right_align

Wall of Art x TWWP

A portrait of: Fabienne Meyer

Fabienne Meyer arbetar med olja antingen på papper eller ogrundad duk och önskar att hennes dagar var längre och att hon hade mer tid eftersom lusten att skapa alltid är närvarande. Den Berlinbaserade konstnären släppte in oss och berättade om livet i Berlin, livsfilosofi, inspirationskällor och kärleken till Goonies - filmen.
TWWP i samarbete med Wall of Art.

INTERVJU AV KAROLINA BORG FOTO MAX ROVENKO

FABIENNES EGNA ORD

large

Just nu ser jag fram emot slutet av året när saker och ting saktar ner lite och jag kan samla mina tankar. 2021 var mycket på många sätt, och jag kan inte riktigt sätta ord eller finger på hur. Men jag är också tacksam för mycket och att tänka på detta och människor gör mig väldigt glad.

Om jag skulle beskriva mig själv? Jag är inte det största fan av etiketter, så det är alltid svårt att göra på några rader, men jag ska försöka. Jag älskar att skapa saker och berätta historier, och jag tror att det är vad jag har gjort sedan jag var barn i allt jag gör. Jag driver en PR-byrå, där jag ständigt letar efter spännande historier, och när jag är i min ateljé fortsätter jag att berätta dem i mina målningar. Skapare eller drömmare skulle nog passa bäst om jag fick välja ett ord för att beskriva mig själv.

left_50right_50

I början av mitt artisteri försökte jag hitta min groove och en röst och stil som var unik för mig. Nuförtiden förändras min stil alltid genom att jag ständigt utvecklas, och jag tycker att det är den mest autentiska insikten. För närvarande älskar jag att arbeta med serier — jag blir inspirerad av något, forskar om det, ritar de första skisserna och försöker sedan göra en serie av det. Vanligtvis ritar jag mycket på min iPad eftersom det bara är bekvämare. Sedan förvandlar jag idéerna till oljemålningar antingen på papper eller ogrundad duk.

large

"Jag önskar att mina dagar var längre och att jag hade mer tid. lusten att skapa är alltid närvarande, och jag vill vara och göra så mycket."

Jag hämtar min inspiration från barnfilmer från 80-talet, särskilt The Goonies. Inget skämt, men det är naturligtvis inte min enda inspiration. Jag älskar amerikansk popkultur och nyligen började jag måla människor, något jag inte har gjort alls tidigare. Så, gester och relationer är en enorm inspiration för mig just nu. Bortsett från det kan en färgkombination eller kanten på en stol sätta fart på mitt målande.

Min livsfilosofi är att vara modig och snäll – alltid! Jag gillar att pressa mig själv ur min komfortzon; till exempel anmälde jag mig till en skådespelarklass förra året och var verkligen tvungen att släppa alla tankar och känslor. Sedan dess försöker jag att inte vara så rädd för situationer längre och vara sann mot mig själv. Att vara snäll och kärleksfull är också evigt viktigt för mig. Hat kommer lättare, så jag försöker älska istället.

Jag önskar att mina dagar var längre och att jag hade mer tid. lusten att skapa är alltid närvarande, och jag vill vara och göra så mycket - jag måste lära mig att chilla, antar jag, men eftersom jag är en stor filmfantast har jag ett sätt att klara mig, haha. När det gäller målning vill jag gå tillbaka till att skapa mer storskaliga konstverk eftersom det är där jag känner mig mest hemma.

largeleft_50right_50

"Black Lodge-baren är också en riktigt speciell plats eftersom den är starkt inspirerad av Twin Peaks - ett måste-besök för alla David Lynch-fans."

Jag har alltid vetat att jag måste skapa och uttrycka mina tankar och idéer på ett konstnärligt sätt. Jag antar att det är därför jag aldrig tänker på att vara konstnär som ett jobb utan snarare som en historieberättare. När jag var ung gick jag på konstklasser med min mamma, utställningar med min pappa och växte upp i ett mycket konstnärligt hem - så jag antar att jag alltid bara velat fortsätta göra dessa saker. Idag är jag väldigt glad när jag gör saker jag älskar och känner mig evigt tacksam över att få göra dem.

