right_align

In season

Köket bjuder in till 
kreativitet


Dagarna blir längre, tro det eller ej, varje dag blir fyra minuter längre och sen plötsligt är det vår. Vi ser ett behov utav att folk vill sysselsätta sig och testa på nya aktiviteter, fylla schemat med vinterbad, bygga tavelväggar, måla om, baka och sticka sin egna halsduk, för att nämna några trender som dykt upp det senaste året. Fantasin och kreativiteten har fått nytt liv!

Vi är garanterat många som har, efter många spenderade timmar i sitt hem det senaste året, fått nog och velat slänga ut allt man har och börja om. Jag har tänkt den tanken i iallafall, många gånger. Sen tar man sitt förnuft till fånga och kommer på en ny plan. Oftast krävs det inte speciellt mycket för att ett hem eller ett kontor ska få ett helt nytt utseende. I den här stylingen har Linnéa valt att måla om ett gammalt bord som tidigare var "träfärgat". Den pigga ljusblåa tonen påminner om våren och ljusare tider och ger ett nytt intressant uttryck. Plötsligt ser vi en personlig inredning efter några enkla penseldrag.

Vi ser spår av hantverk, både i brödbaket som bjuder in till aktivitet samt genom konsten. Den ger ett mer konstnärligt och handmålat uttryck och mindre grafiskt. En affisch kan ge så oerhört många intryck beroende på i vilken miljö den exponeras och även val utav ram. Våga testa på att måla dina ramar, både i en accentfärg men också i matchande färg mot bakgrunden.

right_50
left_50

left_50right_50Köket och matplatsen utgör oftast en stor och viktig del av ett hem, oavsett storlek. Man umgås, arbetar, stökar, kladdar och ibland även dansar. Förhoppningsvis lite mer av den sistnämnda varan snart. Ett kök förtjänar precis lika mycket som resten av hemmet, även när det kommer till konst och inredning. Lätt att glömma bort, men inte för sent!right_50left_50