right_align
Hello Home 

Miriam Seixas

Miriam är en sann färgälskare som bor i Hamburg, men också i Porto. Hon arbetar inom kulturscenen och blomstrar för att inspirera människor att leva mer färgstarka. Hon ser sitt hem som en plats där hon kan vila, en fristad för lugn och ro säger hon. Möt henne i hennes vackra hem och läs mer om vad som inspirerar henne och hennes favoritplatser i Hamburg.

left_50
left_50

Kära Miriam! Vad härligt att träffa dig och spännande att ha dig hos oss!
Tack så mycket Matilda! Trevligt att prata med dig.

Utan att lägga ner allt för mycket tid på att scrolla igenom din instagram är det svårt att missa att du gillar vackra färger! Superinspirerande! Snälla berätta mer om dig själv!
Jag är Miriam aka @Frau.Kieselstein på Instagram och jag bor i Hamburg och Porto -regionen med min portugisiska man Pedro. Vi är båda kreativa, min man är fotograf och jag arbetar på Hamburgs kulturscene. Jag älskar ingenting mer än att inspirera andra med mina färgvärldar och uppmuntra dem att leva mer färgstarka.
largeDitt hem är som sagt en härlig färgbomb! Var hittar du din inspiration?
Jag har faktiskt alltid levt ganska färgglatt, det är bara jag. Och jag hittar min inspiration precis överallt - jag tittar noggrant på min omgivning, så verkligen allt kan inspirera mig! Oavsett om det är en kvinna som sitter mittemot mig på bussen eller föremål placerade på matbordet. Som barn hade jag redan en ovanligt bra färgkänsla och kunde komma ihåg de individuella nyanserna. Än idag minns jag några upplevelser på grund av vissa färger eller färgkombinationer.

Vad betyder ditt hem för dig?
Det är där jag vilar, där jag retirerar och slappnar av eller kommer upp med nya idéer. Eftersom mitt liv annars är väldigt hektiskt och livfullt och alltid är i rörelse, är mitt hem min fristad. Under Corona har det blivit ännu mer än tidigare.
largeVilka är dina bästa tips när du arbetar med många färger?
Jag använder många färger i mitt hem, men de följer ett tydligt koncept. Det finns vanligtvis bara två eller tre huvudfärger per rum. Och här är jag riktigt strikt och håller mig till färgkonceptet så att det inte blir för färgstarkt.

right_50
left_50Har du en favoritplats i ditt hem och varför?
Jag har många favoritplatser i våra två så olika hem. Och det beror alltid på behovet som ska uppfyllas. Det bästa stället för mig att hämta energi är vårt sovrum i Hamburg, där sängen ligger direkt under fönstret i det sluttande taket och nästan liknar en fartygsplats. Mitt favoritläshörna i Portugal är vårt uterum, det svämmar över av solljus och när fönstret är öppet kan du höra måsarna skrika och Atlanten vråla. Den mest kreativa och inspirerande platsen i Hamburg för mig just nu är vårt vardagsrum. Jag älskar de ljusa pastellfärgerna, den nya galleriväggen ovanför soffan och vårt mörkgröna tak som en stark kontrast.

largeHar du ett drömprojekt?
Ja, mitt drömprojekt är att designa exteriören av vårt portugisiska hem. Vi har en uteplats där, men det är i stort behov av renovering. Min dröm är att göra den till en grön oas med öppen spis och en trädgård, men det kommer att ta tid.

Berätta några saker om dig själv som ingen riktigt vet!
Jag är mycket intresserad av restaurering och som student renoverade jag kärleksfullt flera bitar loppismöbler själv. Mitt första köksbord från 1880, till exempel.
Bortsett från det älskar jag att bo på nya platser och har därför flyttat runt mycket i mitt liv. Hamburg är också bara en mellanlandning; vi skulle vilja flytta utomlands igen om två år.

left_50right_50Har du en förebild eller en stilikon?
Nej, egentligen ingen förebild. Men jag gillar naturligtvis att bli influerad - jag är fascinerad av Bauhaus formella språk och gillar verkligen den ljusa färgpaletten av Scholten & Baijings.

left_50
right_50Har du några favoritbutiker, barer och restauranger i Hamburg som du kan dela med oss?
Jag gillar att byta klädstil ofta, men köper sällan nytt av hållbarhetsskäl. Ett riktigt mekka för mig är därför Hamburgs största loppmarknad, Flohschanze, mitt i den alternativa delen av Hamburg, kallad Schanzenviertel.
Jag älskar vietnamesisk mat - de bästa springrolls finns på Flying Market precis runt hörnet från vårt hem.
En av mina favoritbutiker för dekoration och vackra brevpapper är Human Empire Shop.
Och min favoritplats för en kvällsöl på sommaren är Altonaer Balkon, en förhöjd park med utsikt över Elben och hamnen.

largeHur ser en idealisk lördag ut för dig?
Säkert att sova länge, sedan äta ett berg av pannkakor med frukt och sirap och dricka mycket kaffe, sedan cykla till loppis eller Elben när det är bra väder. På kvällen, träffa vänner för en öl eller laga mat tillsammans.
I Portugal skulle det faktiskt vara ganska lika, förutom att här skulle vi spendera dagen på stranden och på kvällen skulle vi hellre gå ut och äta middag någonstans i den gamla delen av Porto.
largelarge