right_align

In season

Färgglad och matchad tavelvägg


Vad gör du när motiven du har på din vägg känns tråkiga och gamla? Ja, de flesta byter ut dem, slänger de gamla och in med de nya. Såhär dramatiskt behöver det inte vara, vi ska ta vara på det vi har och istället använda väggen som ett experiment. Kul och mycket enklare, för vi vet alla hur svårt det är att göra en tavelvägg. En ny dessutom.

Det är dags att våga mer, att våga bli lite obekväm, tänka om och gå utanför boxen. Våga använda färg, och med det menas inte att du helt plötsligt måste gå från en vit vägg till en regnbågsfärgad vägg. Grått och beige räknas också som färg, såvitt jag vet. För en person som är väldigt trygg med att ha det vitt så är det ett stort steg till att vänja sig vid en grå färg. Utgå från det som är du och pressa det lite till. Det tuffaste jobbet är redan gjort eftersom du har en färdig tavelvägg sedan innan. Se till att ta ett foto, man glömmer snabbare än vad man tror, sen är det bara till att plocka ner. I den här stylingen har stylisten valt att måla väggen i en dov rosa färg, en nyans som vi även kan se i motivet av kvinnan. Det är ett enkelt och bra sätt vid val av färg, hitta en genomgående nyans i motiven.  Till det hittar vi motiv matchar bra ihop i färg, till exempel röda och beiga inslag som gör sig bra ihop med rosa nyanser. 

Addera personliga små motiv och låt de vila ovanpå ramen, de är betydligt lättare att flytta runt och byta ut, och kan faktiskt ge ett helt nytt intryck av en vägg. Var heller inte rädd att råka skymma konsten med detaljer i inredningen, kanske en trave med böcker, en hög vas, en tavla som står lutad på en skänk mot väggen. Våga låta det vara lite i process. Det bästa med allt är att det värsta som kan hända är att det blir fel, och då gör vi bara om och gör rätt. 

left_50
right_50

right_50

left_50
left_50
right_50

Skulle du ändå vilja byta ut motiven så går det ju hur bra som helst såklart, då har du en jättebra grund att stå på och utgå ifrån. Lycka till!

Styling av Linnéa Salmén