Inspiration

Hello Home, Edvin Törnblom

En av Sveriges två enda kändisar, just nu högaktuell med en slutsåld arenaturné tillsammans med duopartnern Johanna Nordström. Under årets gång har vi även fått ta del av hans ljuva stämma i podden Ursäkta, han gjorde programledardebut under QX-galan och hunnit spela in en tv-serie. Mycket utav det han drömde om som liten har gått i uppfyllelse, och vem vet, en dag kanske han kan titulera sig som frisör också. Möt Edvin i en personlig intervju och få reda på vad han gör när ingen ser.

Edvin, hur mår du idag?
Jag mår jättebra idag, jag är lite hostig haha, men annars är det toppen. Jag älskar verkligen den här tiden på året, oktober som är på ingång. När det är kallt och varmt, perfekt för oss lite tjocka personer som svettas väldigt mycket. Man kan ha svala kläder och inte svettas så fort man är utomhus och rör sig. Det är toppen.

"Vi har precis avslutat tre fantastiska kvällar och shower i Globen och det är helt sjukt att ens kunna säga det?!?"

Vad händer i ditt liv just nu?
Just nu är jag mitt ute på min och Johanna Nordströms liveturné, Ursäkta Live som vi har skapat utifrån vår podd som heter Ursäkta. Vi har precis avslutat tre fantastiska kvällar i Globen och det är helt sjukt att ens kunna säga det?!? Nu ska vi ut till resten av landet, Linköping, Göteborg och Malmö. Det är så jävla kul! Vi har en sån fantastisk föreställning med de bästa dansarna, bästa scenen, bästa ljussättningen, bästa ljudet, vi har liksom skapat en otrolig show som vi är så stolta över.
I övrigt händer det inte så mycket, försöker vara lite ledig efter sommaren, haha. Jag har typ gått in i väggen efter allt jag gjort den här sommaren.

Vad drömde du om att bli när du var liten?
Jag ville bli frisör, busschaufför eller popstjärna. Ja, popstjärnelivet har jag ju definitivt fått testa på nu under turnén, och det älskar jag. Jag tycker att det är så kul, det är det roligaste man kan göra typ. Nej men så att jag drömde om att stå på scen, jag drömde om att få underhålla folk, att få skådespela, sjunga, dansa och allt det gör jag just nu. Jag njuter av livet så mycket det bara går, älskar älskar älskar livet just nu.

Jag är inte ensam om att lyssna på er podd Ursäkta, vad är roligast med att driva en podd?
Det roligaste med att driva en podd är ju det här med att varje dag ha en kanal att få säga och uttrycka sig igenom, att få ha en plattform och att folk lyssnar, det är det roligaste. Sen har ju jag och Johanna så otroligt roligt när vi poddar, att få sitta en timme i veckan med en av sina bästa kompisar och bara tjöta är så jäkla kul. Sen är det ju väldigt roligt när det innehållet vi gör når ut till folk och att de känner igen sig, att de inte är ensamma om att så, ha bajsat på sig på en strand! Det finns folk där ute som lever precis lika pinsamma liv som vi gör.

Vad gör du när ingen ser?
När ingen ser så, gud vad gör jag då!? Ja men så mycket, alldeles för mycket. Vad ska jag välja. Haha ja men jag, nej! Jag gör allt. Jag har börjat pilla i naveln offentligt, det är ju kanske snarare konstigare än tvärtom. Saker som jag inte borde göra när folk ser, det gör jag precis då, när folk faktiskt ser. Som att pilla i naveln.


Beskriv dig själv med tre ord?
Oj. Tre ord. Konstig, rolig och energifylld. Haha!

Vad är vikigt för dig?
Viktigt för mig är att folk har det bra, att vi lever i ett solidariskt samhälle där man tar hand om varandra, tar hand om folk som inte har det llika bra som en själv. Det är det viktigaste för mig, och såklart att jag själv mår bra. Om man får lov att vara självisk. Jag har insett att hälsa är så himla viktigt. Såhär, när man var 23 år, då var man liksom så, Hälsan har man ju absolut! Men nu inser man att hälsan är så skör och att man absolut inte bör ta den för givet. Nu är jag som en 50-årig gammal gubbe, eller tant som uttrycker att man har hälsan i behåll, men det har jag och det ska man påminna sig om.

