right_align

Wall of Art 

The Story behind 

Det som började hemma i en lägenhet i Midsommarkransen en tidig höst 2017 förvandlades till en plattform och mötesplats för aktuella kreatörer där passion för konst och inredning möts i en kurerad kollektion av originella posters. Wall of Art siktar högt och vill i framtiden bli en självklarhet när det kommer till konst och art prints. Att ligga på topp och ständigt vara uppdaterade ligger på det dagliga schemat. Lär känna Annika, Nicklas och Matilda, några från teamet bakom Wall of Art. Här kan du läsa mer om deras roller och styrkor. 

AV KAROLINA BORG FOTO MIRA WICKMAN

largeleft_50right_50

"Vi var fast beslutna om att vi ville göra en förändring och låta kreativa själar fokusera på det de är bäst på - att skapa", säger Annika Hultgren, VD och medgrundare av Wall of Art

Hej Annika! Hur mår du?
– Jag vågar säga att det är väldigt bra. Fullt ös och massor av spännande projekt framför oss över vintern och till våren. Vi är glada över att vintern är här, att det är mörkt och regnigt, den bästa tiden på året, haha.

Hur började hela historien om Wall of Art och var är ni idag?
– Idén om Wall of Art föddes när jag och Nicklas köpte vår första lägenhet tillsammans i Stockholm. Jag brinner verkligen för inredning och mitt första projekt var att förvandla vår stora, tomma vägg till en eklektisk gallerivägg med målningar. Jag hade dock svårt att hitta unika och prisvärda plagg som skiljer sig från vad alla andra har. Efter mycket letande uppmuntrade Nicklas mig att börja skapa mitt eget konstverk för väggen istället. Så till slut bestämde jag mig för att ta upp penseln och måla några tavlor. Då började Nicklas fundera på om kanske andra skulle vilja se min konst på sina väggar. Men vi insåg att hela processen kring produktion, logistik och marknadsföring tar tid att göra själv. 

left_50right_50

Vi var fast beslutna att vi ville göra en förändring för och låta kreativa själar fokusera på det de är bäst på – att skapa. Genom att kombinera vår expertis inom kurering, förpackning och distribution såg vi en möjlighet att hjälpa kreatörer att nå en bredare publik på ett enkelt och effektivt sätt. Det kändes väldigt naturligt för oss att skapa en plattform som lyfter konstnärer på ett exklusivt sätt, och där designentusiaster kan köpa originaltryck av kreatörer som inte kostar en förmögenhet.

large

Hur väljer ni ut de konstnärer ni jobbar med?
– Nuförtiden kontaktas vi dagligen av kreatörer som vill vara en del av vårt team, vilket är helt fantastiskt! Vi har alltid koll i alla möjliga kanaler efter nya talanger med hjälp av olika medier – allt från målning till grafisk design och fotografi. Medan vi ständigt letar efter nya kreatörer, har vi bestämt oss för att begränsa antalet kreatörer vi samarbetar med för att garantera att de vi jobbar med får den exponering de behöver. Detta innebär också att vi kan erbjuda oerhört kurerat och utvalt material. När vi tar in nya kreatörer är vår ambition att göra en solid helhet tillsammans. För oss är det viktigt att motiven fungerar bra tillsammans och att färgerna går att kombinera. "Vi strävar efter att bygga ett starkt team som kan utvecklas genom Wall of Art och skapa projekt tillsammans med våra konstnärer."

left_50right_50

Vi vill veta allt om er tre. Så, Annika, vem är du?
– Jag är en glad, kreativ själ som växte upp i Värmland. För några år sedan packade jag mina väskor och flyttade till Stockholm där jag hittade min bättre hälft, som också är från Värmland. Nuförtiden bor jag och Nicklas söder om Stockholm och driver Wall of Art tillsammans – det är vår bebis och det bara växer och växer, en otrolig känsla!
Wall of Art ger mig så mycket utlopp för att vara den jag är, allt från att ta saker från idé till genomförande, till att jobba med färg och form. Som barn brukade jag sätta ihop shower och framträdanden och jag älskade att måla. Men det avtog under tonåren, och det var egentligen först när jag träffade Nicklas som idén till Wall of Art kom och jag hittade verkligen min plats. Nu är jag mitt jobb. Mitt arbete ger mig utlopp för både mina kreativa och sociala sidor, eftersom jag får träffa massor av kreativa personer öga mot öga. När jag inte jobbar spenderar jag tid med mina vänner och njuter av sena middagar. Jag älskar att fördjupa mig i livets alla stora frågor och sjunga högt till Peter Lemarcs "Little Willie John", vilket alla mina vänner kan bekräfta!

