna. Det var där min passion började brinna skulle jag säga.

Hur känns det i din nya studio?
Det är en väldigt ny känsla för mig. Mycket fräsch och ren på ett neutralt sätt. Det senaste året var min lägenhet på 35 kvm min studio, och det var rörigt, färgfläckar överallt. Så väldigt liten och kaotisk. Nu finns det så mycket utrymme, jag känner mig fri och mäktig på ett sätt. Det känns som att det finns oändliga möjligheter nu.

Var hittar du inspiration?
Mest i hur andra konstnärer arbetar. Det finns så fantastiska konstnärer där ute och jag skulle säga att varje bra konstnär kopierar först och sedan utforskar mer och mer tills de hittar sin egen stil. Musik är den andra saken, som börjar när jag vaknar och slutar när jag går och lägger mig, och som högst spelas den när jag målar. För det mesta är det något jazzigt utan att någon sjunger, nästa dag är det 3 album med Phil collins.

Vad tycker du om att göra när du inte målar?
Träffa vänner, mat och gå ut för att ta en kaffe eller en öl. Jag skulle säga att umgås med vänner och äta mat och dryck är den andra sidan av mitt liv förutom att måla i ateljén. Jag är väldigt intresserad av 70-talets mode mode så jag spenderar mycket tid på att leta efter kläder som jag gillar och som matchar. Så det är Friends, Food and Fashion.

Vad skulle du göra om du inte blev konstnär?
En kock. Att antingen bli konstnär eller kock, det var de två drömmarna jag hade. Mat fascinerar mig precis som konst. Båda viktiga på sitt sätt.

Vilket är ditt favoritställe i Berlin?
Bra fråga. Det finns mycket, för kaffe, kakor och shopping är det Mitte, för en varm sommarnatt är Maybachufer och den bästa baren med det bästa ölet är Prassnik på Torstraße.

Vad har du på dig på en lördagskväll?
That's Easy - Cowboyboots, Bootcut Jeans och en skjorta från & Other Stories.

Vad gör dig lycklig?
Bra fråga. Eftersom alla tror på något gör jag också. I Berlin kan du hitta allt, och folk blir förvånade när jag berättar vad jag tror på eller verkligen gör mig glad. Det är Jesus. Han uppfyller mig, ger mig liv, glädje och allt jag behöver.

Ge oss din bästa frukost!
Okej, först ska jag ge dig den perfekta frukosten för att äta ute. Det är Salmon Toast & Eggs Benedict, en side sallad, en stor kaffe och apelsinjuice. Mycket Berlin över det. Men när jag äter hemma är det biff med ägg och en kanna vatten. Inte så mycket Berlin över det, jag vet, haha. Jag toppar det med en banan och sen är jag är redo för dagen.