right_align

Hello home

Ida Lauga

Vi fick äran att besöka inredningsfantasten Ida Lauga tidigt i början av sommaren. Det var en varm och kvav förmiddag när vi klev in i lägenheten som bjuder på en otrolig energi och harmoni i form av färg och detaljer. Det är så genomtänkt utan att vara uppstyrt, konsten som inredare gissar jag. Ida visar oss runt innan vi slår oss ner vid det klassiska Alvar Aalto bordet som är uppdukat med nybakade bullar och kaffe. Vi är inte ensamma, under bordet sitter nämligen familjens husdjur, kaninen Siggy som precis som vilken katt eller hund strövar fritt i hemmet. Vi pratar på om allt mellan himmel och jord och får höra allt från jobbhistorier till kärlekshistorier. Ida och hennes familj har precis sålt sin lägenhet och ska mellanlanda i nytt boende innan de bestämmer sig för vad som är nästa drömprojekt. Möt henne här.

right_50left_50Ida! Hur har din sommar varit?
Den har varit underbar! Så lång? Peppad på höst nu!

Kul att höra att någon tycker att den har känts lång, jag tycker den svepte förbi på tre minuter! Men, kan du inte berätta lite om dig själv?
Jo! Jag bodde i Frankrike i nästan 10 år och tänker alltid att det definierar mig ganska mycket. Från att jag var 19 till 28. Där lärde jag mig om inredning och renovering och träffade min man som sedan flyttade med mig tillbaka till Sverige. Den blandningen, det skandinaviska och det franska, är det som blir vi. Maten, inredningen och livet! Familjen är mitt viktigaste och min största inspiration. Jag älskar inredning men tröttnar tyvärr fort, så jag möblerar om helst om en gång i veckan. Målar, optimerar och förbättrar.
largeVarifrån kommer intresset för inredning och vackra ting?
Jag tror att det alltid funnits i mig. Jag hatar stök och behöver ha det fint för att må bra. Så var det i mitt flickrum hemma hos mamma och pappa när jag organiserade alla mina gosedjur i perfekta högar, och så är det fortfarande.

Har du några ledord som du använder dig av när du inreder, både i arbete och hemma?
För mig är det viktigt att allt jag gör känns som jag. Varesig det är hemma hos mig, mitt instagram-flöde eller i en ikeakatalog. Jag har inga riktiga ledord men är otroligt intresserad av färg, och tänker att det alltid är grunden för mig, att hitta harmoniska färgkombinationer.
left_50right_50Vad är den största utmaningen inom ditt yrke?
Jag har extremt lågt självförtroende i att rita för hand, och ibland om kunder vill ha handritade skisser kan jag bli lite svettig, men jag blir bättre och bättre! Tänker jag ska gå en kurs kanske!
left_50right_50largeHar du något drömuppdrag? 
Många! Jag vill jobba utomlands! Jag vill jobba med små entreprenörer som gör fantastiska saker, jag vill jobba mer med mat! Göra BRA inrednings-TV!

Var reser du helst och varför?
Vi är precis hemkomna från mina svärföräldrar i södra Frankrike, och det är..underbart där. Allt är vackert, gott och hemma.left_50right_50

Vad är dina drömmar och tankar för framtiden? 
Jag vill bara fortsätta! Möta andra kreatörer, och skapa ihop. Bli överraskad! Köpa ett hus som behöver kärlek och omvårdnad.

När du saknar inspiration, vad är din go-to källa för att fylla på inspoförrådet?
När jag är oinspirerad får jag noll inspiration från annan inredning, instagram eller Pinterest eller så. Jag tycker det är bra att göra något helt annat. Gå på en utställning, spela piano eller gå ut i skogen! Så ser man nåt, en färgkombination eller en form, så är man igång igen!left_50right_50large

Vad är din superkraft?
Jag ser alltid det bästa hos alla, tror inget ont om någon. Det är absolut naivt, och ibland blir jag ledsen och besviken, men jag tror det är en positiv kraft! Trött på cynisism.

Berätta om en ledig dag hos dig?
En ledig dag vaknar barnen ändå kl7, allra oftast alla i samma säng, vi försöker hålla dem i sängen så länge vi kan. Tittar på film ihop i en stor hög! Sen äter vi frukost, jättelänge. Sen har vi alltid något projekt, åker till Bauhaus eller målar något. Lagar något kul, bakar och fixar. På kvällen kommer vänner och dricker vin och äter mat. Stannar länge, länge.

left_50right_50large

Sist men inte minst, har du något life-hack?
Nej, bara hundra procent carpe diem! Stå inte ut med idioter, var bara med människor som ger lika mycket som de tar. Jobba hårt! Allt löser sig!right_50left_50left_50right_50