right_align

Hello home

Nicole Kavander

Vi möts av en sprudlande glad och energisk Nicole i dörren in till sin lägenhet där hon bor med sin partner. Avslappnad och cool i en tracksuit bjuder hon oss på kaffe och snabbt är en intensiv dialog igång. Nicole har på många sätt hunnit leva ett helt liv på bara några få år. Hon drivs gav förändring och rättvisa, och en förståelse. Hon varvar tuff träning med digitala möten med några av våra största företagsjättar och drömmer om en värld fri från rasism. Om fem år förbereder hon ett tal för FN och kör en tesla. 

right_50
left_50
Nicole! 
Det känns så kul att få göra den här intervjun med dig! 
Hur mår du?
Men åh, känslan är ömsesidig! Jag mår faktiskt rätt bra, trots det tuffa året och omständigheterna. Denna vår har varit extremt intensiv så nu känns det väldigt skönt att solen tittar fram!

Jag vet ju att du är en sjukt cool kvinna med en intressant historia, men för de som inte vet, kan du inte berätta vem du är?
Nu sätter du ribban högt haha! Ja du… jag är en dotter, syster, sambo och moster till två vackra queens. Har bott i Tokyo, Paris och London och jag älskar att köra spinning, lyfta skrot, gå på spa och dricka bubbel. När jag inte försöker förändra världen, vilket i princip är varje dag, så är jag en business director, strateg, lärare och podcaster. Tror jag fick med allt?
large
Du är en av grundarna till All of us, berätta om ideén!
När vi startade All of us för tre år sedan var idén, rent krasst, att motbevisa tesen om att icke-vita inte finns i kommunikationsbranschen. Vi var så extremt få och när vi frågade varför vi inte anställer fler fick vi alltid svaret att ’det finns inga!’. Så vi bestämde oss för att vara den förändringen vi ville se och skapa ett nätverk för alla oss som blir rasifierade och kämpa för mer representation och mer inkluderande kommunikation. Idag består nätverket av över 1400 personer som alla jobbar i de kreativa branscherna i Sverige. Det är ett safe space för alla dem men också en brygga mellan nätverk och vi gör allt för att fler ska få den karriär de förtjänar. 
left_50
right_50
Stöter ni på mycket motstånd, och isåfall hur?
Mindre än väntat faktiskt! Men vi har absolut fått de klassiska ’åk hem’ mailen från troll. Utöver det har responsen sedan start varit positiv – vi insåg snabbt att de allra flesta vill jobba med mångfald och inkludering, de visste bara inte var eller hur de skulle börja.
right_50
left_50
Vad driver dig framåt?
Wow, bra fråga… delvis en otålighet men framför allt en stark övertygelse om att det är det här jag är menad att göra. Sedan barnsben har jag vetat att min roll i livet är att bidra till något stort. Något som går till historien och förändrar saker på riktigt. Så förutom min familj som alltid peppar och hejjar så är det min absolut största ledstjärna.

Hur ser en söndag ut hos dig?
Frukost i sängen med min sambo Alex följt av häng med familjen! Jag, min storebror Serge och lillasyster Janice brukar få in ett träningspass runt lunch och sedan joinar resten av familjen för en tidig middag och häng här hemma hos oss. Supermys! 
large

Vad drömmer du om?
Förutom en värld fri från rasism? Just nu drömmer jag om en paus i form av sommarlov - att sitta på en vingård i ett varmt land, titta på solnedgången och bara vara i nuet.

Berätta något som ingen vet om dig!
Tror inte det är så många som vet att jag kan kalligrafi haha? Är självlärd under en period när jag satt i rullstol efter en olycka och hade extremt mycket tid!
left_50
right_50
Vad gör du om fem år?
Förbereder mig för ett tal för FN. Och kör en Tesla!

Om du fick resa långt bort imorgon, var hade du landat?
Bali. Har redan valt ut vilken bungalow.
left_50
right_50
Vad ville du bli när du var liten?
Först var det faktiskt inredningsarkitekt haha! Men advokat var den dröm jag hade länge. Vi brukade öva på retorik och argumentationer hemma vid middagsbordet minns jag nu! Min pappa var både utbildad jurist och en otrolig retoriker så kanske inte så konstigt att jag ville bli som honom.
right_50
left_50
Ditt bästa råd till unga tjejer idag!
Lita på din magkänsla. Innerst inne vet man om ett val eller beslut är rätt eller fel så följ din inre kompass och våga vara dig själv. För du är underbar!