Inspiration

Ny konstnär, Melanie Wehrli

Kära Melanie, berätta lite om dig själv!
Hej på er! Jag är från ön Mauritius, där jag bodde tills jag var arton år gammal. Jag lämnade mitt barndomshem för att studera mode i Melbourne, staden jag blev kär i under en semester några månader tidigare. Mamma och pappa förstod att jag behövde göra det som mina känslor drogs till. Under tiden jag pluggade började jag jobba för att betala mina räkningar och hyra. I slutet av mina studier fortsatte jag att arbeta och startade då mitt märke för hållbara badkläder. När jag flyttade till Berlin 2015 fortsatte jag resan med mina badkläder och började även arbeta som kock. Här blev jag introducerad till yoga och började reflektera över hur man kan leva och konsumera hållbart. Berlin är en inspirerande stad som öppnar upp för mycket.
Det är något jag saknade hemma eftersom jag alltid velat göra saker på mitt sätt.

Att till exempel ha en karriär som består av tusen olika jobb, varför inte? Att vara singel, varför inte?Jobbar du fyra dagar i veckan? Varför inte? Träffa en terapeut? Varför inte? Skaffa barn med din bästa vän? Varför inte?
Jag vill bara känna och följa mina känslor. Göra saker som är bra för mig själv.

"Hemmet kan vara en mark, ett tält, en båt, ett träd, en skåpbil och en lägenhet..."

Vad betyder ditt hem för dig?
Hemmet är min fristad, en plats där jag känner mig bekväm, jag kan ladda om och skapa en typ av rutin.
Jag kommer alltid att kalla min lägenhet mitt hem. När jag var borta i flera veckor och campade på en festival kallade jag mitt tält för "mitt hem". Berlin är mitt hem, Mauritius är mitt hem och Australien är mitt hem. Hemmet kan vara en mark, ett tält, en båt, ett träd, en skåpbil och en lägenhet...

Hur skulle du beskriva din estetik?
Balanserat, djärvt och enkelt.

Var bor du helst, här eller på landet?
Jag gillar båda lika mycket för tillfället. Jag njuter av naturens skönhet och lugnet på landsbygden. Jag har lätt att hitta lycka där. I staden just nu är det bara magiskt att äntligen se träden blomma, den skinande solen, värmen och spänningen hos var och en av oss som känner sommarens ankomst. Bada, ha picknick och dricka naturvin. Kanske skulle jag i framtiden helst vilja vara närmare naturen till vardags. Drömmen skulle vara att börja varje dag med att simma.

Var vill du tillbringa de kommande sommardagarna?
I sommar skulle jag vilja besöka Mallorca, utforska konstnärer och matproducenterna.
En start på resan till mitt drömliv!

"Min lägenhet är till 100 % ett pågående projekt, med så många renoveringar och idéer på gång, men det gör mig glad!"

Du är också kock, hur kombinerar du mat och konst?
Att skapa en smak är konst, att skapa en uppläggning på en tallrik och välja rätt färger och texturer är konst, att välja rätt ingredienser är konst.
Konst får dig att känna.

Vad älskar du mest med att vara kock?
Att göra människor glada.

Vad älskar du mest med att vara konstnär?
Skapa vackra ting i en avkopplande tid som får mig och människor att må bra.

Var hittar du inspiration för båda yrkena? Hur skiljer det sig?
Inspiration från mat kommer från minnen, tidigare mat som ätits, bokstudier, fantasi, årstider, kulturer.
Inspiration från målningar kommer från mitt inre barn, min intuitivitet och vackra saker som jag ser runt omkring mig.

Har du några dolda talanger?
Jag tror att jag är en fantastisk simmare, dansare, fotograf... allt jag kan vara närvarande i och älska. Om jag tränade mer är jag ganska säker på att jag skulle kunna bli en fantastisk sångare, hahah!

Vad gör dig hoppfull inför framtiden?
Den nya generationens lyhördhet och medvetenhet.