right_align

Hello home

Henrietta Fromholtz


Vår konstnär Henrietta Fromholtz är färgstark och självsäker, vilket präglas i hennes inredning och konstnärskap. Men så har det inte alltid varit. Förr var hon rädd för vad andra skulle tycka. Hennes tankar kretsade kring att se ut och vara som andra för att då bli accepterad av andra. 
 

Mellan åren 11’ - 13’ levde Henrietta med en sjukdom som fyllde hennes liv med ångest, svält och grovt självhat. En dag när det var som allra värst bestämde hon sig för att göra någonting som fick henne att släppa verkligheten. Hon greppade tag i närmsta penna och målade en hund. En fin hund. Där och då insåg hon att hon hade en talang hon inte visste existerade. Målandet blev efter det en stor del av hennes liv.

Idag är hon sitt starkaste jag och hon är en av konstnärerna hos Wall of Art. Hon är säker i sin stil, går sin egen väg och drivs av att dagligen peppa tjejer till att släppa tankarna om sin kropp, älska sina fördelar och att våga vara o-perfekt..

Henriettas hem präglas av hennes personlighet och bakgrund. Hon kombinerar färgstarka möbler med personliga detaljer som alltifrån hennes egna konstverk till en egenkomponerad lampa från Myrorna. Vi har besökt Henriettas hem för att veta mer om hennes personliga stil.
 

left_50
right_50

Hur tänker du med din inredning?
Hemmet betyder mycket för mig. Varje dag jag kliver innanför dörren ska jag känna wow! Jag vill bli inspirerad, påmind om vem jag är och chockad av färger och speciella detaljer. När vi hade en gäst häromveckan fick jag höra att vårt hem kändes kul och hemtrevligt och det gjorde mig väldigt glad. Hellre att hemmet präglas av den som bor där, än att det känns platt och för perfekt.

large

Hur gör man hemmet personligt?
Utgå från det du blir glad av, våga skapa själv och inred med detaljer som du har en speciell koppling till. För mig kan det vara alltifrån en bild på mig och Johan, något som jag själv har målat, detaljer som har en historia eller bara färgkombinationer jag gillar.

Ditt hem är fyllt av färg, har du några tips på hur man ska tänka när man inreder med färg?
Jag tycker inte man ska vara rädd för att addera färg. Jag har typ hela regnbågensfärger hemma hos mig, men för att få ihop en helhet har jag valt att framhäva ett visst antal färger i varje rum. Det syns tydligt vilka som är mina favoritfärger: senapsgult, rosa, svart och grönt. Ett tips är att dela upp färgerna i olika delar av rummet och låta färgerna hämtas upp i olika mönster och texturer. Jag tycker även att det är väldigt fint att bryta av det färgstarka med något svart.

left_50
right_50

large

Har du något favoritkonstverk?
Jag har många favoriter men några dem är "Colorful Green" av Annika hultgren, "151 OK" av Kalle Lindeman / Wille Larsson, "So the party is over" av Jiashen Hahn. Jag gillar även motivet “Circle” av Annika Hultgren. Det är avskalat och enkelt. Jag är varken det ena eller det andra, men olikheter behövs för att skapa en helhet.

right_50left_50

Vilket av dina egna konstverk gillar du mest?
“Till min lemonad” – Målningen ger mig minnen av min farmor. Det står alltid fruktskålar framme, hon har flera på sina väggar och var det första hon lärde mig att rita. Finns det något mer personligt än att komma hem till en äldre människa? Minnen, minnen, minnen. Det är det mysigaste jag vet och det i kombination med färgen gult, gör den till min favorit.

left_50right_50largeHenriettas 5 snabba inredningstips:
- Inred med färger som får dig att känna wow och som du kan identifiera dig med.
- Kombinera färgstark inredning med svarta detaljer. Det skapar en snygg kontrast. 
- En tavelvägg kan verkligen addera en personlig känsla i hemmet, men våga ta in färg och kombinera olika konstnärsstilar. 
- Om du har en specifik tavla som du gillar extra mycket, plocka upp färgerna från tavlan i exempelvis en kudde.
- Skapa något eget! Extra kul att säga att du gjort något själv. Övertänk inte, bara gör!

left_50right_50

Styling av Scandinavian Homes