right_50left_50

Låter underbart! Vilken är din roll i företaget och vilka är dina styrkor?
– Jag har många olika roller. Men min titel är VD, vilket återspeglas i att jag är en sann visionär och väldigt passionerad för företaget. Jag är en emotionellt driven, energisk person som litar på min magkänsla till 100 %. Sedan dagen Wall of Art startade har jag varit övertygad om att vi fyller ett tomrum på marknaden. Nu, fyra år senare, att se hur mycket vårt hårda arbete uppskattas och hur våra kreatörers arbete pryder så många hem – det är obeskrivligt stort och fantastiskt.
Min styrka är att jag är full av idéer och har ett öga för detaljer i allt vi gör. Till vardags skulle jag säga att jag jobbar mer som en kreativ chef, med ett övergripande ansvar för våra kreatörer, produktsortiment, marknadsföring – you name it. Jag brinner oerhört för Wall of Arts utveckling, och min konstnärliga sida återspeglas i vårt arbete. Jag älskar att diskutera hur man kan vidareutveckla Wall of Art och skapa fler möjligheter och exponering för våra kreatörer, vilket hjälper dem att växa som konstnärer.

Nicklas och Annika, ni har precis gift er. Hur fungerar ni tillsammans?
– Det är otroligt roligt, spännande, lärorikt och såklart utmanande på samma gång. Till en början var det svårt att skilja på jobb och privatliv. Men idag har vi skapat vår alldeles egna livsstil tillsammans, en resa som ständigt är fylld av nya utmaningar och tillfredsställelse. Wall of Art är en så stor del av våra liv idag att det är svårt att föreställa sig hur det skulle vara att inte arbeta tillsammans. Det finns en enorm känsla av säkerhet i att ha din partner bredvid dig på resan. Och att skapa visioner tillsammans, både för Wall of Art och våra personliga liv, är jättekul. Egentligen borde nog alla sätta upp "företagsmål" för sina personliga liv. Det är så lätt att bara låta tiden flyga iväg, utan att veta vart man är på väg. Vi lär oss så mycket av varandra, och alla utmaningar vi står inför gör oss till ett starkare team.

left_50
right_50

Tack för att du delar med dig! Så, Matilda, vem är du?
– Haha ja du, konstigt nog är det så svårt att beskriva sig själv, varenda gång. Men jag är en lång, väldigt glad, ödmjuk och kreativ person som växte upp i Skåne. Jag hamnade i Stockholm för ett år sedan, efter att ha landat min drömroll på Wall of Art. Stockholm fanns inte alls med i mina planer, men när Annika ringde var det ett lätt beslut att fatta och nu är huvudstaden min nya hemstad, och jag älskar den. När jag inte hänger på vårt fantastiska kontor spenderar jag alldeles för många timmar på Instagram, letar efter inspiration, dricker vin och äter god mat, dansar till techno och spenderar mycket tid med världens bästa vänner. Jag älskar, älskar, älskar julen; Jag är som ett barn. Jag börjar lyssna på julmusik i början av november – no shame!
Om jag vann 100 miljoner idag skulle jag spendera allt på resor. Det finns inget som ger mig så mycket adrenalin som att vara på väg någonstans, helst till ett varmt klimat. En del av pengarna skulle också gå till ett hus på Mallorca. Jag äter allt, absolut allt, förutom Kalles Kaviar, och mitt favoritgodis är saltlakrits och Zoo.

