right_align

Stylist's note

Linnéa Salmén 
Ha tålamod på loppis 
 

Linnéa Salmén är inredningsstylisten som vågar gå sin egen väg. Hon blandar gammalt med nytt, mixar och matchar och lyckas på ett magiskt vis få balans från golv till tak. Vi fick chansen att ställa några snabba frågor till Linnea. Häng med!

Linnea, du har en helt unik känsla för kombinationer, allt vad gäller färg, mönster och material. Hur får du ihop det utan att det blir stökigt för öga och själ? 

Att hitta den balansen kan vara knepigt, jag gillar att gruppera och jobba ton i ton om jag jobbar med en maximalistisk känsla. När det är lite mer avskalat tar jag gärna in en accent som tar stor plats och uppmärksamhet. Hemma hos mig är det gott om prylar, men det upplevs nog inte så stökigt eftersom att det mesta går i samma färgskala.

right_50
left_50

Dessutom kan vi nog alla hålla med om att du kan titulera dig som loppisproffs. Folk drömmer om att göra storslagna fynd, det rotasoch letas efter perfekta ljusstakar och små mojänger. Men hur gör man? Vad ska man leta efter och vad är dina absolut bästa fynd? Stora som små. 

Det var nog den finaste titeln jag fått? Hos mig ligger det ett gediget nörderi bakom mina fynd. Jag besöker ofta loppisar, gärna utanför stan. Jag har lätt för att se potential i saker och är en flitig användare av auktionssidornas appar. Tålamod är viktigt, du vet aldrig när du hittar det du söker. Jag har varit på jakt efter en lampa i ett och ett halv år, och i somras sprang jag på den när jag minst anade det. Försök att luska fram när det är påfyllning i butiken och tajma in dessa dagar om du vill ha större chans till fynd. Jag brukar köa till min favorit när jag vill botanisera runt bland påfyllda hyllor. Mitt bästa fynd är våra sidobord i marmor, vi förlorade en auktion på exakt likadana bord, gick till vår gamla lokala antikaffär och hittade exakt likadana för mindre än hälften av priset.

large

 
Det är ju den tiden på året när vi spenderar mer tid inne och dessutom är det dags för julstök. Vad är dina bästa tips när det kommer till juldekorationer och att maxa myset?

Jag försöker förstärka myskänslan med ljus och dofter. Bakar alltid ett pepparkakshus och tar in kvistar och barrväxter från trädgården. I år tänkte jag testa något jag aldrig gjort förr, nämligen att koka en gryta med juliga ingredienser som kanel, vanilj, apelsin etc och låta den puttra en hel dag! Den doften ska vara magisk.

Styling by Linnéa Salmén