Hemma hos vår kreatör Henrietta Fromholtz

Vår konstnär Henrietta Fromholtz är färgstark och självsäker, vilket präglas i hennes inredning och konstnärskap. Men så har det inte alltid varit. Förr var hon rädd för vad andra skulle tycka. Hennes tankar kretsade kring att se ut och vara som andra för att då bli accepterad av andra.  

Mellan åren 11’ - 13’ levde Henrietta med en sjukdom som fyllde hennes liv med ångest, svält och grovt självhat. En dag när det var som allra värst bestämde hon sig för att göra någonting som fick henne att släppa verkligheten. Hon greppade tag i närmsta penna och målade en hund. En fin hund. Där och då insåg hon att hon hade en talang hon inte visste existerade. Målandet blev efter det en stor del av hennes liv.

Idag är hon sitt starkaste jag och hon är en av konstnärerna hos Wall of Art. Hon är säker i sin stil, går sin egen väg och drivs av att dagligen peppa tjejer till att släppa tankarna om sin kropp, älska sina fördelar och att våga vara o-perfekt.

Henriettas hem präglas av hennes personlighet och bakgrund. Hon kombinerar färgstarka möbler med personliga detaljer som alltifrån hennes egna konstverk till en egenkomponerad lampa från Myrorna. Vi har besökt Henriettas hem för att veta mer om hennes personliga stil.

Hur tänker du med din inredning?

- Hemmet betyder mycket för mig. Varje dag jag kliver innanför dörren ska jag känna wow! Jag vill bli inspirerad, påmind om vem jag är och chockad av färger och speciella detaljer. När vi hade en gäst häromveckan fick jag höra att vårt hem kändes kul och hemtrevligt och det gjorde mig väldigt glad. Hellre att hemmet präglas av den som bor där, än att det känns platt och för perfekt.

Hur gör man hemmet personligt?

- Utgå från det du blir glad av, våga skapa själv och inred med detaljer som du har en speciell koppling till. För mig kan det vara alltifrån en bild på mig och Johan, något som jag själv har målat, detaljer som har en historia eller bara färgkombinationer jag gillar.

Ditt hem är fyllt av färg, har du några tips på hur man ska tänka när man inreder med färg?

- Jag tycker inte man ska vara rädd för att addera färg. Jag har typ hela regnbågensfärger hemma hos mig, men för att få ihop en helhet har jag valt att framhäva ett visst antal färger i varje rum. Det syns tydligt vilka som är mina favoritfärger: senapsgult, rosa, svart och grönt. Ett tips är att dela upp färgerna i olika delar av rummet och låta färgerna hämtas upp i olika mönster och texturer. Jag tycker även att det är väldigt fint att bryta av det färgstarka med något svart.

 
Berätta om tavelväggen!

- Jag har tidigare inte varit ett stort fan av tavelväggar då jag associerar det till kommersiell svartvit stil som inte alls känns som jag. Men när min vän Annika, startade WallofArt.com, fick jag inspiration. Jag är nu övertygad om att en tavelvägg kan addera en personlig känsla till hemmet. Med hjälp av Annikas expertis och Wall of Arts digitala tavelväggsverktyg skapade vi en tavelvägg som jag älskar - en kombination av färg och olika konstnärsstilar! I tavelväggen finner mina favoriter från Wall of Art och tavlor som jag målat tillsammans med min pojkvän Johan. För att göra tavelväggen mer unik har vi även valt att kombinera ramar i olika format och stilar. De flesta av ramarna är fynd från Myrorna.

Har du något favoritkonstverk och varför?

- Konstnären Anna Mörners tolkning från Wall of Arts senaste konstkollektion Color Collection. Motivet heter "Le soleil no.1" och är Annas tolkning av färgpersonligheten gul. Jag älskar gul, jag är en gul personlighet och konstverket är väldigt lekfull. Motivet gör mig glad och är målad med krita vilket ger en unik känsla. Jag gillar även motivet “Circle” av Annika Hultgren. Det är avskalat och enkelt. Jag är varken det ena eller det andra, men olikheter behövs för att skapa en helhet.

Vilket av dina egna konstverk gillar du mest?

- “Till min lemonad” – Målningen ger mig minnen av min farmor. Det står alltid fruktskålar framme, hon har flera på sina väggar och var det första hon lärde mig att rita. Finns det något mer personligt än att komma hem till en äldre människa? Minnen, minnen, minnen. Det är det mysigaste jag vet och det i kombination med färgen gult, gör den till min favorit.

Henriettas 5 snabba inredningstips:

- Inred med färger som får dig att känna wow och som du kan identifiera dig med.

- Kombinera färgstark inredning med svarta detaljer. Det skapar en snygg kontrast. 

- En tavelvägg kan verkligen addera en personlig känsla i hemmet, men våga ta in färg och kombinera olika konstnärsstilar. 

- Om du har en specifik tavla som du gillar extra mycket, plocka upp färgerna från tavlan i exempelvis en kudde.

