right_align

Hello home

Tuva Stener

 

Tuva Stener är modefantasten som har ett skarpt öga för inredning och detaljer. Hon blandar klassiker med nya spännande former och skapar ett välkomnande hem. Vi fick chansen att kika in hos Tuva och höra om hur hon tänker kring ett hem. Häng med!

Hej Tuva! Vad kul att du är med oss här och att vi fått besöka ditt magiska hem! Att du har ett öga för detaljer det ser vi ju, men berätta mer om vem du är!

Tack, så roligt! Jag bor på Södermalm tillsammans med min katt Lune och är en person som älskar inredning och mode. Jag frilansar med min instagram @tuvaalicia och under de senaste åren har min stora passion inredning vuxit sig allt större, som jag under detta år tagit steget att börja arbeta med, hos Temporärt.

            left_50right_50


Var väcktes intresset för vackra ting och inredning?

Jag har alltid tyckt om färg och form, men mitt inredningsintresse växte fram under tonåren. Jag följde med min moster på loppisar och letade efter guldkorn i form av möbler och inredningsdetaljer. Det hela började nog med spänningen och självaste möjligheten av att hitta ett fynd.

Hur tänker du kring ett hem, vad betyder det för dig?

Mitt hem är min trygga borg som jag älskar att öppna upp för mina nära och kära. Det är viktigt för mig att det är mitt hem ska förmedla en varm känsla och vara en kombination av minnen, personlighet, nytt och gammalt.

Har du någon förebild som du skulle vilja byta hem med och varför?

Jag tar sällan inspiration från en särskild person, utan älskar att inspireras av olika stilar och personer. Både från inredningstidningar som Apartamento, men också Pinterest och Instagram. Ett konto som jag hittade nyligen är @Faringsohuset som har en perfekt blandning av just personliga detaljer, fynd och design.

left_50
right_50


Tips på dina bästa butiker?

Tidigare bodde jag i Hjorthagen och hade fem minuters promenad till Myrorna i Ropsten, det var en ren lyx för där kunde jag fynda mycket möbler som jag sedan bar hem. Annars så älskar jag att fynda saker på Blocket eller Lauritz. Och såklart Temporärt! Brandstationen på Hornsgatan är också en sådan inspirerande oas.

right_50
left_50


2020 har varit ett speciellt år på många sätt, hur ser du på 2021?

Precis i början av corona flyttade jag till min drömlägenhet, och under dessa månader har jag insett vilken påverkan hemmet har på mitt mående. I och med att man numera spenderar majoriteten av dagen i sitt hem, blir det oerhört viktigt att man trivs där man bor, och för mig är det viktigt att mitt hem speglar en lugn och inspirerande miljö.

large

Jag är så peppad inför 2021, jag ser fram emot ett kreativt år med fokus på inredningen, det känns som att jag fuskar mig genom livet när ett arbete är så roligt och givande! Sen har jag förhoppningen att vi så småningom kan återgå till ett liv utan restriktioner, då kommer jag anordna en hejdundrande inflyttningsfest sådär 1,5 år efter inflytt - men den som väntar på något gott! :)

Styling av Tuva Stener 
Utvalda detaljer från Studio Temporärt