Inspiration

Hello home, Julia Stridh

Välja färgskala på känsla och impuls, få tid för varandra, starka ostbågar, Toscana och udda kavajer. Julia Stridh öppnade upp till sitt kärleksfulla hem där känslan av att aldrig vilja gå därifrån infinner sig.

Julia, hur mår du?
Jag mår bra. Det är vår i luften, jag har precis börjat jobba efter min andra mammaledighet och jag känner mig väldigt pigg och nykär i mitt liv. Tyvärr händer det hemska grejer i vår värld, som jag tror vi alla blir väldigt påverkade av just nu. Det är svårt att ta in. Jag försöker att distansera mina känslor och inte bli mentalt för indragen i allt. Och såklart bidra och hjälpa till på alla vis som går. Och framförallt förbereda mig själv och alla runt omkring att alltid stå med ett öppet hjärta och sinne. Vi alla ska hjälpas åt i tider som de här.

Våren är äntligen här, vågar vi väl ändå säga, vad ser du fram emot?
Att komma tillbaka. Är mitt i småbarnsåren och har spenderat de senaste 4 åren med att i princip antingen vara gravid eller att amma bebis. Nu är jag ute på andra sidan och jag har saknat MIG och mitt arbetsliv. Att få driva mitt egna, att få vara kreativ och bekräftelsen jag faktiskt får i mitt roliga yrke.

När jag steg in i er lägenhet så kändes det nästan som att befinna sig utanför Sverige, en blandning mellan Köpenhamn och medelhavet! Det är en fantastisk plats! Berätta om tanken när ni satte igång med er renovering!
Det mesta har hänt när vi gått på känsla i stunden. Jag väljer färger på stående fot i affären och det blev ju bra. Medelhavet finns alltid i våra hjärtan så därav färg och värme.

Vad har varit största utmaningen?
Det var nog att göra hela hemmet på en och samma gång. Få alla delar att klaffa. Besluten som måste tas på rullande band. Även om det är kul så är det tråkigt att stressa fram beslut.

Vad gör dig pirrig av lycka?
En fördrink med min Dan, innan vi ska på fest med vänner. Det är det bästa som finns! Vi är inte bortskämda med tid tillsammans just nu.

"När jag är själv och barnen sover kollar jag på Bachelor eller någon annan dålig tv och äter starka ostbågar."

Köket, det fantastiska köket som vi så många inspireras av, inte minst den gula ön, känns verkligen som hjärtat av lägenheten! Hade du en klar bild över hur det skulle se ut och bli?
Nej det hade jag inte, det växte fram. Men köksön visste vi innan att den skulle in. Och färgen. Vi har ett relativt diskret kök eftersom det är kombinerat med både matplats och vardagsrum. Därav den dova gula ön som en diskret färgklick. Blir glad av den varje dag.

Vad gör du när ingen är hemma?
När händer det? Är aldrig hemma själv! Herregud. När jag är själv och barnen sover kollar jag på Bachelor eller någon annan dålig tv och äter starka ostbågar.

De färgglada fönsterluckorna i två av rummen ger så mycket känsla till lägenheten, fanns de på plats redan?
Dom fanns här! Typ det enda vi bevarat. Dom var vita och hantverkarna var helt övertygade om att vi ville riva ut dom. Jag hann stoppa och var fast besluten om att de skulle målas in i färg.

Dina bästa tips för att få rätt känsla hemma!
Går verkligen på känslan av att allt vi väljer blir fint ihop. Det måste inte matcha. Bättre att välja ut en del grejer som känns off och konstiga. Det ska vara lite kul också kan jag känna.

Om du fick drömma fritt, var skulle du då vilja bo?
Skulle gärna spendera en tid på någon plats i Kalifornien. Också spendera somrar i ett brokigt stenhus med min familj i Toscana. Och vintrar i en fjällstuga någonstans. Skulle kunna tänka mig att bo nästan var som helst, testa en tid, sålänge det är tillsammans med min familj och vi alla är eniga kring beslutet att bo just där.

Vad dansar du till?
Typ allt. Svältfödd är vad jag är. Ge mig allsång och hits.

Var spenderar du helst dina sommardagar?
Västkusten och en nypa Italien.

Ditt bästa plagg i garderoben?
Kavaj! En udda kavaj är allt som behövs. Till jeans, tights över en klänning. Älskar alla mina udda kavajer.

Hur tror du att dina vänner skulle beskriva dig?
Jobbig. Pratar för högt. Intensiv. Lägger mig i och ska bestämma över andra. Sen hoppas jag att dom också tycker jag är ganska rolig, kanske snäll och i vissa stunder en bra person. Hoppas.

En pryl som aldrig någonsin skulle få komma in i ditt hem…
Pryl... hmm. Mycket grejer som inte kommer in. Gillar inte för modern, stram och liksom "hotellig" stil. Så den typen av möbler. Ett stilrent sideboard tex.


Sist men inte minst, vad hittar man alltid i din kyl?
Ingen aning. Är alltid spänd på vad som ska finnas där när jag öppnar. Är inte en rutinperson som ser till att saker finns. Det är väldigt olika.