Inspiration

Hello Home, Lucy Tisné

Konstnären Lucy Tisné är född och uppvuxen i Storbritannien. De senaste 7 åren har hon arbetat som inredningsarkitekt, men vände sig senare till måleriet som en befrielse från inredningsprojektens långsamma och stressiga karaktär. Lucy älskar känslan av att ett tomt papper utvecklas och färdigställs snabbare än de projekt hon är van vid. Hon älskar att leka med rymden, djärva färger och mönster. Vissa idéer börjar bara med färger och tar sedan fart. Möt henne här.

Lucy, berätta lite om dig!
Jag är Lucy, mamma till två pojkar och en flicka, och gift med Louis. Vi bor i London men bodde förut i Berlin i 7 år. Louis är till hälften fransman och min amerikanske far växte upp i Italien, vilket är en plats som ligger mig varmt om hjärtat, så jag anser mig själv vara europeisk, mer än engelsk. Jag har en väldigt romantisk syn på världen och är väldigt påverkad av min omgivning. Jag är väldigt känslig för ljus, färg, texturer, mönster och föremål. Jag växte upp i ett väldigt mysigt hem med en mamma som också fokuserade på de små detaljerna som gör livet mysigt. Så jag känner mig dragen till magin och skönheten i varje enskild dag. Det kan vara underbart men också förkrossande när saker och ting inte känns rätt. Jag känner nog saker alldeles för intensivt, jag pratar och tänker definitivt för mycket och jag bär mitt hjärta ofta mitt i handen, på gott och ont. Jag är oerhört lyckligt lottad som har underbara vänner.

"Jag skulle aldrig måla något utan att hela mitt hjärta och min själ är inblandat"

Vad är din inspiration när du målar?
Jag får plötsliga sug efter att måla saker, det slår mig liksom. Jag skulle aldrig måla något utan att hela mitt hjärta och min själ är inblandat. Det kan vara ränderna på en filt i en tidning eller hörnet av en tyglapp, en vy från en gata, en scen från en film som inspirerar mig, men när det händer så sparar jag det och använder det som en startpunkt för mitt målande. Det är svårt att förklara. Det är en blandning av verklighet, ett behov av att fysiskt skapa något och en blandning av förnimmelser/bilder som långsamt formas.

Hur började ditt konstnärskap?
Jag har alltid velat vara väldigt nära den kreativa processen och har haft många karriärer som började så, med mina händer, som att vara  filmare och under de senaste 7 åren inredare. Jag började måla efter en utbrändhet och på grund av frustration. Min dotter Coco är också en non stop konstnär så en dag tog jag fram massor med pennor och papper och fölkjde hennes sätt. Jag kände mig lugn av känslan av att färg landar på en tom duk - inte bara färgerna i sig utan den fysiska handlingen att måla kändes närvarande. Och sedan att ha en produkt som kommer att existera för evigt - det är väldigt spännande och givande.

Vad gör du en ledig dag?
Jag älskar att ligga och dra på mig på morgonen, jag är väldigt lat. Jag älskar att äta frukost på sängen, läsa en bok eller tidning, ta ett långt bad. De flesta arbetsdagar springer jag på Hackney Marshes med min hund Alba, eller en simtur utomhus på London Fields Lido, som jag fullkomligt älskar, speciellt på hösten. Om jag verkligen har en hel dag för mig själv när jag inte känner att jag måste jobba, eller ta med mig barnen, vilket är sällsynt, tar jag mig till Columbia Roads blomstermarknad eller Brick Lane för lite vintageshopping. Favoritnöjen är att gå på bio mitt på dagen, äta ute, prata i timmar med Louis eller en vän över vin och god mat, jag pysslar mycket...

Vilken är din favoritsång?
En omöjlig fråga. Jag joggar varje dag till ett soundtrack med inspirerande låtar och jag blir oerhört rörd av musik. Jag återupptäckte This Woman's Work av Kate Bush när artisten Steve McQueen listade den som en av sina favoritskivor, den gick på repeat i veckor. Shallow av Lady Gaga och Bradley Cooper får mig alltid i rörelse, men jag kommer helelr aldrig att stå still till Chandelier av Sia.... Haha nu blev det tre stycken...

Vad är din inspiration när det kommer till inredning?
Jag älskar en konstfylld parisisk lägenhet, böcker staplade i högar på en fiskbensparkett, enorma fönster, stora förgyllda, inramade speglar, långa ljus, vintage designstolar från 50- och 70-talet, soffbord i travertin, smaragdgrönt, marmorytor, Cescastolar, mycket trä och konst.

Vad längtar du efter?
En egen studio. Jag har aldrig riktigt haft en egen plats att arbeta i. Jag skulle älska att vara omgiven av mina målningar. Min dröm är att måla och skriva och inte behöva packa undan allt i slutet av dagen.

Berätta om din nya kollektion på Wall of Art!
De flesta av målningarna är inspirerade av utomhusmiljöer, av en lång varm sommar i Toscana, den uppfriskande poolen, min dotters baddräkt som hänger på tork i det italienska, rosa, kaklade badrummet, den vackra tvätten som blåser i värmen och den sköna solstolen hemma hos min mans familj i Frankrike. Sommarens värme som dröjde sig kvar i år bidrog till mycket av inspirationen. Och den gula Mimosan, en påminnelse av sommaren som aldrig dör och muntrar upp varje dag.

Vad är planen för framtiden?
Jag vill bara fortsätta måla. Jag vill spendera timmar på att experimentera, förbättras och växa. Jag har bara rört vid ytan av min potential känner jag. Jag vill gå över och testa större dukar. Jag skriver också på en bok ... jag är sällan sysslolös.