Inspiration

Hello home, Pauline Deckert

Pauline bor i Berlin i en vad hon beskriver själv, svårmöblerad lägenhet, men med mycket karaktär. Av hennes vänner beskrivs som att vara på terminen. Under Covid tog hon upp intresset med effekten igen och nu håller hon i egna kurser. Möt henne i en personlig intervju.

Kära du, hur mår du idag?
Jag mår bra :-)

Berätta lite om dig själv!
Jag heter Pauline, jag är 25 år och bor i Berlin. Jag jobbar inom mode och grundade mitt varumärke PAULUSCHKAA som fokuserar på virkning och stickat 2021. Sedan dess virkar jag i princip varje dag då det är min favorithobby samtidigt som det är mitt jobb. Jag har lyckan att få jobba med det som jag älskar!

""Jag gillar verkligen hur de flesta av våra vänner beskriver vårt hem: Det känns som att vara på semester"

Hur skulle du beskriva ditt hem?
Mitt hem är definitivt vårt hem, och vi, det är min pojkvän Arash och jag. Vi väljer allt tillsammans och vårt hem är en plats för ständig förändring. Jag gillar verkligen hur de flesta av våra vänner beskriver det: Det känns som att vara på semester! Vårt hem är färgglatt och mysigt och bara väldigt mycket vi.

Din lägenhet har en speciell och egen stil. Vilka var utmaningarna när ni valde möbler?
Den största utmaningen i vår lägenhet är det faktum att vi inte har så många väggar. Det är ett öppet utrymme med stora glasdörrar så vi behövde organisera om mycket i alla rum och det finns inte så mycket utrymme för att vara kreativ. Men det kompenserar vi med att byta våra möbler ofta istället haha. Men det är härligt att det är så öppet, ljust och roligt att leka med.

Kan du nämna 3 tips för att inreda en sådan lägenhet?
Om du har möjlighet att bygga och jobba med höjden, gör det! Växter är alltid en väldigt bra idé, speciellt när du har mycket ljus. Men för inredning i allmänhet finns det inga regler egentligen. Gör bara det som känns rätt och bra och får dig att le när du tittar på det.

Hur kom det sig att du började virka?
Jag började virka när min mormor visade mig, då var jag 6 år gammal. Jag har alltid återkommit till det på olika sätt i perioder men det blev på riktigt under covid.

Var hittar du inspiration? Både för din lägenhet och ditt jobb.
Färger för mig är den mest inspirerande källan. Jag hittar färgkombinationer i allt hela tiden. Jag använder det till min lägenhet och jobb. Människor inspirerar mig också, särskilt mina vänner. Men det finns inspiration i allt egentligen, om man vill.

"Jag har nyligen börjat ge kursers i virkning och vill definitivt fortsätta med det"

Vad är ditt nästa projekt?
Jag jobbar just nu med nya mönster och skriver ner även ner olika mönster för att underlätta mitt arbete. Jag har nyligen börjat ge kursers i virkning och vill definitivt fortsätta med det. Men mitt största personliga projekt just nu är en lång lång semester i början av nästa år med min pojkvän, kan knappt vänta tills dess.

Vilka är de bästa platserna i Berlin nu när det börjar bli kallare?
Jag ska vara ärlig: vårt hem. Det är min favoritplats, vilken dag på året det än är.

Och sist men inte minst, vad älskar du mest med Berlin?
Jag älskar att staden är i ständig rörelse och att det finns så mycket att uppleva. Jag älskar dess invånare och dess karaktär och att staden är sig själv på något sätt. Berlin försöker inte imponera, det är bara Berlin.