right_align

Hello Home

Lisa Wirenfelt

Lisa och hennes pojkvän valde att renovera sin lägenhet på egen hand, utan någon som helst egentligen, större erfarenhet. Mycket slit blev till en varm och ombonad lägenhet fylld av Lisas egna konst, originaldetaljer och noga utvalda materialval. Vi fick följa med Lisa under en morgon där hon berättar om fix och trix i oharmoniska hörn och känslor kring 2021.

Hej Lisa, för de som inte ännu har koll på vem du är, vill du berätta lite om dig?
Jag skulle säga att jag är en en blandning mellan en seriös och en oseriös person. Knäpp och barnslig å ena sidan, men å andra sidan också strategisk och ganska stabil. Mina vänner brukar säga att jag antingen är 8 eller 80, det beror lite på. Den största delen av min tid jobbar jag som PR och marknadschef på Steamery Stockholm. All annan tid är jag konstnär och illustratör för bland annat Wall of Art. All annan tid än det dreglar jag över inredning.

right_50left_50Lisa, stämmer det att du och din pojkvän valde att göra nästan allt arbete själva i lägenheten?
Ja! Vi var båda helt gröna på renoveringsfronten, men han kände tillit i att jag kunde skapa ett fint hem och jag kände tillit i att han va händig och va noggrann. Vi kompletterade varandra väldigt bra och körde på efter att ha kollat på en hel del tutorials. Och det var hur kul som helst, vill väldigt gärna göra det igen snart!

Hur gick era tankar under processen och blev det som ni hade tänkt er?
Eftersom vi längtade så mycket till att få sätta igång hann vi planera väldigt mycket och göra många pinterestboards. När jag gick och hämtade nycklarna hade jag redan köpt färgprover. Måste ändå säga att det blev ganska likt, men en del överdrivet ambitiösa projekt skrotades någonstans på vägen. Men vi är väldigt nöjda även om vi inte känner oss helt klara än! Men gör man någonsin det?left_50right_50left_50right_50

Lägenheten är fantastisk och känns väldigt personlig och med tanke på ditt yrke, känns det viktigt för dig att ha ett hem där du kan finna inspiration?Tack! Absolut, jag är så himla hemmakär. Jag kan gå och irritera mig på en hörn i lägenheten som inte riktigt klickar. Och då kommer jag hålla på och trixa tills det gör det. Mycket handlar om att färgerna ska vara i harmoni med varandra. Då brukar jag bli harmonisk själv.

Hur ser en dag ut hemma hos dig?
Hm, då väljer jag en helgdag. Då tar vi sovmorgon och sen äter vi en stor härlig frukost för att sedan ta oss ut. Gärna en promenad till någon vintage butik. Att strosa runt och bli inspirerad av allt möjligt man ser, vare sig det är i stan eller ute i naturen, är en mysig helgupplevelse enligt mig. Sen framåt kvällen kanske vi får över några vänner och min kille är en hejare i köket och fullkomligt älskar att stå vid köksön. Jag står mer för musiken och pyntet, så då brukar det bli god middag lite spelkväll!

left_50
right_50
large

Har du några hemliga tips på hur man får till en balans i hemmet, som vi kan få ta del av?
Jag brukar jobba med varma färger, inte för många eller för skrikiga färger, och sen kanske jobba in något som sticker ut och både stör samtidigt som det kompletterar. För mig ska ett hem kännas mysigt, då behövs textilier, bra belysning, växter och sköna möbler. Köp inte allt på en gång, utan bo in dig lite innan. Då brukar allt kännas mer balanserat. Och konst. Konst är viktigt. Även där brukar jag köra på varma mjuka verk för den där ombonade känslan.

left_50
right_50

2020 var ett speciellt år på många sätt, vad är känslorna kring nästa år?
2020 har utmanat mig på många sätt. Mina starkaste känslor är nog att jag som så många andra längtar. Längtar efter att kramas, längtar efter att känns mig mer fri och längtar efter att gå på mina vänners bröllop som blev uppskjutna. Kommer ändå inte vara svårt att slå 2020, så jag känner mig blygsamt optimistisk.left_50right_50