Inspiration

Vi möter Isis-Maria, vår senaste konstnär från Berlin

Det bjuds på färg, inspiration och drömmar från en ateljé.

Foto av Marie Staggat-Bazile

Hej Isis, hur mår du?
Jag mår faktiskt ganska bra. När jag blev mamma började mina prioriteringar långsamt förändras. Jag insåg så småningom att för att bli en bra mamma måste jag vara mitt mest autentiska jag och det är vad jag har letat och levt efter och jag är lyckligare än någonsin.

Berätta om din konst!
Min konst är inspirerad av min vardag, vår lägenhet, Berlin eller från en semester. Jag vill fånga de små stunderna av lycka, betona det färgstarka kaoset och skapa ögonblick av eskapism.

Hur började du din konstnärliga resa?
Mina föräldrar är väldigt kreativa och intresserade av konst och de lärde oss från när vi var barn. Jag studerade mode och arbetade inom olika områden inom mode och marknadsföring. När jag blev mamma började jag måla igen och använde tiden när mina söner sov för något produktivt men ändå avkopplande. För första gången fokuserade jag på att njuta av processen och måla bara för glädjen, inte nödvändigtvis för slutresultatet.

Vad är viktigast för dig i din kreativa process?
För mig är det viktigast att inte tänka för mycket. Min kreativa process handlar fortfarande om att njuta av det jag gör och att måla det jag tänker på. Om jag känner mig fast och inte vet hur jag ska gå vidare, sätter jag mig ner och virkar och låter tankarna vandra tills jag känner mig inspirerad igen. Att skapa är min form av meditation – min mentala semester.

Vilken är din största inspirationskälla, har du en förebild?
Jag beundrar verkligen Denise Rudolf Frank och hennes användning av färger och textur. Också verken av Nadia Jaber och Galina Munroe har verkligen inspirerat mig på sistone.

Beskriv dig själv med 3 ord!
Lugn, omtänksam och ambitiös.

Vad drömmer du om?
Jag drömmer om soliga blå skiddagar. Det finns inte mycket som lyfter mitt humör lika mycket som när solen är framme, speciellt när man har en tvååring och måste gå ut oavsett vad, hahah. Men, drömmer om att kunna försörja mig bara på konst, vare sig det är målningar, skulpturer eller andra roliga kreativa projekt.

“Och ärligt talat, jag är lyckligast när jag får lägga mig i sängen vid nio och bara sova. Men jag hoppas att det ändras när våren är här, haha...”

Beskriv en perfekt dag för dig.
En perfekt dag skulle ha minst fyra timmars dagsljus. Den skulle börja med kaffe och att laga frukost till min son. Jag älskar dessa avslappnade men energiska morgnar med min lilla familj. Dagen skulle fortsätta med att träffa mina mamma-kompisar på lekplatsen och äta en "Sofi Käsebrot" och sedan måla medan min son sover. På eftermiddagen skulle vi ta våra cyklar och gå på museum med vänner, dricka kaffe på lekplatsen och stanna till vid Buchhandlung König på vägen hem. Till middag skulle min syster komma över och vi skulle få Quesadillas och Fish Tacos från W Imbiss. Och 'ärligt talat, jag är lyckligast när jag kan ligga i sängen vid nio och bara sova. Men jag hoppas att det ändras när våren är här, haha.

Vad skulle vara ditt drömprojekt?
Mitt drömprojekt skulle vara att jobba på något tillsammans med min pojkvän – att kombinera alla färdigheter och intressen vi har, från målning till screentryck, virkning och keramik, mattuftning och 3D-print, skriva berättelser och animationer, fotografi och musik. Jag antar att vi skulle välja ett tema och börja därifrån, bara utforska allt vi kan tänka oss.

Berätta om ditt hem!
Vi flyttade in i augusti 2020 när vår son var 6 månader. Det är klassiska Berliner Altbau med högt i tak och knarrande trägolv. Vi valde att göra det största rummet till vår arbetsplats eftersom jag och min pojkvän har för många intressen och hobbies. Vår son har inget eget rum, så vardagsrummet är lika mycket hans utrymme som det är vårt. Det finns plats för hans böcker och lådor med leksaker i USM Haller-hyllan och han har sin lilla stol att sitta vid soffbordet. Vi har alltid gillat färger och älskar att bo i en upplyftande och solig interiör. Särskilt när du spenderar mycket tid hemma i mörk berlin vinter är det ännu viktigare att ha ett utrymme som ger dig energi.

Vad älskar du med Berlin?
Jag har bott i Berlin i mer än 8 år nu, tar ofta Berlin för givet, men det är en ganska speciell stad. Jag är väldigt glad över att ha hittat mitt folk och kalla det mitt hem. Jag älskar mina kreativa och öppensinnade vänner. Jag älskar gott kaffe och croissanter. Jag älskar de vackra gatorna och parkerna och lekplatserna och jag älskar de fantastiska restaurangerna och konstgallerierna.