right_align

New Arrivals

Wall of Art x Heja Livet by Beata Cervin


Vi har haft äran att samarbeta med Heja Livet, ett nätverk uteslutande baserat på alla som identifierar sig som kvinnor. En plattform som vågar gräva, djupdyka i det som fortfarande är tabu, lyfta det vackra och skapa ett sammanhang. Tillsammans med fotografen Beata Cervin tog de fram en limiterad kollektion som symboliserar kvinnohälsa.

 

Heja Livet är ett socialt nätverk med inriktning på psykisk ohälsa, privatekonomi, kvinnofrågor, jämställdhet, miljö, psykologi etc. Helt enkelt det mesta mellan himmel och jord, som rör det vardagliga livet för alla som identifierar sig som kvinna. Heja Livet bryter tabun och värnar om ett sunt klimat kvinnor emellan; från en personlig vinkel till samhällsnivå. Med värderingar som bottnar i systerskap, trygghet och öppenhet engagerar och skapar Heja Livet ett tillåtande sammanhang för kvinnor.                                                                                     

                                                                                                                                   

                                                        

left_50
right_50

Kvinnans kropp och dess många utmaningar har i alla tider prioriterats lågt, om än alls. PMS, mens, lust och njutning, förlossning och det heliga underlivet. Alla dessa frågor har varit, och är fortfarande till viss grad, tabubelagda och många kvinnor lever i tystnad med smärtor och skamkänslor. En gång i tiden var “Hysteri” en vanlig medicinsk diagnos för kvinnor. Symptomen, eller det man benämnde som “psykiska störningar” var kåtslag, nervositet, svettningar, irritation och ”hysterisk paroxysm” (orgasm). Därav benämningen Hysterikor för “drabbade kvinnor”.

Vi vill förändra historien. Heja Livet öppnar därför upp till dialog och möten kring dessa frågor genom att sätta strålkastaren rakt på det tabubelagda, ibland obekväma, men så självklara. Med denna kollektion av Beata Cervin kan vem som helst bjuda in hysterin till hemmet med en stor portion värme och humor.

left_50
left_50

Beata Cervin är fotograf, både till yrket och som person. Bilder och processen kring ett motiv är hennes största intresse, drivkraft och det som gör henne till en lycklig person.

“Min uppmärksamhet dras till allt färgstarkt, människor, miljöer, objekt, och det är även så jag skulle beskriva mitt bildmaner. Tillsammans med Heja Livet har jag skapat fyra stycken motiv som alla symboliserar kvinnor och deras hälsa. Jag har gjort det på mitt sätt, med hjälp av starka färger, kvinnor och en touch av humor.”

large
Styling av Heja Livet