Inspiration

Hello home, Alice M. Huynh

Alice bor i Berlin sedan hon tog examen från modeskolan. Hon arbetar som Content Creator, rese- & matfotograf och bloggare. Hon ÄLSKAR mat och just nu kan hon inte leva utan ångat jasminris. Hon beskriver sitt hem som en mysig lekplats och bär mer eller mindre alltid sitt hem med sig. Åtminstone i sitt hjärta. Möt henne här.

Hej Alice, hur mår du idag?
Jag mår riktigt bra trots min lilla after-travel-blues;)

Kan du berätta lite om dig själv?
Jag heter Alice och jag jobbar som content creator, rese- och matfotograf och bloggare! Jag bär 99% av tiden helsvart, jag är Jungfru i mitt stjärntecken, sarkastisk och när jag säger att jag älskar mat menar jag verkligen Ä-L-S-K-A-R!

"Lyckligtvis ändrade jag mig och Berlin är nu hemma, eller snarare "Heimat" som man säger i Tyskland"

Vad fick dig att flytta till Berlin?
Jag behövde komma ifrån München efter att ha tagit examen från modeskolan. Det var ett kapitel i mitt liv som tog slut och jag har alltid velat bo i Berlin. I början var det mer ett mellanstopp innan man tänkte flytta någonstans utomlands. Som tur var ändrade jag mig och Berlin är nu hemma, eller snarare "Heimat" som man säger i Tyskland.

Hur ser en perfekt dag i stan ut för dig?
Det börjar med mycket sömn, en god kaffe med havremjölk, Dim Sum till brunch, mellanmål däremellan och slutligen avslutas med koreansk BBQ, porkbelly, massor av kimchi, drinkar och karaoke med goda vänner.

Du har rest de senaste veckorna, har du hittat någon inspiration till din lägenhet på den här resan?
Massor! Eftersom jag precis kom tillbaka från Mexiko, tog jag med mig massor av hantverksmässiga souvenirer, allt ifrån keramik, vaser, till halmfigurer, målningar och böcker. När jag tittar på alla mina souvenirer från hela världen känner jag glädje och de små minnen fungerar som små humörhöjare under mitt dagliga liv.

Du är också väldigt intresserad av matlagning, kan du berätta när och hur din passion började?
Jag skulle säga att jag hellre äter mat än att lagar den, haha ​​:) Mina föräldrar och många släktingar äger restauranger, därför var köket eller själva restaurangen alltid en lekplats som jag var van vid. Mat är också en mycket viktig del av min etniska bakgrund. Det är inte bara något som ger dig energi, det ger näring åt din själ, läker hjärtesorg, förenar människor och betyder Hem.

Vilken är din favoriträtt just nu?
Be mig inte att välja mellan Taco Carnitas, Wonton in Chili-oil, Tagliatelle al Ragu och Gemüsedöner!

Hur skulle du beskriva din inredningsstil?
Den är allt jag någonsin velat ha som barn: en mysig lekplats blandat med en museibutik, ett varuhus och ett bibliotek. Det är nyckfullt, nostalgiskt, lekfullt och hemtrevligt.

Nämn tre saker som du inte kan leva utan.
Ångat jasminris, kolstekt fläsk och Nước chấm (vietnamesisk fiskdippsås)

Och sist men inte minst: vad betyder hemmet för dig?
Hemmet är en plats som skapas inuti. Så vart jag än går, oavsett hur långt eller okänt, kan jag alltid känna mig hemma eftersom jag bär det i mig. Den enda skillnaden är att vänner, familj, din egen säng och några färgglada nicknacks gör ett hem lite mysigare. Men varför välja, när du kan ha båda?

Discover more about Alice here:

Instagram: @alicemhuynh
Blog: www.iheartalice.com
YouTube: www.YouTube.com/bunbaochannel