Inspiration

Wall of Art x Heja Livet: Hysteria by Amanda Gylling

Ett exklusivt samarbete med Heja Livet Hysteria och fotograf Amanda Gylling

Heja Livet föddes hösten 2014 ur nyfikenheten av att se vad som händer när vi samlar kvinnor i ett gemensamt rum. Med värderingar som bottnar i systerskap, tillit och öppenhet engagerar och skapar Heja Livet sammanhang för kvinnor.

Heja Livet vill lyfta fortfarande tabubelagda kvinnofrågor och uppmärksamma kvinnohälsa på ett modernt, respektfullt och nyfiket sätt. Genom att bryta normer, krossa tabun och hylla det och dem som gör skillnad idag, kan de inspirera, belysa och upplysa. I vår är det genom ett samarbete med fotografen Amanda Gylling som vi sätter ljuset på kvinnohälsa genom hennes fantasifulla blick.

Amanda - detta kreativa geni är både regissör och fotograf som dras till det analoga. Med sin känslighet, fantasi och humor sugs man direkt in i hennes knasiga värld, som samtidigt talar om en mognad och total förståelse för att berätta en historia. Vi ställde några frågor till Amanda om inspiration, ha balans och vara hysterisk!

Hej Amanda! Var hittar du inspiration?

Alltifrån rivieran på femtiotalet till dans till tanten på tunnelbanan. Men skulle säga att färg och form är genomgående.

Du har en fantasifull lekfullhet i ditt uttryck, var kommer den ifrån?
Har en förkärlek för galenskap och det filmiska. Man måste reta ögat lite för att det ska bli kul tycker jag.

“Att det är så jävla skönt att bli äldre.”

Dina foton har också en både stark och sårbar känsla, tycker du att det är lätt att ha den balansen själv?
Balans är överlag bland det svåraste som finns, och jag tror man måste släppa pressen på sig själv att allt ska vara i perfekt balans hela tiden. Det får skeva åt olika håll, så får man bara göra så gott man kan utifrån det.

Minns du vilka insikter som kommit från att vara flicka till att bli kvinna?
Att det är så jävla skönt att bli äldre.

Är du hysterisk? Ser du det som något bra eller dåligt?
100%! Dåligt för att det kan vara skitjobbigt att vara jag och blir rätt dyrt med all terapi i längden, bra för att jag kan bonda med andra hysteriska kvinnor och dem är ju så hysteriskt roliga att vara med!