Inspiration

Lisa Larsson, Summer Isles

Nu släpper vi en ny kollektion av print med motiv skapade av Lisa Larsson. Denna kollektion är skapad med en känsla av längtan. En längtan till sommaren. “Vi går nu in i den bästa tiden på året här i Sverige enligt mig. Allt det ljuva framför oss”. Totalt är det 16 print, varav 14 är i limiterad upplaga. Möt henne här.

Lisa Lisa Lisa. Nu släpper vi vår fjärde kollektion tillsammans, och ingen är gladare än vi. Det har hänt en del sedan vår första lansering för två år sedan. Var är du i livet?

-Mitt i det skulle jag säga, det är en otrolig lyx att jobba med det jag älskar. Även fast jag dras för att säga det (som en sann Gbgare) så trivs jag väldigt bra I stockholm. Det

har varit en intensiv tid sen jag flyttade hit 3 år sedan men jag uppskattar varje dag jag får måla.

"Jag drömmer om det lilla livet, ser mig gärna i ett hus i varmare breddgrader, med en trädgård och några höns kanske."

I september ställer du ut en utställning i NY, berätta mer!

-Jag fick frågan att ställa ut på ett galleri som drivs av två konstveteraner  som jag genast kände en bra koppling till. Det är prio för mig att känna mig trygg tillsammans

med människor jag jobbar med. Soloutställningen öppnar 14 e september på Alchemy Gallery och temat kretsar kring våra vanor att dela förskönade versioner av vad vi konsumerar. Så kommande tid kommer jag att barrikadera mig i Ateljen och måla dag och natt.


Vad gör du om tre år?

-Jag drömmer om det lilla livet, ser mig gärna i ett hus i varmare breddgrader, med en trädgård och några höns kanske. Men vem vet, jag är fullkomligt oförmögen att tänka längre fram än 3 veckor. Men måla kommer jag nog göra till den dagen jag dör.

Din nya kollektion skiljer sig en aning mot tidigare målningar, vi ser lite nya uttryck och färgsättningar. Vad handlar Summer Isles om?

-Vi går nu in i den bästa tiden på året här i Sverige enligt mig. Allt det ljuva framför oss, så de verk jag skapade för denna kollektion är målade ur längtan. En sommarlängtan.

En hyllning till allt jag älskar under sommaren.

Vilken är den vanligaste frågan du får?

-Vad ska vi äta ikväll?

Vad har krävts av dig för att komma dit du är idag?

-Ett inre tålamod och acceptans. Jag försöker vara så snäll jag kan emot mig själv, jag tror att det har räddat mig i stunder av tvivel och motgångar.

Vad äter du i sommar?

-Gahhhh vill äta allt, vill gå runt och smaka precis på allt jag ser denna sommaren. Jag längtar efter frukt, solmogna grönsaker och grillad fisk.