right_align

Hello home

Maya Jolina 

Maya bor mitt i Berlin och studerar till inredningsarkitekt. Utanför skolan dagdrömmer hon om resor, finner inspiration i mat och sura drinkar, uppdaterar sin instagram och gör modelluppdrag. Hennes cognacsfärgade soffa har en stor plats både i hemmet och hjärtat och Maya avslöjar att många av hennes vintagefynd har hon hittat på Berlins gator. Möt henne här. 

large

left_50right_50

Maya, Hur mår du idag?
Jag mår jättebra, tack! Jag har precis återhämtat mig från Covid och har bockat av många uppgifter under min karantän, vilket får mig att känna mig mycket lättare!

Berätta lite om dig själv!
Jag heter Maya Jolina Lu Wicht, 24 år gammal, född och uppvuxen i Berlin, Tyskland. Jag studerar just nu Inredning/Arkitektur men frilansar även som modell, skådespelerska och bloggare. Jag är en riktig romantisk dagdrömmare. Om jag inte drömmer, inspireras jag av fantastisk mat, vackra platser utomlands, design, konst och sura drinkar. Jag brukade resa väldigt mycket: det var på den vägen jag hittade min kärlek till inredningsdesign, efter mina studier i år kommer jag definitivt att återvända till Australien.

largeleft_50right_50

Du flyttade nyligen in i din lägenhet, vad var det första du gjorde när du fick nycklarna?
Ska jag vara ärlig så var det första att göra en IGTV av den tomma lägenheten för @mayajolina. Efter det började jag rita upp en planlösning och integrerade mina idéer för utrymmet. Hela processen med att designa och flytta tog mina nästan över 4 månader - men jag litar alltid på processen - ingenting är eller ser perfekt ut direkt.

Vad betyder hemmet för dig?
Supersvår fråga, eftersom jag i första hand skulle säga "Hem är där mina nära och kära finns" men jag är också en person som skulle kunna känna mig hemma utomlands i en liten lägenhet så länge jag har mig och mina mål i sikte...

left_50right_50left_50right_50

Vad är din favoritsak i ditt hem?
Förmodligen min cognacsfärgade skinnsoffa- den är så mysig, enorm och lyxig. Men också mitt mid-century skåp, som jag faktiskt hittade online gratis!
Kul fakta: många vintagefynd i min lägenhet hittade jag på gatorna i Berlin. Berlin-Kreuzberg är en skattkammare när det gäller att hitta saker på gatorna!

Nämn tre saker du inte kan leva utan!
Först things first, min kaffemaskin - jag är totalt kaffeberoende, jag fungerar överhuvudtaget inte utan min cappuccino med dubbla shots och havremjölk på morgonen!
Växter, växter, växter!
Vacker och uttrycksfull konst!

largeleft_50right_50

Vad ser du fram emot?
Jag kan knappt vänta på tiden efter min kandidatexamen, ser så mycket fram emot det. Design- och modelljobb här och där, resa mycket och att ha friheten att vara spontan!

Vilken är din bästa middag?
Min tryffelrisotto är fantastisk, jag skojar inte!
Men en god sallad med burrata och Sharonfrukt är för tillfället min favoritmiddag!

largeleft_50right_50

Nämn dina bästa go-to places i Berlin! 
- C/O Berlin, för fantastiska fotoutställningar
- XXX Bästa ramen
- Voo Store, för shopping
- Ta en titt på Aesops & L:a Brukets butiker - inredningen är fantastisk
- "Mies van der Rohe House Berlin" - för arkitektur- och designfantaster

large