large

Vilken är din roll i företaget och vilka är dina styrkor?
– Den roligaste, haha! Jag får skapa allt innehåll för våra sociala medier, resa runt och fotografera, bygga tavelväggar, besöka intressanta människor, sköta våra samarbeten och tillsammans med Annika planera projekt och kampanjer som vi vill starta, vilket är i princip var och varannan dag. Jag har enorm frihet i min roll, vilket jag inser är avgörande för min kreativa sida, och jag är otroligt tacksam mot mina chefer för det. Innan jag började på Wall of Art var jag frilansande inredningsarkitekt, något jag tror är en stor fördel i min nuvarande roll. Jag har ett öga för detaljer och vågar säga att jag har en bra känsla för vad som fungerar och vågar utmana det klassiska och förväntade. Jag har bra intuition.
Jag älskar att bli utmanad i mitt arbete och att vara en del av hela processen, från att kläcka en idé till att se den komma till liv, det är otroligt tillfredsställande. Mitt jobb har blivit en stor del av mig; Jag älskar det. Sedan är det en enorm fördel att ha några av sina bästa vänner bredvid sig på kontoret och två helt fantastiska chefer. Det är fantastiskt att tänka på hur allt blev.

left_50right_50

"Vi kompletterar varandra, vi skrattar mycket och vi jobbar hårt."

Det låter fantastiskt. Vad gör er till ett så bra team?
– Vi har jobbat ihop i fyra år nu och vi kompletterar varandra väldigt bra genom att vi är så olika. Jag är en visionär och Nicklas är en realist. Naturligtvis krockar vi ibland, men det var precis så vi lyckades göra Wall of Art till verklighet. Jag hade inte klarat mig utan Nicklas, och inte han heller utan mig. Vi båda har en enorm kapacitet för hårt arbete och ger alltid 100%. Sedan vi startade företaget tillsammans har vi en djup förståelse för vad som krävs för att komma dit vi vill.
Matilda: – Jag tror att vår största fördel är att vi alla är hungriga. Vi vill uppnå samma mål och drivs alla av att lyckas på olika sätt. Vi är ett starkt, tajt team med utrymme för olika åsikter, vilket är viktigt för mig. Om vi ​​ska nå dit vi vill måste vi kunna diskutera, ifrågasätta och vända ut och in utan att det blir personligt. Jag tror att vi är bra på att sporra varandra, samtidigt som vi är extremt noga med att lyssna på och respektera våra individuella utmaningar. Vi kompletterar varandra, vi skrattar mycket och vi jobbar hårt.

Nicklas, vad är din roll i företaget?
Min roll är ganska flytande och jag är intresserad av många saker. Just nu ligger mitt huvudfokus på att utveckla vår webbplats och hitta nya inspirerande funktioner och anpassningsbara element som kommer att hålla oss i framkant och hålla oss uppdaterade om den snabba utvecklingen som pågår inom e-handel.  Jag gillar nya utmaningar, vilket jag verkligen får ett utlopp för i Wall of Art. Jag har också lyxen att träffa så många fenomenalt kreativa och duktiga människor genom mitt jobb, vilket är enormt inspirerande.

left_50right_50large

"Att tänka på framtiden ger oss fjärilar i magen."

Beskriv en dag på kontoret?
– Ingen dag är den andra lik, vilket passar oss alla väldigt bra. Kontoret har blivit vårt andra hem, och vi älskar alla att vara där. Vi har väldigt roligt tillsammans, vilket innebär att våra dagar varvas med många skratt, kreativa möten, planering och diskussioner.

Vad är ert nästa steg? Vad har ni för planer?
– Att tänka på framtiden ger oss fjärilar i magen. Idag arbetar vi med mer än sextio kreatörer, främst verksamma i Sverige. Och nu har vi börjat investera kraftigt i att introducera Wall of Art i Europa och lägga till fler internationella kreatörer. Vårt kärnuppdrag är att lyfta fram kommande artister på ett exklusivt sätt, med fokus på inspiration, redaktionellt innehåll och okonventionella samarbeten. Vi har så många spännande idéer i pipelinen som ni definitivt kommer att se mer av!

left_50right_50

Vad är era drömmar?
– Vi drömmer om att se Wall of Art utvecklas ännu mer och fortsätta växa globalt. Vårt mål är att ligga i framkanten av vår bransch och vara top of mind för kreatörer över hela världen. Potentialen för Wall of Art att göra skillnad för kreatörer är enorm, och vi ser fram emot att utöka vårt interna team för att vara med och bidra till den resan!

largelarge