right_align

Wall of Art x TWWP

Ett porträtt av: Kristina Suvorova

@KYASUVO hämtar inspiration från det hon upplever och genomlever i de olika faserna av sitt liv. Hon bor nära en botanisk trädgård i Frankfurt men när det kommer till viktiga platser handlar det mer om konstellationen av hennes inre värld, som är en viktig plats att ta hand om.

TWWP in a collaboration with Wall of Art.

AV KAROLINA BORG FOTO ANNA KUZNYETSOVA

large

"Jag tror att det är de små sakerna som betyder mest. Om jag ser på detta ur en vetenskaplig vinkel - är allt gjort av små partiklar. Och jag tror att vårt liv också är en enorm samling småsaker i alla dess former och betydelser. Det är viktigt för mig att vårda, uppfatta och njuta av dem, vilket jag försöker göra i mitt personliga liv och i min konst. Jag hämtar inspiration från det jag upplever och lever igenom i mitt livs olika faser. Allt som min inre radar fångar upp inspirerar mig på ett eller annat sätt.

left_50right_50

Jag ville bli skådespelerska, psykolog, diplomat, magiker, pilot och alkemist under min barndom och tonår. I slutändan var det nog ett omedvetet beslut att bli konstnär, haha, för det hela pekade på ett intresse för den här världen och livet omkring oss. Jag tycker att det är ganska naturligt att jag som konstnär omfamnar en blandning av det hela – och lägger till några saker. Jag har skapat sedan jag kan minnas. Min första utställning var på förskolan, eftersom jag snabbt ritade på nästan allt papper de hade där.

large

Jag ägnar mig åt neurologi för tillfället. Nyligen led jag av en konstig och olidlig smärta i huvudet och började fördjupa mig i hur våra hjärnor fungerar. Så min forskning ledde mig till neurologen, naturforskaren, vetenskapshistorikern och författaren Oliver Sacks. Han är en superintressant person och en författare som utforskar de konstigaste vägarna i hjärnan. Jag kan inte få nog av hans böcker och YouTube-videor för tillfället. Så, hela ämnet har redan en enorm inverkan på min kreativa process just nu och jag är ganska säker på att det kommer att vara en stor inspiration för min kommande konst.
För det mesta börjar skissandet och den kreativa processen i mitt sinne. Det tar några dagar, veckor eller till och med månader för idén att mogna tillräckligt. Och sedan när jag känner att det är redo att bli ett konstverk, börjar jag arbeta på det. Jag jobbar väldigt ofta med flera stycken samtidigt. För ett projekt ger mig inspiration till ett annat. Och om jag fastnar lämnar jag konstverket tills jag känner mig redo att fortsätta. Ibland avslutar jag det inte alls om jag inte känner för det.

right_50left_50

En perfekt dag för mig är en som jag kan leva igenom på mitt eget sätt. Du vet, att inte bli distraherad för mycket eller stressad utifrån. En dag då jag kan höra mig själv tänka klart och känna mig i samklang med mig själv. Det är då jag fattar de bästa besluten och allt känns rätt.

Jag har många stolar och lampor hemma. Jag älskar dessa föremål. Mitt hem är där mina favoritritualer kommer in i bilden. Som att koka kaffe, vila, sova massor, laga goda måltider eller äta middagar med vänner. Lyssnar på mina vinyler och dansar själv. I grund och botten, min trygga tillflyktsort med saker som gör mig glad när jag är ensam eller med dem jag har allra kärast.

largeleft_50right_50large

Frankfurt är en helt okej stad att arbeta och bo i, om man tänker på det kreativa. Och när det inte är det, flyr jag någon annanstans för en stund. Jag kan inte stanna för länge på ett ställe ändå. Så, även den mest fantastiska platsen saknar något ibland. Sedan börjar jag utforska. Jag är inte ett fan av att skylla på en stad, det handlar mer om konstellationen av den inre världen för mig. Jag kan inte säga tillräckligt om hur viktigt det är att ta hand om det. Jag bor nära en enorm park och en härlig botanisk trädgård här i Frankfurt. Där  finns det många olika fågelarter och det är väldigt intressant att observera dem. Jag fick till och med en kikare för att fågelskåda mer professionellt. Tyvärr tror jag ibland att mina grannar inte tror att jag verkligen spionerar på fåglar.

right_50right_50

Jag är faktiskt rädd för rädslan i sig. Jag tror att det begränsar oss så mycket att vara rädda för saker och ting. Jag pratar inte bara om saker som rädslan för mörker, vargen i skogen eller något stort ont. Mer som denna mycket närvarande och utmanande sak som kallas ångest som gör vardagen ganska obehaglig för så många av oss i samhället idag. Som Kierkegaard skrev ‘ångest är frihetens yrsel.’ Jag önskar att människor kunde hitta mer inre frid och mod.”

large

"Jag älskar att plocka svamp, simma naken,
äta massor av ost, samla och läsa böcker,
dansa, tupplura, vara i min kreativa process, berg,
hav, konstiga hus, hundar, att ha ritualer.”

 large