right_align

Ny konstnär

Viktoria Möller

 

Viktoria Möller är en verksam konstnär baserad i Stockholm. Hon har studerat fri konst vid Basis Konstskola. Hennes fascination för kommunikation uttrycks genom okontrollerade och repetitiva linjer som gestaltar människor, kroppsspråk, känslor, rum, rörelser och grafiska former. Själva framträdandet av ett verk är en viktig del i hennes konstnärskap, därför har bilddokumentation, video eller att teckna som performance återkommit i hennes verk. Möt henne här och läs mer om drömmar om Skåne. 

left_50right_50 

Viktoria, väldigt fint att ha med dig i vårt kreatörsteam. Hur känns det för dig nu när vi är live?
Det känns bara helt rätt att vara en del av Wall of Art, så spännande att se min konst ta form i ett nytt format.

Sist vi pratade så nämnde du att det här är första gången som du testar på att sälja dina motiv i form av prints, vad fick dig att våga ta steget?
Allt handlar om tid egentligen. Under det senaste året har jag fyllt mina skissböcker och sedan låtit dem få tid, att vara där och gro. När jag senare tittat tillbaka på många av dem, så har prints känts som en naturlig väg att gå med dem.

large

Berätta om din konst, var kommer inspirationen ifrån?
I mitt konstnärskap kommer jag alltid tillbaka till kommunikation. Med ett behov att förstå och bli förstådd. Jag har alltid intresserat mig för språk, kroppsspråk och kommunikation mellan människor. Jag inspireras mycket av de samtal jag har dagligen i mitt jobb med människor eller situationer i vardagen som på ett eller annat sätt behöver bearbetas.

Mitt måleri har blivit som en förlängning av mitt sätt att kommunicera, ett språk.

left_50right_50

I din studio finns det stora motiv, vi pratar 2x3 meter? Är det något du föredrar, att jobba i större skala?
Det är en förlösande känsla att måla stort, när kroppen blir en naturlig del av dina verktyg. Den känslan blev tydlig för mig under min tid på konstskola där jag målade väggarna i salarna.

Uttrycket i den storleken blir också något annat, som jag alltid dras till att göra mer av. Jag fick ett råd av min fantastiska konstlärare Anna-Karin Rasmusson inför en resa, att öva på mindre format så kan jag teckna överallt. Det har bidragit till många av de verk som jag nu lanserar med Wall of Art.

Vad har du för tankar gällande din konst, drömmar och mål?
Att kunna ge konsten all min tid.

large

Vad gör du när du inte målar?
När jag inte målar jobbar jag med människor. Jag är utbildad socialpedagog med kompetens inom KBT och jobbar med allt ifrån unga som vill lämna missbruk, kriminalitet/ gäng till mer förebyggande arbete med barn i skola.

Beskriv dig själv med tre ord.
Trygg, modig och utforskande.

right_50left_50

Du har en liten dotter, Lou, vad är roligast med att vara hennes mamma?
Varje dag med henne, vi skrattar så mycket ihop. Men något som jag alltid kommer tillbaka till är att hon har gjort mig till mycket bättre fästmö, familj, vän, och som person. Jag känner mig mer som mig själv efter Lou och det ska jag berätta för henne varje dag.

När vi sågs pratade vi om Skåne, en gård, studio och mer plats. Berätta mer om den tanken!
Åh, Jag drömmer om att hitta vår gård i Skåne, med en stor lada med bra ljusinsläpp som kan bli ateljé. Oändligt med gräsmatta för Lou att springa runt på, kakelugn, odla grönsaker och kanske att ha några kycklingar. Jag har verkligen längtan att komma tillbaka till natur och ett lugnare tempo, kanske kommer den längtan från det norrländska och introverta i mig.

right_50left_50

Vad är din superkraft?
Läsa människors tankar.

Vilken är din bästa plats på jorden?
Ateljén

left_50right_50
large