När jag flyttade till Berlin trodde jag att det bara var ett tag, och jag varpå riktigt rädd för det. Men jag blev så förvånad över att Berlin är mycket grönare och snällare än jag förväntat mig. Och även de grova Berlin-sätten är charmiga för det mesta. Du kan utan problem vara dig själv, och konst och konstnärer stöds verkligen här. Dessutom träffade jag de mest omtänksamma människorna, och några av mina vänner hemifrån flyttade hit, så jag har en fantastisk gemenskap.

Förutom min lägenhet, där jag tillbringar mycket tid, älskar jag att vara utomhus här! Tempelhofer feld eller Viktoriapark är två av mina favoritställen, och jag älskar mitt lilla Bergmannkiez-område. För dans gillar jag verkligen Monarch, eftersom den påminner mig om min favoritbar där hemma. Black Lodge-baren är också en riktigt speciell plats eftersom den är starkt inspirerad av Twin Peaks - ett måste-besök för alla David Lynch-fans.

large

Min favoritplats är mitt hem - jag antar att jag är en samlare, och att omge mig med saker jag värnar om och som har en personlig historia är så lugnande. Det är en färgstark blandning av begagnade skatter och designklassiker. Vi har två vackra gamla dubbeldörrar som förbinder de större rummen, vilket gör det till ett mycket öppet, välkomnande utrymme (även om det inte är enormt). Jag är ett stort fan av filmaffischer, så det finns många av dem, även om inte alla har hittat en plats på en vägg ännu. Jag är ingen minimalist – kreativt kaos är den mysigaste känslan!

I mitt huvud, när jag tänker på en perfekt dag, tänker jag direkt på en dag där jag skapar från morgon till kväll. Men jag gissar att det inte är hälsosamt, så jag försöker föreställa mig något mer relaterbart: jag är en morgonmänniska, så jag skulle gå upp tidigt. Det är lördag. Det finns en choklad + grön smoothy-frukost (bästa kombinationen), och jag skulle titta på gamla Disney-serier som Hercules eller Darkwing Duck med min favoritmänniska. Sedan sätter jag mig på golvet, målar i ett par timmar och avslutar dagen i en bar med vänner. Bra filmer samtidigt som en målning pågår är ett måste och inte förhandlingsbart.

large

När jag var barn var jag alltid ledsen över det faktum att jag inte kunde vara ett barn för alltid - jag älskade att vara ett slarvigt udda barn som uppträdde, målade och skrev hela tiden. Redan då konsumerade jag berättelser hela dagarna långa i form av ljudböcker, musik eller filmer. Inte mycket har förändrats, antar jag.

Jag kan fortfarande inte se var jag är om fem år. Jag har ett väldigt krävande jobb, och mycket är planerat redan för de kommande åren. Jag vill vara lycklig och verkligen njuta av varje sekund av livet - jag har blivit mer uppskattande av allt jag har på sistone. Med konst har det hänt så mycket under det senaste halvåret, så jag drömmer såklart stort. Men jag kommer alltid att vara glad även om inte alla drömmar slår in. Det är det som är grejen, om du är konstnär öppnar man ständigt upp sig själv för kritik - man bör inte skapa konst bara för andra, utan för sig själv.

Mina vänner skulle förmodligen skratta och säga, "när jobbar hon inte?" Det har inte varit så mycket fritid i mitt liv på sistone, men jag anser mig vara så lycklig att kunna skapa hela tiden, så för mig känns det inte som jobb. Jag älskar att titta på film, och jag är så glad att jag äntligen kan gå på mina favoritbiografer igen! På sistone började jag simma, sport är verkligen inget jag tycker om att göra, men det är viktigt att ta hand om sig själv.

large