right_align

Creative talk

Gustav Broström

Loppisexpert, hudvårdsproffs, stillebenfantast och kreatör, kärt barn har många namn. Gustav Broström andas kreativitet och bara fantasin sätter gränser för hans skapande. Han engagerar sina följare med både små, stora unika och fantastisk fynd som får en att vilja släppa allt och rusa till första bästa loppis. Det finns alltid ett pågående projekt nära till hands. För ett tag sedan var Gustav en av kreatörerna till vårt första välgörenhetsprojekt. Nu är Gustav en av våra konstnärer och aktuell med sin första kollektion. Möt honom här. 

left_50right_50

 

Gustav! Nu är vi live, hur känns det?
Så läskigt! Men också fantastiskt roligt att Wall of Art tror på mig som kreatör och ser potential i mina verk.

De flesta känner nog dig mest som loppis - och skönhetsexpert,, men nu går du även under titeln konstnär! Berätta, vem är du?
Personligen skulle jag inte använda ordet konstnär! Jag ser mig snarare som en konstnärlig kreatör som älskar att skapa i alla dess former. Jag är en ung 30-åring från Stockholm med en besatthet av mönster, mögel och färg.

 

large

 

left_50right_50

 

Var kommer inspirationen till dina motiv ifrån?
Det började med en utställning om konst inom läkekonsten för ganska många år sedan, jag och min mamma blev fascinerade av illustrationer från 1800-talet av synapser och nerver. En tid senare fyllde jag år och fick då utställningskatalogen, den inspirerar mig fortfarande. Nuförtiden ser jag mönster överallt från japanska målningar till kurbits och flygfoton.

Vad gör du när du inte målar eller gör fantastiska stilleben?
Jag sitter aldrig still, jag skyller det på att jag är vädur samt att jag går på Ritalin. Det filmas, fotas, redigeras och skrivs hela tiden.

 

left_50right_50

 

Beskriv ditt hem med 3 ord!
Bekvämt blått bråte. Det är en salig blandning av gammalt och nytt, matbordet är alltid ockuperat av ett pågående projekt, tyg, papper, eller 10000 pennor.

Vad drömde du om att bli när du var liten?
Oj, vet inte om jag drömde om något? Det var först i femman, när jag började på musikalskola som jag förstod ”vidden av världen” och var helt övertygad om att jag skulle stå på scen i West End och sjunga Fantomen på Operan. Lol.

När är du som lyckligast och mest inspirerad?
Söndagar. Lång frukost med min snubbe och sen några timmar av papper och penna vid matbordet medans han tittar på Nyhetsmorgon eller läser. När tiden bara står stilla och det inte finns några måsten.

 

large

 

left_50right_50

 

Vad tänker du gällande din konst inför framtiden?
Jag vill göra saker större! Måla med olja, göra det i 3D, brodera det på saker. Är väldigt sugen på att göra mattor, filtar och brickor av dom, tror att det skulle bli väldigt fint.

 

left_50right_50

 

Fem snabba…

Salt eller sött godis?
Surt

Thriller eller komedi?
True crime

Boots eller sneakers?
Loafers

Cappuccino eller bryggkaffe?
Brygg

Hotell eller Airbnb?
Hotell

large

Foto av Mira Wickman och Matilda Levenborn