- Skapa något eget! Extra kul att säga att du gjort något själv. Övertänk inte, bara gör!

Här kan du shoppa Henriettas favoritmotiv från Wall of Art.

Foto: Jesper Florbrant & Clara Mortensen


Colorful Studio by Wall of Art

Den 1-4 nov är du varmt välkommen att besöka vår Colorful Studio, en färgstark våning på Stureplan 6 fylld av konst, inredning och personligheter!

Den 1 november öppnar vi upp portarna till en färgstark konstutställning där vi lanserar vår limiterade konstkollektion baserat på de olika färgpersonligheterna Röd, Gul, Grön och Blå. 

Var? Bångska våningen, Stureplan 6, Stockholm, Ingången mellan Sturegallerian och Zara.

Öppettider för utställningen:
Torsdag kl 14-20
Fredag kl 8-16
Lördag kl 10-17
Söndag kl 11-16

Inredaren Lovisa Häger, An Interior Affair, har gjort om den tidigare tomma våningen på 200 kvm till ett färgstarkt hem som präglar de olika färgerna. Rummen är fyllda av konst, färg och inspirerande möbler från bland annat Meli Meli Home, Gotain, Midnatt, Alcro, Maze Interior, Lightwork och Isadeco.

Under en begränsad tid säljs verken som exklusiva prints i limiterad upplaga om 30 exemplar. 10% av överskottet för kollektionen går till RFSL, riksförbundet för homosexuellas, bisexuellas, transpersoners och queeras rättigheter, som arbetar för att stärka hbtq-personers rättigheter i Sverige och internationellt.

Köp konstverken här

Gul - Här bor den gula personen som alltid har mycket att tänka på, och ibland betyder det att tavlor som var menade att hängas upp inte alltid hinner upp på väggen innan något annat pockar på uppmärksamheten. Motiv stående på golvet är något du ofta kan se hemma hos en gul person, eller kanske till och med prints som inte ens hunnit packas upp än? En färgsprakande personlighet vilket avspeglas i inredningen, där den röda tråden mer är saker som inspirerar än en helt genomtänkt plan.

Blå - Här bor den blå personen för vem symmetri, organisation och mätbatbarhet är väldigt viktiga saker, och personen som bor här har därför hängt upp sina tavlor måttat till millimetern. Den blå personen tar sin tid och vill hellre tänka igenom sin placering några gånger extra än att behöva göra om det, och trivs i en avskalad miljö med färre utvalda detaljer.

Röd - Här bor den röda personen, en målinriktad och prestationsinriktad person som tycker om mycket, stort och tydligt när det kommer till inredning. En röd person vill att saker ska gå effektivt, något som ofta är viktigare än att allt blir helt rätt och har inga problem att gömma lite smuts i hörnen för att komma i mål med sina projekt. Här på kontoret kan ni exempelvis se att även om tavlorna är stora och vackra så hänger de faktiskt lite snett, vilket lätt kan hända när målet är viktigare än ”finliret”.

Grön - Här bor den gröna personen som värderar värme och gemenskap och vill med sin inredning skapa en trivsam miljö där vänner och familj vill spendera tid, och känna att de kan komma och ventilera och få hjälp med sina problem. Därför trivs den gröna personen extra bra i vardagsrummet, mötesplatsen, där många sittgrupper samsas och det finns många inbjudande möjligheter till konversationer. 

 


Colorful Studio - Konstutställning 1-4 nov, Stureplan 6

Den 1-4 nov är du varmt välkommen att besöka vår Colorful Studio, en färgstark våning på Stureplan 6 fylld av konst, inredning och personligheter! 

Torsdagen den första november öppnar vi upp portarna till en färgstark konstutställning där vi lanserar vår limiterade konstkollektion baserat på de olika färgpersonligheterna Röd, Gul, Grön och Blå. 

Var? Bångska våningen, Stureplan 6, Stockholm, Ingången mellan Sturegallerian och Zara.

Öppettider för utställningen:
Torsdag kl 14-20
Fredag kl 8-16
Lördag kl 10-17
Söndag kl 11-16
Inredaren Lovisa Häger, An Interior Affair, har gjort om den tidigare tomma våningen på 200 kvm till ett färgstarkt hem som präglar de olika färgerna. Rummen är fyllda av konst, färg och inspirerande möbler från bland annat Meli Meli Home, Gotain, Midnatt, Alcro, Maze Interior, Lightwork och Isadeco.

OSA till eventet här

SAVE THE DATE - Kollektionen lanseras 1/11

    

 

Verken är en del av Wall of Arts Color Collection, en limiterad kollektion där våra kreatörer har skapat sin egen tolkning på temat färgpersonligheter. Under en begränsad tid säljs verken som exklusiva prints i limiterad upplaga om 30 exemplar. 10% av överskottet för kollektionen går till RFSL, riksförbundet för homosexuellas, bisexuellas, transpersoners och queeras rättigheter, som arbetar för att stärka hbtq-personers rättigheter i Sverige och internationellt.

Foto: Jesper Florbrant