Inspiration

Ny konstnär, Kicki Yang Zhang

Kicki Yang Zhang är en Berlinbaserad konstnär, modell och content creator. Hon växte upp i Shanghai tills hon var 5 år då hennes familj flyttade till Tyskland. När hennes dröm om att bli pilot inte blev som tänkt fokuserade hon mer på sina kreativa förmågor och började exponera dem online. Nu är hon aktuell med en kollektion inspirerad av stjärntecken tillsammans med en limiterad kalender. Möt henne här.

Kära Kicki! Så exalterad över lanseringen tillsammans med dig! Hur mår du?
Jag känner mig upprymd men också lite nervös. Jag var tveksam till att sälja mina illustrationer för att det är så väldigt personligt, men jag är så glad att vi gick samman för att göra detta!

"Jag tycker att jag är väldigt färgstark som person, extrovert och modig"

Berätta om din kollektion!
Jag ville göra en hel serie istället för bara enstaka teckningar, så jag ritade stjärntecken utifrån min egen stil. Jag var aldrig särskilt intresserad av det förrän jag bodde i Berlin med Ruben (som nu är min manager) som min rumskamra, han lärde mig mycket om astrologi. Astrologi är superkul att prata om och jag kan säga att de senaste åren har den blivit populär även inom popkulturen. Men precis som mina teckningar är allt på skoj, jag tror att ditt öde fortfarande ligger i dina händer.

Berätta om dig!
Det är så svårt att prata om sig själv haha. Jag är en kinesisk tjej i 20-årsåldern som bor i Berlin, jag älskar att skapa saker i alla möjliga kategorier och jag är besatt av soppa (särskilt doenjjang jjigae och vegansk ramen).

Var hittar du din inspiration?
Jag älskar naturen, växterna och dess löv och blommor. Men också mönster som jag har med mig från min barndom och min kultur.

Speglar din konst dig och din personlighet?
Absolut. Jag tycker att jag är väldigt färgstark som person, extrovert och modig.

Vad är din passion i livet?
Att skapa. Jag tror att jag som person bara är 100% glad när jag har möjligheten att skapa konst och saker som jag älskar. Jag känner mig väldigt välsignad och privilegierad att jag kan ha det här som mitt jobb.

Vem ville du bli när du var yngre?
Min första förebild i livet var min mamma. Hon är en så begåvad hårt arbetande kvinna och jag strävar efter att bli som hon.

När du blir äldre, som i en gammal och härlig dam, hur vill du känna dig när du ser tillbaka på ditt liv? Jag vill känna att jag gav allt, och använde min tid till att prova det jag ville prova. Rädslan för att misslyckas finns alltid där men om du inte försöker finns det heller ingen chans att vinna.

Nämn tre saker du inte kan leva utan? Färgglada eyeliners, min fina liner-penna och (tyvärr) min telefon eftersom jag inte har någon som helst orienteringsförmåga och skulle gå vilse direkt utan den.

Topp fem favoritställen i Berlin?
Mitt hem, Tempelhofer Feld på sommaren, Smartdeli (min japanska favoritrestaurang/butik), Gropius Bau (modernt museum) och det allmänna biblioteket.

"Tillåt dig själv att vara lite självisk, speciellt när du är 20"

Vad är ditt råd till unga kvinnor runt om i världen idag?
Gör saker för dig själv. Tillåt dig själv att vara lite självisk, särskilt när du är 20.

Du får chansen att byta liv med en person för en dag, vem väljer du och varför?
Förmodligen SZA. Jag vill veta hur det är att kunna sjunga så där(jag är en fruktansvärd sångare).

Vad är din inspiration när det kommer till inredning?
Jag älskar maximalism, färger, organiska former och växter. Tillsammans med min pojkvän letar vi gärna konstböcker och små leksaker när vi reser.

Vad är din guilty pleasure?
Jag tittar på videor om koreanska hundtrimmare på YouTube. Alla typer av castingshower för matlagning, bakning men också specifika saker som cocktailmixning, glasblåsning och tårtkonst.

Sist men inte minst, har du ett mål när det kommer till din konst?
För mig personligen är processen viktigare än själva slutresultatet. Så, vägen är målet.