right_align

Hello Home

Leonie Eberhard


Leonie är bosatt i Tyskland, Hamburg, bor i en gammal sekelskifteslägenhet fylld med noggrant utvalda föremål. Väggar och golv turas om att visa upp tidlösa och klassiska gamla vintagefynd. Men för Leonie är inte designern bakom det viktigaste, utan hur känslan är när hon ser något hon gillar och det får gärna bära på en historia. Hennes bästa söndagar är dem när hon och hennes partner hyr en skåpbil, åker runt och hämtar upp alla fynd från föregående vecka. Vi pratar med Leonie en söndag morgon och får veta mer om hennes drömköp och bästa tips i Hamburg. 
 

right_50left_50

Leonie! Så kul att få ha med dig här. Hur mår du idag?
Det är söndag morgon, svarar på den här intervjun efter en lång natt med lite sömn med vår nyfödda. Så jag är definitivt trött men också så exalterad över vad den här dagen har att erbjuda. Jag kan redan se lite solljus leta sig in genom sovrumsgardinerna - det brukar vara ett bra tecken, eller hur?

Din lägenhet, den är otrolig och känns som att det sitter på bra energi, eller hur?
Definitivt! Vi bor i ett gammalt radhus som är 120 år gammalt och det är svårt att undvika att känna historien och berättelserna som huset sitter på. Vår lägenhet var tidigare den plats där tjänarna bodde, förvandlades därefter till två lägenheter, blev till ett läkarkontor och slutligen nu vårt hem.

large

Berätta om din syn på inredning? Letar du efter något speciellt?
Precis som med modeindustrin så påverkas inredningsindustrin starkt av trender. Jag tröttnar snabbt och blir liksom på något sätt mätt på det, mycket av materialet är samma som exponeras på sociala medier och i tidningar. Jag föredrar att kombinera vintagemöbler och antik dekoration - för det har, precis som med vår lägenhet, en historia med sig. Det jag älskar mest med mina vintagefynd är upphämtningen av föremålen. Du får se olika platser, ägaren kan berätta historierna om möblerna och du får bara en bra känsla helt enkelt. Till exempel la jag nyligen vantarna på två vintage IKEA-stolar från 70-talet. Ginghammönstret är så unikt och när vi hämtade dem berättade ägaren att stolarna brukade stå i deras fritidshus i Sverige under de senaste 50 åren. Nu skulle de sälja huset och skickade några av möblerna till Tyskland - där jag hittade dem online och nu fått sin perfekta plats i vårt hem.

left_50right_50

Du har ett detaljerat öga för bra vintage. Hur gör du? Har du en strategi?
För att vara ärlig är det att vara konsekvens som räknas. Jag söker inte efter specifika möbler, utan skriver allmänna nyckelord på plattformar som säljer vintagemöbler. För mig handlar det inte speciellt mycket om designern i sig, utan mer om hur föremålet ser ut. Jag söker nästan dagligen, det är det enda sättet att lyckas med att köpa riktigt unika fynd till ett bra pris.

Vad är din största passion i livet?
Det är en svår fråga! Jag har många intressen och älskar att kombinera dem genom att skapa något nytt. Jag tror att min största passion är kreativitet med en tillhörande känsla av estetik. Den största gåvan för mig är därför tid. Tid för att kurera vintagemöbler, måla, fotografera eller bara planera och strukturera vad jag vill skapa härnäst. För att se den rätta potentialen i saker behöver du tid, rätt idé i rätt ögonblick.

right_50left_50

Vad drömmer du om?
Definitivt mitt eget företag som inkluderar inredning och vintagemöbler. Jag skulle gärna köra mitt eget varumärke och köpa och sälja vintagefynd, inredning och styling men också bli mer skicklig inom interiörfotografering.

Hur ser en söndag ut för dig?
Normalt är jag upptagen. Det är svårt för mig att "inte göra någonting", så jag går vanligtvis upp tidigt, börjar dagen ett lugnt tempo med min man och sedan går vi oftast ut en sväng. Vi bor i Hamburg och älskar staden - vi brukar utforskar våra favoritområden, dricka kaffe och bara gå dit dagen tar oss. Under en perfekt söndag hyr vi en skåpbil och hämtar möbler som jag hittat och köpt veckan innan.

left_50right_50large

Har du några hemliga tips om bra affärer, restauranger och barer i Hamburg?
Ja! Och jag hoppas verkligen att de kommer att öppnas upp igen när Covid-19 är under kontroll i Tyskland eftersom alla butiker, restauranger och barer är stängda sedan flera månader. Du får definitivt dina bästa cream cheese-bagels, Chai Latte och kaffe på Lowinsky's. Och medan du är där, se till att promenera runt i området, det är så härligt. På tisdagar och fredagar finns det en enorm bondemarknad som heter Isemarkt. Det är fortfarande öppet och det finns många kulinariska höjdpunkter att utforska. Butiker jag älskar är: B-Lage Hamburg, Minimarkt och alla små butiker runt "Ottenser Hauptstraße" Dessa är definitivt ett hemligt tips.

 left_50right_50

Vilka är dina favoritmotiv hos Wall of Art?
Du kan se mina speciellt utvalda verk på bilderna. Men mina favoriter är målningar - jag älskar unika mönster och vackra konstverk.

Har du ett drömköp?
Ja det har jag! Definitivt IKEA Impala-soffan designad av Gillis Lundgren 1972. Jag älskar den tidlösa designen och tror inte att den någonsin kommer att gå ur stil.large