Ny konstnär, Melanie Kieback

Vanellimelli är alias för den Berlinfödda bloggaren Melanie Kieback. Hon har bemästrat konsten att skapa ett unikt visuellt språk som blandar känslor, minnen, drömmar och äventyr. Obunden av etiketter, kombinerar Melanies stil kontraster: vintage möter designer, gammalt möter nytt, kreativitet möter tradition. Filmfotografi är centralt i hennes arbete och ger det en distinkt, nostalgisk känsla. Nu presenterar hon en ny fotokollektion med tre imited edition-prints.

Melanies senaste kollektion speglar hennes längtan efter nostalgi i en snabbt föränderlig värld. Det inkluderar hennes "KODAK KAR"-print, inspirerat av hennes kärlek till bilar, och två djupt personliga verk, "BODY ELECTRIC" och "BURNING DESIRE", av hennes vän och musa, Leni. Dessutom visar kollektionen upp en handgjord moodboard, ett collage av bilder och polaroidbilder tagna under de senaste sex åren, kombinerat med analoga filmklipp, minnen och klistermärken.

Född och uppvuxen i Berlin har Melanie tillbringat 27 år i staden, där hennes kreativa resa började. Hennes passion för kreativitet började som ett sätt att uttrycka sig online och har vuxit till en givande karriär. Hennes intresse för analog fotografering började tidigt, påverkat av hennes mammas användning av filmkameror. Detta medium, med sina autentiska och ofullkomliga egenskaper, har blivit en nyckelkomponent i hennes konstnärliga identitet.

Melanies konst är djupt känslosam och speglar hennes stjärntecken. Hon beskriver sig själv som någon som upplever allt intensivt, från längtan efter djupa relationer till hjärtesorg över ouppfyllda begär. Även om hon har svårt att exakt definiera känslorna bakom sitt arbete, hoppas hon att det ska väcka något meningsfullt hos sin publik.

Hennes hem är en fysisk manifestation av hennes kärlek till det förflutna. Påverkad av 70-tals och rymdålderns estetik är hennes lägenhet en noggrant utvald blandning av vintageföremål och moderna designelement. Några av hennes favoritobjekt inkluderar en vintage Togo-soffa och en samling Mushroom Lamps, som tillför en nostalgisk värme till rummet. Även om hon älskar sitt nuvarande hem, drömmer Melanie om att en dag kunna utöka för att få plats med fler vintage-skatter.

Melanie Kiebacks kollektion är en återspegling av hennes förmåga att smälta ihop det gamla med det nya och skapa en värld där nostalgi och kreativitet samexisterar. Det är ett utrymme fyllt av personlig historia, känslor och en djup längtan efter något mer, vackert fångad genom hennes lins.