Inspiration

Hello Home, Melanie Porthun

Alldeles förälskad i ditt fantastiska och färgglada hem! Men först, berätta lite om dig själv!
Tack så mycket! Jag känner mig så hedrad över att få vara med här. Jag heter Melanie, jag är 38 år och bor med min man, 2 barn under 6 år och en tonåring i en sekelskifteslägenhet i Hamburg.
Jag arbetade i många år som modeinköpare. Efter mitt första barns födelse ville jag göra något nytt och började studera konsthistoria och islamisk vetenskap. Inredning har alltid varit en stor passion och på grund av pandemin och vissa förändringar i min mans karriär funderade jag på att starta eget företag. Av den anledningen startade jag ett Instagramkonto i början av 2021. Det kontot ledde så småningom till mitt drömjobb som social media manager för ett inredningsvarumärke och innan jag ens visste så höll jag plötsligt på med att inreda fotograferingar och involverad i designidéer tillsammans med ett härligt litet team.

"Så det finns bokstavligen inte en enda vit vägg i något av rummen"

Berätta allt om ert hem?
Vi har bott i den här lägenheten i ungefär 3 år. Det första beslutet vi tog innan vi flyttade in, var att bli av med träspånstapeterna i varje rum. Eftersom vi ändå skulle måla om alla väggar bestämde vi oss för att ha lite färg i varje rum. Så det finns bokstavligen inte en enda vit vägg i något av rummen. Det är en stor lägenhet eftersom vi är 5 personer, vi bor på 170 kvm.

Var hittar du inspiration?
Numera hittar jag min inspiration i princip överallt, Instagram, resor, konstmuseer och inredningsböcker är det som har störst påverkan antar jag.
Speciellt våra resor till Pakistan hade ett stort inflytande, färger används så olika i förhållande till Tyskland inom mode och interiör.

Har du några tips när man inreder med mycket färger?
Jag skulle alltid rekommendera att börja med väggarna, antingen med lite vacker konst eller att måla väggarna i färg. I slutändan om du inte är nöjd med resultatet är dessa saker lättare att ändra än en färgglad soffa till exempel. Mitt bästa tips skulle kanske vara att måla taket. Glöm aldrig taket!

Dina bästa platser i Hamburg  när det kommer till inredningsfynd?
Andra människors lägenheter, haha! Jag älskar Ebay, många av våra bästa fynd har vi hittat där. Men när jag letar efter lite nya trender och specifika ting rekommenderar jag Minimarkt i Sternschanze.

Vad är ditt nästa projekt?
Vi samlade en massa snäckor på vår senaste semester på Maldiverna och jag vill göra något fint med det, jag funderar på att försköna en gammal vas med det.

Vad gör du en ledig söndag?
Campar, åker på cykeltur med familjen, lagar mat, spelar frisbee eller basket... mina söndagar kretsar alltid kring familjen och god mat.

Vad är din superkraft?
Förmodligen vara spänstig och att jag skrattar mycket.

Vilket är ditt favoritsnacks?
Just nu är mitt det en riskexmix med wasabi och jordnötter.

Min favoritlåt är…
Svårt att välja en men "Two worlds apart" av Little Simz och "On a roll" av Balthasar lyssnar jag mycket på nu.

Det här skulle du aldrig hitta i mitt hem...
Riktig kaos. Jag störs aldrig av andras kaos, men om jag är stökig i i mitt eget hem känner jag att jag tappar kontrollen över mitt liv.
Det enda jag inte får grepp på, någonsin, är vår tvätt, haha.

Jag skulle vilja resa till…
Afghanistan, Syrien och Iran.

Mitt bästa minne är från...
Alltid resor och semestrar – det är som ett parallellt universum, när du reser och verkligen försöker lära känna ett land, kulturen och människorna. Man kommer hem så mycket rikare.

Jag älskar när människor...
Behåller sitt barnasinne.