Inspiration

Hello home, Charlotte Manning

Modell, copywriter, poet och hundmamma. Charlotte bor tillsammans med sin bästa kompis på Södermalm i Stockholm. Över en kaffe diskuterades det bland annat kärleken till palo santo, obekväma barstolar under dejter, kvinnor och framtidsdrömmar. Det här i sällskap av tjejernas lurviga inneboende vid namn Otto.

Kära Charlotte, berätta lite om dig själv!
Hej Wall of Art! Jag heter Charlotte Manning och är en svensk-amerikansk storyteller av blandad etnicitet, kreativ själ och vän. På dagarna arbetar jag heltid som copywriter och på min fritid utforskar jag alltid mina djupaste passioner – poesi, mode, design, media och samhällsbyggande.

"Jag köpte en enkelbiljett, fick ett slumpmässigt första jobb och hittade ett rum att hyra."

Du flyttade till Stockholm för fem år sedan, hur kommer det sig?
Stockholm är min hemstad, tro det eller ej! Jag och mina syskon föddes här och växte upp i Solna – jag gick på dagis i Ulriksdal och hade en alldeles vanlig svensk barndom i det avseendet.

När jag var 4 emigrerade min familj till Amerika, och jag och mina syskon hade inget annat val än att anpassa oss till den amerikanska kulturen väldigt snabbt. Vi var tre svarta barn i förorterna till Minnesota, så vi stack alltid ut ur mängden och tvivlade alltid på vår härkomst. Jag hade alltid en känsla av att jag en dag skulle återvända till Sverige, det för att kunna lära känna mig själv fullt ut.

Efter att ha tagit examen från college i Chicago kände jag mig rastlös. Jag kände en intensiv längtan efter att utforska min potential och med Sverige i mitt hjärta sedan barnsben kändes det bara som det rätta valet.

Jag köpte en enkelbiljett, fick ett slumpmässigt första jobb och hittade ett rum att hyra. Jag kände knappt någon i Stockholm och ändrade mitt liv över en natt...men hela erfarenheten gav mig en ny styrka, så jag blickade aldrig bakåt! Det tog ett par år att hitta mina människor, mina passioner och mitt syfte här, men det gjorde jag till slut. Jag vet nu att mitt hem alltid kommer att finnas på två väldigt olika platser - Minneapolis och Stockholm.

Vad älskar du mest med dig själv?
Jag älskar hur jag bryr mig om andra. Mänsklig connection har alltid varit min naturligaste egenskap, men ibland kan det kännas som en börda eller svaghet – att alltid vilja vara allt och alla till lags. Men att vara en förmedlare och beskyddare ger mig energi och det skulle kännas onaturligt för mig att vara något annorlunda.

Vilken är din största dröm?
Att vara en erkänd författare med stor påverkan och genomslagskraft.

Var hittar du inspiration?
I mina egna och andras olika känslor! Den mänskliga erfarenheten är utan tvekan vår största gemensamhet världen över. Det finns så mycket att avslöja och murar att riva ner hela tiden i våra egna liv. Jag älskar mina vänner och familj så mycket av den anledningen för ofta kan de mest oväntade, ärliga samtalen utlösa den exakta inspirationen jag (eller de) behöver för att fortsätta växa.

"Min lägenhet är till 100 % ett pågående projekt, med så många renoveringar och idéer på gång, men det gör mig glad!"

Bästa stället i Stockholm?
Jag kanske är partisk, men Södermalm har mitt hjärta. Mariatorget har varit min granne de senaste åren och jag blir mer förälskad i stämningen i det här området för varje dag som går.


När känner du dig glad och trygg? Jag känner mig mest glad och trygg när jag är runt de människor jag älskar – i Stockholm, det är med min familj. Jag lär mig definitivt fortfarande hur jag ska få den känslan när jag är ensam, men jag har kommit överens med det faktum att jag är en väldigt social person med behov för mycket närhet.

Berätta om ditt hem!
Mitt hem är min plats för lugn och ro! Sedan gymnasiet har jag kämpat med ganska stark social ångest, utlöst av brist på sensoriska kontroller (social miljö, ljud, lukt, etc.) Så jag är väldigt mycket en hemmaperson med en extrovert sida.

Jag älskar inredning men älskar ännu mer processen att skapa ett hem och ta mig tid att hitta inredning som är unik och fylld med personlighet. Min lägenhet är till 100 % ett pågående projekt, med så många renoveringar och idéer på gång, men det gör mig glad!

Jag märkte att jag brukar ta mig an ett nytt projekt hemma när jag känner mig som mest orolig eller stressad eftersom det är meditativt och får mig att känna kontroll över något som egentligen inte spelar någon roll. Det är ett hälsosamt kreativt utlopp och ger mig glädje att se saker och ting mötas genom min egen vision.

Har du några dolda talanger?
Jag älskar att sjunga! Jag "gör det" inte för någon annan än mig själv längre, men jag växte upp backstage med min pappa, som var en fenomenal bluesvokalist i Sverige. Jag tror att musik är en del av min själ, på grund av honom. När jag gick på college uppträdde en grupp bestående av mina vänner och jag några gånger på små barer, och spänningen med att uppträda på scen var något jag insåg att jag verkligen tycker om. Det finns alltid en liten del av mig som vill göra mer med musik, och det kanske jag gör med tiden! Just nu räcker gitarrjamsessioner med min hund och rumskamrat som publik för mig.

Jag dansar till...
Hiphop-, disco-, funk- och soul från 90- och tidigt 2000-tal. Svart musik är min kultur.

Jag skrattar till...
Mina vänner. De får mig att skratta dagligen - via text, Instagram-memes och konversationer. Att vara omgiven av människor med utmärkande personligheter och ett starkt sinne för humor gör livets galenskap mer lättsam!

Jag älskar när människor...
Menar vad de säger och gör.


Min största rädsla är...

Att inte vara självständigt ekonomiskt stabil. När jag växte upp var mitt familjeliv raka motsatsen, så mitt största mål i livet var att bryta den cirkeln av fattigdom för mitt eget välbefinnande, självförtroende och förståelse för mitt eget värde. Denna rädsla har uppriktigt sagt ingenting att göra med rikedom; Jag bryr mig inte om pengar eller att ha stora summor av dem - pengar är inte lika med framgång. Istället bryr jag mig om att skapa ett liv för mig själv som inte bottnar i konstant oro, överkompensation av generositet och att söka validering på fel ställen.

Jag önskar att jag visste detta när jag var yngre...
Att vara människor till lags är överskattat.