right_align

Hello Home

Emely Crona

 

Vi har besökt entreprenören Emely Crona. Emely har tillsammans med sin vän Caroline Levy grundat det sociala forumet Heja Livet, en plattform med över 120 000 kvinnor som under ett och samma tak peppar och stöttar varandra i livets alla frågor. Kika in i Emely konstnärliga hem, läs mer om satsningen och bli inspirerad av hennes personliga sätt att inreda.  

large

Hej Emely! För den som ännu inte hört om Heja Livet, vill du berätta kort vad det är ni jobbar med?

- Heja Livet föddes hösten 2014 ur nyfikenheten av att se vad som händer när vi samlar kvinnor i ett gemensamt rum. Det som skapades blev något större, något som kom att förändra människors liv. Med värderingar som bottnar i systerskap, trygghet och öppenhet engagerar och skapar Heja Livet sammanhang för kvinnor.Det är ett socialt nätverk, en kommunikationsplattform och ett supportforum, som behandlar och förmedlar inom kategorier som psykisk ohälsa, privatekonomi, kvinnohälsa, jämställdhet, miljö etc. Vi lyfter aktivt kvinnor i olika skeden i livet, bryter tabun och värnar om ett sunt klimat kvinnor emellan; från en personlig vinkel till en samhällsnivå. På senare tid arbetar vi också som konsulter åt olika bolag samt som en produktionsbyrå där vi använder vår erfarenhet inom PR, Strategi och Marknad för att utveckla koncept m.m.

left_50right_50

Hur startar du vanligtvis din dag?

- Min dag startar med ett lite för frenetiskt scrollande bland de otaliga Instagramkonton som finns i mitt flöde. Efter cirka en halvtimme kommer jag på mig själv med att här kan jag absolut inte ligga och går ut på en rask promenad. Helst går jag på gator där jag inte tidigare har gått men det blir svårare och svårare för var dag då jag har bott i Stockholm sedan hösten 2011. Väl hemkommen blir det dusch, två ägg ett glas oboy, självklart vill man vara en smoothietjej but I´m not. Efter det följer det hårt arbete med mitt egna företag Heja Livet och en ständig förundran över hur häftigt det är att jag faktiskt kommit dit jag är idag trots att det var mörkt där ett tag!

left_50right_50left_50right_50

Vilket otroligt hem du har! Berätta mer om det!

- Lägenheten har förvandlats till något jag verkligen tycker om att komma hem till. Vi gick från svarta väggar till ett personligt och delvis humoristiskt och varmt hem där det lagas mycket mat, diskuteras, dansas och bråkas. Det är ett levande hem med mycket själ om man får uttrycka sig på det sättet utan att låta pretentiös. Det har verkligen inte varit en dans på rosor och att skapa sig ett hem som från början krävde en hel del kunskap och tålamod tar tid, något jag avskyr, så man kan väl summera det med att lägenheten har blivit något jag lärt mig mycket om mig själv av. Både på gott och ont!

largeleft_50right_50

Vad betydet hemmet för dig?

- Inget gör väl en gladare än att andra trivs och tycker om det man har byggt upp. Ett hem är något som inte alltid har varit en självklarhet för mig ur den synpunkten att jag under mina år i Stockholm har flyttat 15 ggr. Nu finns det äntligen en plats som med hjälp av min pojkvän Erik, har blivit något där man vill vara. När mina föräldrar dog sålde vi vårt barndomshem och den rotlösheten som kom till mig efteråt var bland det tuffaste jag varit med om. Det är svårt när ens plats på jorden försvinner men det är också otroligt fint att veta att det inte krävs så mycket för att bygga upp och göra om. Det enda som krävdes i de hundra andrahandslägenheter jag bodde i för att det skulle kännas som hemma var värmeljus, nyhetsmorgon och en tulpanbukett från ICA, en fin insikt att ta med sig när man suktar efter ouppnåeliga drömhem på Hemnet och surar för att man inte har det som andra har på Instagram. Sitt ner, njut och var glad, det finns dom som har det tusen gånger värre.

left_50right_50large

Vad skulle du säga är dom tre viktigaste sakerna att tänka på när man inreder ett hem?

- Karaktär, Humor och Värme. Precis samma sak som det jag söker hos en partner eller vid en vänskap!

left_50right_50large

Med tanke på situationen som råder kommer vi troligtvis inte kunna resa som vanligt utan få hålla oss i Sverige i sommar. Har du några härliga smultronställen vi inte får missa?

- Då bjuder jag in er till barndomsparadiset Arild med sina branta klippor, hala sten-stränder och djupa Ekskogar. Vi drar på krabbfiske i Grebbestad med övernattning i Everts Sjöbod samt kör ett avslutande besök hos Kerstin på Mellby klockargård, opretentiöst, fantastisk och med ett växthus att sitta och ljuga i när dagen blir till kväll. Glad sommar och stort tack för att ni ville komma hem till mig!

left_50right_50

Vad har du för favoritmotiv just nu hos Wall of Art?

- Jag är otroligt förtjust i Ollie Nordhs fotokonst, han ser det vackra i det som vid första anblick är vardagligt och det tycker jag är en tröstande tanke att ta med sig i det mesta man gör.

largeleft_50right_50large