right_align

New artist

Amelia Widell

 

Amelia Widell bor i Stockholm och är grundare, VD och designer på melimelihome.se Självlärd med ambitionen att allt är möjligt om man vill och är tillräckligt nyfiken. Nu är hon aktuell med en limiterad serie av prints för Wall of Art. I serien ingår två motiv där den lilla pricken symboliserar en liten tanke som sen spinner runt i en krokig tankebana och tillslut blir något mycket större. Amelia berättar att det är intressant att ibland reflektera över hur tankeprocessen fungerar och hur slutsatsen av något egentligen kom från något litet, och hur det sen kan landa i något helt annat än vad man trodde från början. Hur saker och ting väcks till liv. 

left_50right_50

MeliMeli’s hjärta, men berätta, vem är du?
En helt vanlig tjej från Södermalm i Stockholm där jag fortfarande bor tillsammans med min man Valle och våra döttrar Luca 10 år och Lucie 2 år.

Jag fick för bara en kort tid sedan veta att det är du som står för all design för era möbler, fantastiskt. Nu är du även aktuell med två limiterade prints hos oss, har det alltid funnits en kreativ ådra i dig?
Ja det har varit mitt största driv ända sen jag var liten. Byggde mitt första soffbord i 8-årsåldern. Min mamma använde det i alldeles för många år :)

large

Vad gjorde du innan MeliMeli startades och hur började den resan?
Innan jag startade Melimeli jobbade jag som fotograf och inredningsstylist samtidigt som jag drev en inredningsportal tillsammans med Johanna Bradford. Som ensamstående mamma som innebar begränsat många arbetstimmar ville jag starta något som inte byggde på att jag skulle vara på plats. Hade en relativt stor följarskara som gillade just min inredningsstil och ville testa att göra egna produkter och resultatet blev varumärket MELIMELI, en e-handel med 2 st soffor. 6 år senare har vi ett mycket större sortiment som rymmer alla möjliga möbler och inredningsaccessoarer och har nu öppnat upp vår första fysiska butik i Gamla stan i Stockholm.

right_50left_50

Berätta om dina två motiv!
Det är två tavlor som jag målade för några år sen. Har fått en massa frågor om att sälja dom men har känt mig så blyg vad det gäller mitt måleri så det slutade med att vi istället använde motivet till våra plädar på Melimeli. Sen kom fina Wall of art och insisterade på att vi skulle trycka upp dom som printar vilket känns superkul och pirrigt!

left_50right_50

Vad tänker du gällande din konst, vad blir nästa steg?
Just nu målar jag himmelsmotiv, en massa moln. Har ingen plan förutom att jag ska försöka prioritera måleri och hantverk överlag då det är så otroligt rogivande och något jag får ny energi utav.

Vad gör du en helt ledig dag?
Försöker att inte ha några tider att passa, tar gärna en massage och fokuserar på en härlig middag.

right_50left_50

Nämn en sak som du inte kan leva utan!
Min telefon. Sköter allt från den.

Var hämtar du inspiration ifrån?
Vardagshändelser. Allt som ständigt pågår är den största inspirationen.

large

I min handväska hittar du…
Napp(ar) carmex, plånbok och telefon. Gillar inte att släpa på saker, har bara väska för att det är snyggt annars hade jag klarat mig på att ha sakerna i fickan.

Det här skulle jag aldrig äta…
Varm paprika.

Jag längtar efter…
En ledig vecka på en varm plats med min familj.

Min största rädsla är…
Ormar.

Jag skrattar högljutt till…
Ordvitsar och snubbelhumor.

Jag dansar till…
RnB och soul tillsammans med mina barn, vi ägnar ganska mycket tid åt kvällsdans i köket. En och annan pippilåt blir det också ska erkännas.

Min bästa plats på jorden är…
Hemma, älskar att vara hemma!