right_align

Hello home

Kajsa Svensson

Mitt i Sölvesborg längs en kullerstensgata står det, det marshmallowliknande huset och ut kommer en sprudlande Kajsa. Jag hade knackat på fel dörr och var på väg in groventrén. Istället möts jag av en vitmålad liten glasveranda med pelargoner som syns från gatan. Svea, som är senaste tillskottet i familjen slingrar sig runt benen och viftar ivrigt på svansen. Här bor Kajsa Svensson med sin sambo. Kajsa beskriver sig själv som glad och driftig, är en periodare när det kommer till frukost och tycker att vardagen är underskattad. Möt henne här. 

 

left_50right_50

Hej Kajsa! Hur mår du och vad har du gjort idag?
Hej! Jag mår bra tack, förutom att höströttheten gjort sig påmind just den här eftermiddagen. Jag har precis kommit hem efter en jobbdag nere på kontoret. Utanför är det mörkt och jag har precis tänt ljusen, startat Melissa Horn och gjort mig en kopp te.

Det går absolut inte att missa ert fantastiska hus som lyser upp som en rosa godisbit mitt i Sölvesborg! Berätta mer om det!
Haha, älskar beskrivningen. Ja, det är verkligen en godisbit. En stor rosa marshmallow. Vi älskar det. Ett gammalt hus sedan början på 1900-talet, som jag varit fullkomligt förälskad i sedan barnsben. Då bodde skolans rektor här och jag tyckte det var så fint med alla pelargoner i hallen. Tänk att vi nu bor här!

left_50right_50

"Vi har tagit oss igenom en vattenläcka och lyckats hålla Sölvesborgs största fikonträd i liv. Så vi är nöjda!"

large

 

Har det varit svårt att ta sig an ett stort hus?
Egentligen inte. Ingen av oss är speciellt händiga så det kanske är lite dumt av oss att köpa ett så stort kringelikrok-hus som kräver både mycket kärlek och omsorg. Men vill man så kan man. Hittills har vi lyckats måla, gjort enklare renoveringar, tagit oss igenom en vattenläcka och lyckats hålla Sölvesborgs största fikonträd i liv. Så vi är nöjda!

Hur tänker du kring inredning, är det en viktig bit för dig?
Viktigt och viktigt, men jag tycker det är förbaskat roligt. Ens hem är ju den trygga punkten, där dagen börjar och slutar. Att det är mysigt och trivsamt här hemma blir på så sätt viktigt.

 

left_50right_50

 

Bredvid dina sociala medier driver du även en klädbutik med din familj, hur är det att jobba så tight?
Det är KUL. Ibland jobbigt också såklart. Det blir aldrig en fredagsmiddag eller familjekväll utan att det pratas weblösningar, budgetar eller inköpsmöten. Mamma har dock drivit butiken sedan långt innan jag föddes, så det är ju mer en livsstil. Vi har alltid haft det så. Jag är väldigt tacksam att vi får möjligheten att skapa något så stort och fint tillsammans.

Hur ser en dag ut hos dig?
En vanlig dag börjar vid 07, när hunden Svea kryper tätt intill och väcker mig. Efter frukost och en morgonpromenad blir det en heldag på kontoret. Där är jag från 09-18 en vanlig dag. Sen så kurrar magen och kvällströttheten blir påtaglig, och det är dags att bege sig hemåt igen. Lagar middag och pussar på Fille. Försöker hinna med ett avsnitt serie och en kopp te innan det är dags att krypa till kojs.

 

large

 

Hur skulle du beskriva dig själv och hur tror du andra skulle beskriva dig?
Oj, denna var svår. Jag ser mig själv som glad, driftig och rolig. Jag är en sån som lätt kan skratta åt mina egna skämt. Jag tror och hoppas att andra ser mig som snäll och rolig. Att jag har nära till ett leende och skratt, ger energi och en feel-good-känsla.

 

left_50right_50

 

Vad äter du helst till frukost? 
När det kommer till frukost är jag en riktig periodare. Just nu har jag sjuk dille på havreflakes med jordnötssmör, blåbär och kall krispig mjölk.

 

left_50right_50

"Finns inget jag älskar så mycket som att äta solmogen mango på en longtailbåt på Koh Lipe."

large

 

Hösten är här och snart julen också, hur känner du inför det?
Jag fullkomligt älskar det. Julstjärnan sitter redan uppe och häromdagen åt jag årets första lussebulle. Sen vet jag att det för många är en jobbig tid som präglas av stress och ångest, och det gör mig ledsen. För mig handlar julen om en tid som ska vara fylld med lugn, värme, god mat och mys. Inga måsten, bara härligheter.

 

left_50right_50

Jag är som lyckligast när...
Jag är ledig och hemma en fredag. När helgen inte innehåller några andra planer än god fredagsmiddag och helgmys. Eller på resa med familjen - alla nära och kära runt om mig, på en sandstrand. Aaa, jag kan inte föreställa mig något härligare.

Min bästa resdestination är...
Vi är ju riktiga Thailandsälskare. Vårt paradis vi flyr till när kylan och mörkret är som värst. Finns inget jag älskar så mycket som att äta solmogen mango på en longtailbåt på Koh Lipe.

 

left_50right_50

På sommaren går jag klädd i...
Pojkvännens linneskjorta, jeansshorts och Birkenstock. Eller en härlig slapp klänning. Älskar plagg man både kan bära på stranden och på sommarfesten.

I min handväska hittar du...
Alltid min hårborste - Det viktigaste av allt. Plånbok. Tuggummi. Bajspåse till Svea. Kameran, för det mesta.

 

left_50right_50

 

Jag trodde aldrig att...
Jag skulle finna kärleken på hemmaplan. Att jag skulle bli kär i killen jag känt hela livet.

Mitt bästa barndomsminne är...
Alla oändliga sommarkvällar på Perssons Brygga. Mitt barndomshem är ett rött trähus som ligger intill havet. Vi tillbringade otroligt många dagar där nere, vid flotten. Drack saft ur en sån plastbehållare med räfflat lock och åt ballerina tills solen gick ner. Sen stannade vi en stund till för nattdopp och grillade där nere. Det finaste jag har med mig från barndomen.

En sak som är underskattat är...
En vardag. Visst är det ändå skönt med rutiner. Att ha ordning och reda på veckan, hinna reflektera och planera. Veckohandla. Laga god mat och göra matlådor. Kanske träna. Kolla serie om kvällarna utan några måsten. Älskar skiten.

 

large