Inspiration

Ny konstnär, Niklas Apfel

I sin konst gillar Niklas Apfel att experimentera, och han älskar när saker kommer fram slumpmässigt eller möjligen undermedvetet. Se honom arbeta i sin studio i Berlin.

Berlin-baserade Apfel är född och uppväxt i staden han nu arbetar från. “Med att ha växt upp i en sådan stor stad har jag alltid varit med om mycket intryck från alla håll, många visuella intryck har påverkat, och ibland överväldigat mig. Personligen tror jag att intrycken är vad som har lett till min kontrastrika, starka, färgglada visuella stil.”

"[...] det är så jag hittar intressanta detaljer som annars hade förblivit gömda."

Apfel arbetar inom grafisk design, måleri och videokonst. “För mig är det väldigt viktigt att arbeta multidisciplinärt, och då få med mig saker från alla de olika metoderna.” I diandi-serien kombinerar Apfel hans illustrationsmetoder med måleri. Med hjälp av en skanner förändrar han illustrationerna till nästan formlösa digitala målningar.

“För samarbetet med Wall of Art har jag valt ut fem verk från min Diandi-serie. I serien har jag arbetat i olika faser. Först målar jag digitala bilder. Efter jag har skrivit ut dom, scannar jag och gör dem digitala igen. Med tiden, och med mycket experimenterande har jag upptäckt att vissa rörelsemönster under scanningprocessen skapar intressanta resultat. Sedan börjar jag leta genom att zooma in på bilderna - det är så jag hittar intressanta detaljer som annars hade förblivit gömda.