Inspiration

Hello Home, Emma Ranne

Hon bor i Helsingfors, levererar vackra och tillfredsställande bilder och recept genom sin instagram och är grundare av SUPPER CLUB. Hon bjuder in främlingar på en middag hemma, fantastiskt! Möt Emma Ranne.

Kära Emma, sommaren är här, hur mår du?
Jag har mått väldigt bra på sistone! Jag kom precis tillbaka till Helsingfors efter att ha varit borta i en vecka och det är som att jag har landat i sommarparadiset. Vädret har varit så bra och jag har bara levt mitt bästa sommarliv, tagit ett morgondopp i havet, ätit utomhus på balkongen och cyklat runt i staden.

"Det hela började som ett inlägg i min story där jag frågade om någon ville vara med på en casual middag hos mig, resten är historia"

Berätta om dig själv!
Jag heter Emma, jag är 26 år och är en content producer och matiintresserad tjej som bor i Helsingfors. Jag jobbar med innehåll/marknadsföring och har alltid haft en kärlek till allt som är kreativt. Mitt kök är min bästa plats och jag älskar att utforska smakkombinationer och kan prata om mat i timmar.

När jag upptäckte dig fastnade jag omedelbart för ditt koncept SUPPER CLUB. Det är fantastiskt. Berätta allt!
Supper Club startade började som en tanke en sen kväll under 2017. Jag körde ett litet mat Insta-konto och hade fått några vänner genom det och tänkte att det skulle vara trevligt att dela en måltid ''i den verkliga världen''. Det hela började som ett inlägg i min story där jag frågade om någon ville vara med på en avslappnad middag hos mig, resten är historia.

Jag har drivit supéklubben ända sedan jag bjudit in folk till mitt hem på middag via Instagram. Det ger mig så mycket glädje att se en grupp främlingar förvandlas till en varm grupp av nya kontakter.

Hur kommer det sig att du är intresserad av mat?
Jag känner definitivt att jag ärvt min förkärlek för mat och matlagning från min mamma – hon välkomnade alltid mig och mina syskon med glädje i köket och skulle inte ha något emot att vi eventuellt skulle skapa en enda röra när vi hjälpte till.

Vad är det bästa med att samla en grupp främlingar?
Att se mina gäster i slutet av natten umgås med varandra som om de hade känt varandra i flera år.

Vad har du för planer under sommaren?
Jag har nyligen börjat på ett nytt jobb vilket innebär att jag inte kommer ha mycket ledigt i sommar. Men jag låter inte det hindra mig från att göra allt som har med sommar att göra! Jag ska snart till vår sommarstuga i Åbo skärgård över helgen och mina enda planer är att bada, basta och laga lite sommarmat.

"Jag gillar att göra små frukosttallrikar för att få morgnar hemma att kännas lite som att börja dagen på ett café"

Vad är lycka för dig?
Jag tror att det som gör mig lycklig är att försöka släppa tanken på perfektion. För mig handlar lycka om att lägga märke till de enkla små sakerna i livet och låta de stunderna ge dig glädje. Inte alltid lätt, men jag känner att det är något man kan bli bättre på.

Vad är din favoritefterrätt?
Tiramisu — haha den här är en no brainer för mig!

Berätta om din bästa frukost!
Jag gillar att göra små frukosttallrikar för att få morgnar hemma att kännas lite som att börja dagen på ett café. Nyligen har jag varit inne på rostat bovete- och hirsbröd som är toppat med lite tahini och banan. Jag gillar också att göra yoghurtskålar toppade med bär, krossat linfrö och bovete. Och en touch av kardemumma. Alltid kardemumma!

Sist men inte minst, vad drömmer du om?
Jag drömmer om att få hosta en kväll med SUPPER CLUB utanför Finland — jag vet inte var men jag tror att det skulle vara väldigt roligt!