Inspiration

Hello Home, Stina Lönnkvist

Hon är en av grundarna till succén och hudvårdsmärket MANTLE. Hennes otroliga energi går inte att missa och det är alltid något på gång. Vi möts i hennes personliga lägenhet på Hornsgatan och Stina berättar om planerna framåt, tankar om lägenheten, bröllopsplaner och självklart hudvård. Möt henne här.

Berätta om din morgon!
Just imorse så försov jag mig så jag missade min bokade träning. Men då mediterade jag i 10 minuter istället så blev ändå en väldigt bra start på dagen! Jag äter inte frukost hemma utan försöker ta mig till kontoret så snabbt som möjligt för att starta dagen där och träffa mitt underbara team.

"Jag har alltid gillat smarta beauty hacks och har för dåligt tålamod för avancerade sminkningar eller hårfix"

Vad händer i ditt liv just nu?
Nu är det full fart med mitt företag MANTLE med många roliga lanseringar, så mycket fokus ligger där!

För de som ännu inte vet vem du är, berätta!
Jag är 29 år gammal och bor på Södermalm i Stockholm med min pojkvän (nej, förresten, fästman) Albin. Min bakgrund är från Handelshögskolan och som varumärkesstrateg, och idag är jag medgrundare av MANTLE tillsammans med min fantastiska partner Josefin Landgård. Utanför jobbet hittar jag energi i inredning, beauty, yoga (har jobbat som yogalärare) och träning.

För de som dock vet vem du är kan inte ha missat din kärlek för hudvård, beauty och det just nu sexigaste hudvårdsmärke MANTLE. Var kommer intresset ifrån?
Jag blev intresserad av beauty redan som yngre när jag läste mammas modetidningar, och köpte min första "dyra" kräm som 14-åring (en Clinique-kräm på flygplatsen!). Jag har alltid gillat smarta beauty hacks och har för dåligt tålamod för avancerade sminkningar eller hårfix. Starten till MANTLE kom när jag hörde talas om CBD från yogavärlden. Jag testade, läste på, och älskade det. Sen mötte jag Josefin och då föll allt på plats.

Vad är det viktigaste för dig när ni tar fram era produkter?
Att allt passar in under det som vi kallar för Scandi beauty: naturliga ingredienser, multifunktionella formulas, kraftfulla växtextrakter och aktiva ingredienser, samt att det verkligen ska ge resultat utan att skada hudbarriären.

Vad är största utmaningen?
Att CBD fortfarande är så stigmatiserat, och regleringen ofärdig, vilket skapar en del hurdles. Men jag är övertygad om att the obstacle is the way, som stoikerna säger.

Vad gör du när du är ledig?
Ledig who? Skoja. Jag älskar att träna, hänga med vänner och gå på teater. Tycker också det är kul att vara kreativ med inredning och stil. När jag har några dagar lediga så bokar jag gärna ett retreat eller åker till fjällen.

Berätta om ett roligt minne.
Kanske när alla våra 500 första MANTLE-flaskor läckte och alla etiketterna ramlade av? Det var inte roligt då, men jag blir glad av att tänka på hur långt vi kommit haha.

"Skulle vilja skriva, prata och läsa mer. Läser DN Kultur slaviskt, men hinner sällan faktiskt konsumera det de skriver om."

Vad gör dig lycklig?
Att få skapa saker och dra igång roliga grejer.

När känner du dig som mest bekväm och sexig?
Efter bastu och bad.

Vad skulle du gjort om du bytt bana helt idag?
Något inom kultur! Skulle vilja skriva, prata och läsa mer. Läser DN Kultur slaviskt, men hinner sällan faktiskt konsumera det de skriver om.

När skrattar du som allra mest?
När jag och min medgrundare Josefin är ute på Riche.

Favoritplats?
Gotland.

Din bästa låt?
I've got a name med Jim Croce eller Sound and vision med David Bowie. Ja, min musiksmak kan definieras som "pappas skivor".

Vad rekommenderar du?
Alla MANTLEs produkter.

Din största inspiration?
På jobbfronten är jag sjukt inspirerad av Emily Weiss som har byggt Glossier.

Sist men inte minst, ditt bästa tips när det kommer till hudvård?
Precis som med träning: den bästa hudvården är den som blir av. Vissa dagar är det 10 steg, andra dagar en rengöring och en nattmask. Men är konskekvent i att alltid ta bort sminket och alltid moisturize. Och kom ihåg produkter med fett i på vintern!