Beskriv en perfekt ledig dag!
Ah, jag älskar ju att ha en helt ledig dag, vilket jag sällan har. Det är ju som de flesta liv, att man konstant har något som ska göras. Men en perfekt ledig dag för mig är att vara ledig antingen en måndag eller tisdag, man har kanske jobbat lite under helgen så att man kan unna sig en fri dag när alla andra jobbar. Börja med att sova ut ordentlligt, kanske till liksom 10.30 eller 11.00. Då tar jag mitt pick och pack, ställer mig i duschen, sen ut, går till Pascal på Skånegatan och sätter mig där och tar en croissant med äggröra som är to die for. Sen går jag och sätter mig och bläddrar i en tidning på Lykke som ligger uppe vid Nytorget och dricker en GOD kaffe. Eventuellt att jag äter frukost nummer två runt 12 tiden. Sen möter jag gärna upp någon av mina tjejkompisar för lunch inne i stan. Kanske på Riche eller HOFEN!!! Tjötar, skvallrar och tar en cola zero. Sen shoppar jag lite på eftermiddagen. Promenerar hem till Söder, lyssnar på bra musik och på kvällen åker jag förmmodligen ut till Nacka, till mina föräldrar och käkar middag. Sen kan man ju göra massa roliga saker. Jag älskar i allafall att vara utanför stan när jag är ledig.

"Min största förebild inom inredning är Alessandro Michele som är kreativ chef på Gucci"

Hur tänkte du när lägenheten skulle bli ditt hem, med färger former och uttryck?
För mig var det så otroligt viktigt. Jag flyttade in i en lägenhet som var väldigt orenoverad. Den var över lag ofräsch och ovårdad. Min första tanke var att måla om, fixa alla ytskikt från golv till tak. Sen är det ju det här med inredning, för mig är inte det att man flyttar in någonstans och får klart, och det låter kanske som en väldigt enkel tanke. Men om man tittar på exempelvis TikTok där det är tjejer som kallar sig inredningskonsulter som skapar beiga hem och sätter "hö" i vaser, de blir klara med sin inredning. Allt ska vara nytt nytt nytt. Ett hem för mig är en samling av saker som man hittar och samlar på sig under åren. En gammal tanke men viktigt att påminna sig om det i den världen vi lever i idag. Så jag har tagit något från mina föräldrar, min gamla lägenhet och min farmor bland annat. En annan sak var att det kändes viktigt att få till en lyxig och ombonad känsla, att här bor en person som har tänkt till. Jag fick höra av en vän att min lägenhet var för liten för att addera mycket färg. Jag håller med, men jag älskar ju färg så jag körde på ändå. Köket blev bland annat grönt, men jag har en basfärg som genomsyrar hela hemmet, den här beiga, nästan bruna färgen. Den ger utrymme för att leka med färg. Min största förebild inom inredning är Alessandro Michele som är kreativ chef på Gucci. Därför valde jag att sätta in den absolut vackraste tapeten som någonsin skapats i min sovalkov, skapad av just Alessandro. Jag somnar och vaknar i himmelriket.

Vilken känd person, död som levande skulle du vilja gå på tivoli med?
Åh, jag skulle vilja gå på tivoli med Lena Endre, tror att vi hade haft väldigt kul ihop.


Berätta om ditt mest känslosamma minne!
Men hjälp, gud vad svårt. Mitt mest känslosamma minne just nu är från när jag och Johanna står dagen innan premiären av Ursäkta Live och jag inser att nu är det dags. Jag stod bara och grät för det var så sjukt att vi nu skulle göra tre utsålda shower i Globen.

Vilken är din favoritfilm?
Djävulen bär Prada.


Jag dansar till...
Celine Dion

Jag blir galen när...
Jag tänker på HBTQ-frågor i Sverige, som man tänker är fine, att vi inte är diskriminerade längre. Men det pågår så oerhört mycket diskriminering hela tiden fortfarande. Det blir jag galen på

Du har vunnit mitt hjärta om du...
ÄR SNÄLL, det är det enda man behöver

Min bästa raggningsreplik är...
Tjenare kakan, står du här och smular

Min bästa egenskap är...
Jag tror att jag är väldigt inkännande och jag ser människor i ett rum och får dom att känna sig...med.

Jag gråter av skratt till...
Kvinnliga komiker över lag. Melissa McCarthy, Kristen Wiig, Petra Mede, Johanna Nordström.

Jag hoppas att...
Vi lever i en lite snällare värld inom en snar framtid, vilket vi inte gör just nu.

Sist men inte minst, vad skulle du vilja rekommendera?
Haha, va lätt! Men jag skulle rekommendera att gå och se en föreställning på Operan i Stockholm. Fler måste se opera, så att fler förstår den konstformen. Och självklart skinkmackan p å Lykke och äggmackan på Pascal. Tack och hej!