Inspiration

Hello home, Charlene Sery

Charlene bor tillsammans med sin familj i centrala Berlin. Innan flytten bodde de i Italien och var verksamma inom modebranschen. Idag driver Charlene tillsammans med sin man en glassbar.

Charlene, berätta lite om dig, vem är du?
Jag heter Charlene. Jag är från Elfenbenskusten, uppvuxen i Italien och bott i Berlin sedan nästan sex år tillbaka. Mamma till tre. Mode- och reseälskare. Innan Berlin bodde min man och jag i Italien där jag arbetade inom modevärlden; när vi flyttade till Berlin förändrade jag livet totalt: sedan fem år driver jag en kaffe/glassbutik med min man.

"Less is more"

Vad är din superkraft?
Hmm, min superkraft..Jag tror att superkraften i allt är kärlek, eller hur?:)

Vad betyder ditt hem för dig?
Mitt hem är min glada och trygga plats. Platsen där jag gömmer mig när jag bryter ihop, platsen där jag har de bästa minnena med min familj och mina vänner..platsen där jag är glad att vara tillbaka från en resa. Jag menar, hemma är alltid hemma.

Hur skulle du beskriva din estetik?
"Less is more", Coco Chanel's citat stämmer verkligen bra. Jag är mycket för enkelhet, nordisk minimalistisk/färgglad inredning och elegans.

Vad gör du en solig och ledig söndag?
Vanligtvis betyder söndag familjedag, det är dagen då Lorenzo, min man, och jag inte jobbar. En solig söndagsrutin är att äta frukost/brunch ute, besöka en lekplats och marknad.

Topp 3 bästa platserna i Berlin?
Mina tre favoritställen här i Berlin är restaurang Tim Raue, Forsthaus strelitz (vårt favoritställe för romantiska getaways utan barnen, haha) och min egen plats hemma, jag älskar att chilla i min soffa :)

"Kärlek är allt!"

Vad är det bästa med att vara mamma?
För mig är det all den villkorslösa kärlek du får från dina barn. Kärlek är allt.


Hur är det att bo i Berlin?
Vi har bott i Berlin i fem år. Älska den här staden eftersom den erbjuder dig mycket när det gäller nöje och uppplevelser: lekplatser, evenemang, barer etc.. och jag älskar det faktum att det är en stor stad så det finns så många olika kulturer. Men vintern och den tyska kulturen är ganska utmanande för mig.

Du driver en glassbar tillsammans med din man! Det måste vara fantastiskt! Hur kom du på den idén?
Vårt ställe heter "Early Bird" och ligger i Prenzlauerberg .
Vi flyttade i oktober 2016 och vi öppnade glassbaren i januari 2017. Innan Berlin arbetade jag inom mode och Lorenzo som IT-konsult; så vi ändrade definitivt vår livsstil.
Vi ville ha vår egna plats och vara i en miljö där vi dagligen har kontakt med människor och samtidigt ha en rolig verksamhet.

Vad ser du fram emot?
Ser verkligen fram emot nya äventyr. Varför inte i ett annat land och starta igång någon ny spännande business?;)